Olabilir tabi ama neden ara vermek istiyorsun.senin yumurta takibin yapıldı mı öncesinde hiçBen de rahim filmi cektiricrm gelecek ay.bir şey sorucam bu klomen tedavisi hani 3 ay uygulaniyor ya.3 ay boyunca araliksiz mi uygulanmali yani bir ay ilac alip diger ay almamak falan oluyor mu
Ben daha bugün doktora sordum korunmak için ilaç kullanma eşin korunsun dedi.hatta folik asit bile başlayabilirsin dedi ama ben başlamayacağım henüzBana da iki ay verdi korunmam için ama ilaç mı içsem bilemedim yani ilaçla mı korunsam acaba.nisanda da rahim filmi.rahim filminin sonucuna göre hareket edeceğiz
Folik asit çok önemli muhakkak başlamalısın bence.gerçi ben de çok dikkat edemiyorum ama içmek en doğrusuBen daha bugün doktora sordum korunmak için ilaç kullanma eşin korunsun dedi.hatta folik asit bile başlayabilirsin dedi ama ben başlamayacağım henüz
Şuan çocuk ile alakalı hiçbirşey yapmak istemiyorum zaten en az 2 ay deneyemeyeğim birkaç ay da ben ekleyeceğim üstüne bedenim ve beynim çok yoruldu bu durumdan.çocuk çocuk çocuk!!!olmaz ayrı uğraş,olur dış gebelik olur düşük olur.rabbimin var bir bildiği muhakkak ama artık denemekten de yoruldum.o yüzden bi sıfırlayayım bchg yi sonra en az 6 ay SAT takip etmeden kafamı dinlemek istiyorumFolik asit çok önemli muhakkak başlamalısın bence.gerçi ben de çok dikkat edemiyorum ama içmek en doğrusu
Evet ilacsiz yumurta takibim yapildi.ne zaman yumurtladigimi biliyorum aşağı yukari.ara vermek istedigimden degil de merak ettm.hani üst iste 3 ay mi kullanılıyor yoksa ara ara da kullanılabiliyor mu diye düşündümOlabilir tabi ama neden ara vermek istiyorsun.senin yumurta takibin yapıldı mı öncesinde hiç
Benim gibi olmuşsun.normalde 363 olmasi gerekirdi.yüzde 15 düşmemiş.benim de 7.gün yüzde15 düşmemişti.aynen söyledi doktor iki gun sonra bir daha bakalim.iki gun sonra bir daha baktik benimki yerinde saydi düşmedi tekrardan.ayni gün 2.dozu yedim ve hizli bir şekilde düştü.2.dozdan korkmana gerek yok zaten igne3 gün icinde vücuttan atiliyor.muhim olan betanin sifirlanmasi ameliyat olmadan.canini sıkma bence.en kötü ihtimal ikinci dozu yer kurtulursun.2 gun sonra düşerse yeterince ,zaten gerek kalmaz 2.doza.Kizlar igne oldugum gun degerim 427ydi.
4.gun 507 oldu.
7.gun 378.Sizce yeterli bir dusus mu?dktor 2gun sonra tekrar bakalim ikinci dozu o zaman dusunuruz diyor.Zaman gecmiyor tedirginlik icindeyim
Canım kendini nasıl iyi hissedeceksen oyle davran.senin maddi manevi sağlığın daha onemli.Şuan çocuk ile alakalı hiçbirşey yapmak istemiyorum zaten en az 2 ay deneyemeyeğim birkaç ay da ben ekleyeceğim üstüne bedenim ve beynim çok yoruldu bu durumdan.çocuk çocuk çocuk!!!olmaz ayrı uğraş,olur dış gebelik olur düşük olur.rabbimin var bir bildiği muhakkak ama artık denemekten de yoruldum.o yüzden bi sıfırlayayım bchg yi sonra en az 6 ay SAT takip etmeden kafamı dinlemek istiyorum
Ben mesela 2 ay ara kullanıp 1 ay ara vermiştim.ama burda sadece şu sıkıntı olabilir mesela sen klomen tedavisine ara verdiğinde Dr un klomeni 3 ya da 4 aya tamamlamadan sonraki aşamaya geçiremez seni.sadece süreç uzar ama belli mi olur belki de sen ilkinde hamile bile kalabilirsinEvet ilacsiz yumurta takibim yapildi.ne zaman yumurtladigimi biliyorum aşağı yukari.ara vermek istedigimden degil de merak ettm.hani üst iste 3 ay mi kullanılıyor yoksa ara ara da kullanılabiliyor mu diye düşündüm
