Merhaba,
Ağustos ayında doğum yaptım şu anda 6 aylık bir kızım var ve uzun bir süre ikinci çocuğu düşünmüyordum. Daha regl dönemim düzene bile girmemişken korunduğumuz halde şüphe üzerine evde yaptığım testle hamile olduğumu öğrendim ve şoka girdim. Şüphelenmemin sebebi en son 14 aralıkta regl olmuştum ocak ayında 17sinde 2-3 gün süren lekelenmelerim ve ilk hamilelğimde yaşadığım kasık ağrılarım oldu. Tabii dünyam başıma yıkıldı kızım daha çok küçük ve ben tekrar hamileyim 31 ocakta doktoruma gittim benim hesabıma göre 7 haftalıktı ama ultrasonda kese görünmedi. Doktorum geç yumurtlamış olabileceğimi söyleyerek kan tahlili istedi ve tahlil sonucuma göre beta hcg 7000 çıktı. Bu değerlerle kesenin görünmemsi imkansız olduğu için iki seçeneğimiz vardı ya dış gebelik ya da düşük yapmıştım. Tam teşhis koyulabilmesi için hemen kürtaj yapılıp patolajiye gönderildi. Tabiiki patoloji sonucu dış gebelikti ve 3 gün içinde yani 3 şubatta beta hcg 10200e yükselmişti. Sağ tüpte yaklaşık 4 cm'lik bir kitle tespit edildi. Doktorum hemen 50 ml methotraxte yaptırmamı istedi. Bana inanılmaz bir acı veren iğnenin sonucunda yarın tekrar kan vericem. Eğer değerlerimde %30dan az düşüş olursa ikinci doz iğne yapılacak ve ben çok korkuyorum bu süreçte 2 farklı doktora daha gittim ve teşhis aynı. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama 1 haftadır sürekli yorumları okuyorum ve daha benim kadar yüksek hcg değerine sahip birine denk gelmedim ve içimde sürekli bir iç kanama şüphesi var geceleri uyku uyamıyorum. Gittiğim bütün doktorlar hcg değerlerimin çok yüksek olduğunu söylüyor ancak sürekli takip edileceksinden başka bir şeyde diyemiyorlar. Psikolojim çok bozuldu bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyorum
Benim ilk dis gebeligimi farkettigimde yaklasık 8 haftalikti ve bHcg 8000lerdeydi. İlk dozdan sonra 10000 uzerine cikmisti. 2. Doz igne sonrası düşme başladi. Tabii ki ağrılarim oldu ama inan bu degerlerle cok az sorun yaşamışım.
Ikincisinde farkettigimde bHcg 100 civarlarindaydi. 1000 in cok da üzerine çikmadi ama iç kanama geçirdim.
Icini ferah tut, her dış gebelik farklı gelişiyor. Bana da sürekli bu değerlerle iyi ki iç kanaman yok diyorlardı ama sadece rutin kontrollerime giderek atlattım. Ağrını iyi takip etmeni öneririm. Gaz sancısına benzer bir ağrın olursa hiç beklemeden hastaneye görün. Yanında mutlaka birileri kalsın.
Çok geçmiş olsun umarım en az hasarla atlatırsin
Canım benim ilk değerim 300 küsür kürtaj ve iğnenin ardından 500 küsürlere çıktı 2. iğneden 2 gün sonra bu değerle iç kanama geçirdim. İçini ferah tut ve sadece evde yalnız kalma, geçmiş olsunMerhaba,
Ağustos ayında doğum yaptım şu anda 6 aylık bir kızım var ve uzun bir süre ikinci çocuğu düşünmüyordum. Daha regl dönemim düzene bile girmemişken korunduğumuz halde şüphe üzerine evde yaptığım testle hamile olduğumu öğrendim ve şoka girdim. Şüphelenmemin sebebi en son 14 aralıkta regl olmuştum ocak ayında 17sinde 2-3 gün süren lekelenmelerim ve ilk hamilelğimde yaşadığım kasık ağrılarım oldu. Tabii dünyam başıma yıkıldı kızım daha çok küçük ve ben tekrar hamileyim 31 ocakta doktoruma gittim benim hesabıma göre 7 haftalıktı ama ultrasonda kese görünmedi. Doktorum geç yumurtlamış olabileceğimi söyleyerek kan tahlili istedi ve tahlil sonucuma göre beta hcg 7000 çıktı. Bu değerlerle kesenin görünmemsi imkansız olduğu için iki seçeneğimiz vardı ya dış gebelik ya da düşük yapmıştım. Tam teşhis koyulabilmesi için hemen kürtaj yapılıp patolajiye gönderildi. Tabiiki patoloji sonucu dış gebelikti ve 3 