Evet canim.Insalllah duser.Igne beni cok sersemletti zaten.Bu bnm ikinci dis gebeligim malesef.Ilkinde 100mg olmustum hmen dusmustu.Simdi biraz yavas dusuyor.Doktorum igne oldugum gundeki degere degil de 4.gundeki degere bakarak yorum yapti.Dusuyor ama 2gun sonra yerinde sayar plato cizerse mecbur igne olacagim.Benim gibi olmuşsun.normalde 363 olmasi gerekirdi.yüzde 15 düşmemiş.benim de 7.gün yüzde15 düşmemişti.aynen söyledi doktor iki gun sonra bir daha bakalim.iki gun sonra bir daha baktik benimki yerinde saydi düşmedi tekrardan.ayni gün 2.dozu yedim ve hizli bir şekilde düştü.2.dozdan korkmana gerek yok zaten igne3 gün icinde vücuttan atiliyor.muhim olan betanin sifirlanmasi ameliyat olmadan.canini sıkma bence.en kötü ihtimal ikinci dozu yer kurtulursun.2 gun sonra düşerse yeterince ,zaten gerek kalmaz 2.doza.
Anladim...evet benimki ışte 7.günden sonra yerinde saydi.sonra. doktor dedi ki normalde bu değerle tek iğne yetmesi lazim ama seninki beslenebilecegi bir yere tutunmustur dedi.güler misin ağlar misin:) madem beslenmek istiyosun da ne diye rahme tutunmazsin ne diyelim Hak'tan hayirlisi.umarim bir daha yasamazsin ayni illeti.ve buradaki kimse yaşamaz bu arada tedavi gebeligi miydi yoksa kendiliginden mi?benmki kendiliğinden oluşmuştu.ama doktorumun düşüncesi artik tedaviye geçmeliyiz.belki tedavi daha hayirli olur diye düşünüyorumEvet canim.Insalllah duser.Igne beni cok sersemletti zaten.Bu bnm ikinci dis gebeligim malesef.Ilkinde 100mg olmustum hmen dusmustu.Simdi biraz yavas dusuyor.Doktorum igne oldugum gundeki degere degil de 4.gundeki degere bakarak yorum yapti.Dusuyor ama 2gun sonra yerinde sayar plato cizerse mecbur igne olacagim.
Anladim...evet benimki ışte 7.günden sonra yerinde saydi.sonra. doktor dedi ki normalde bu değerle tek iğne yetmesi lazim ama seninki beslenebilecegi bir yere tutunmustur dedi.güler misin ağlar misin:) madem beslenmek istiyosun da ne diye rahme tutunmazsin ne diyelim Hak'tan hayirlisi.umarim bir daha yasamazsin ayni illeti.ve buradaki kimse yaşamaz bu arada tedavi gebeligi miydi yoksa kendiliginden mi?benmki kendiliğinden oluşmuştu.ama doktorumun düşüncesi artik tedaviye geçmeliyiz.belki tedavi daha hayirli olur diye düşünüyorum
Hayir Istanbulda yaşamıyorum ben.ben sordum çok sebep varmış dis gebelik için.seninki şu yüzden diyemiyorlar doğal olarak.ama sebepsiz de olusabiliyormus.tüp bebekte de dış riski var ama normal yoldan olana göre daha az.çünkü rahme yerlestiriyorlar döllenmis yumurtayi.benim de bu ikinci gebeligimdi.ilki normal bir düşüktü rahimdeydi yani.ikincim dış oldu.tüm gebelikler dış olacak diye bir kural da yok.bunun bir çözümü engellemenin yolu da yok ne yazık ki.Allah'a sigindik ne diyelim.Umarim tekrarini yasamayiz bir daha.ben de tedavi olmayi düşünüyorum artik.klomen tedavisi.Tedavi ile degildi canim..Ama doktorum tup bebek oneriyor bana.Ama bnm anlamadigim tupte de dis gebelik riski var.Ne yapacagim bilmiyorum iyi bir doktor bulamadim.Sen istanbulda misin?Sunu basimdan bir atayim Allahin izniyle.Dr sebep de soylemiyor..niye olabilecegine dair.
Canım benim Dr um da tüp bebeğe yönlendirecek sanırım.tüp bebeğin fiyatı hakkında bir bilgin var mıTedavi ile degildi canim..Ama doktorum tup bebek oneriyor bana.Ama bnm anlamadigim tupte de dis gebelik riski var.Ne yapacagim bilmiyorum iyi bir doktor bulamadim.Sen istanbulda misin?Sunu basimdan bir atayim Allahin izniyle.Dr sebep de soylemiyor..niye olabilecegine dair.
Canım benim Dr um da tüp bebeğe yönlendirecek sanırım.tüp bebeğin fiyatı hakkında bir bilgin var mı
Hersey Allahtan..Olacagi varsa dogal yolla da olur.Ama sorun ne iste o var.Tuplerim acik,enfeksiyon yok,sigara kullanmiyorum,karin ameliyatim yok yapisikliga sebep olacak,sezaryen dogumum yok.Hakkimizda hayirlisini versin Allah.Buaksam haberlerde gordum kadin yillar sonra tup bebek sayesinde anne olmus ama cocugu makineye bagli.Nefes alamiyor..Hayir Istanbulda yaşamıyorum ben.ben sordum çok sebep varmış dis gebelik için.seninki şu yüzden diyemiyorlar doğal olarak.ama sebepsiz de olusabiliyormus.tüp bebekte de dış riski var ama normal yoldan olana göre daha az.çünkü rahme yerlestiriyorlar döllenmis yumurtayi.benim de bu ikinci gebeligimdi.ilki normal bir düşüktü rahimdeydi yani.ikincim dış oldu.tüm gebelikler dış olacak diye bir kural da yok.bunun bir çözümü engellemenin yolu da yok ne yazık ki.Allah'a sigindik ne diyelim.Umarim tekrarini yasamayiz bir daha.ben de tedavi olmayi düşünüyorum artik.klomen tedavisi.
Yaaa artık çok yorulmuş hissediyorum.gerçekten şimdi de hamile kalsam bu dış gebelik korkusu daha da allak bullak edecek beni.kısacası çıkmaz bir yol gibi..o yüzden bu kadar yıpratmak yerine direk tüp bebek mi olsun diyorum.o da maliyet olarak korkutuyor.sorular sorular işte..sana tüp bebek derse düşünmüyor musun yapmayı. Ben istanbulda değilim canım ama bir arkadaşımın Dr u vardı çok memnundu ve ısrarla bana tavsiye ediyordu.özel hastane istersen sorabilirim.evet canım benim de ilk gebeligimdi bu dış gebelikHicbir bilgim yok ki hic dusundugum arastirdigim birsey de degildi.Sen istanbulda misin?
Seninde ilk gebelik mi canim?
Yaaa artık çok yorulmuş hissediyorum.gerçekten şimdi de hamile kalsam bu dış gebelik korkusu daha da allak bullak edecek beni.kısacası çıkmaz bir yol gibi..o yüzden bu kadar yıpratmak yerine direk tüp bebek mi olsun diyorum.o da maliyet olarak korkutuyor.sorular sorular işte..sana tüp bebek derse düşünmüyor musun yapmayı. Ben istanbulda değilim canım ama bir arkadaşımın Dr u vardı çok memnundu ve ısrarla bana tavsiye ediyordu.özel hastane istersen sorabilirim.evet canım benim de ilk gebeligimdi bu dış gebelik
Tamam canım sordum ben cevap gelince yazarım sana.bu dış gebelik geçiren arkadaşlar eşinizle kan uyuşmazlığı var mı yani siz -rh eşiniz +rh olan.sende boyle bir sıkıntı var mı nevarneeValla cok memnun olurum doktor ismi verirsen..Ben acikcasi tup bebegi en son care olarak dusunuyordum hem maddi acidan hem de eger tup bebek tutmazsa ust uste bukadar olumsuzlugu psikolojik olarak kaldiramam.Belki de bir sure aklimdan cikarmam en dogrusu.Guvenebilecegim bir doktor bulursam ve gercekten ikna olabilirsem yani bazi doktorlar ozel hastanede sorun olmasa bile veya tutmayacagini bile bile tup bebege yonlendiriyorlar bence.Hele ki bnm gibi 2defa dis gebelik geciren birine direk tup bebek onermesi bana pek profesyonel gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?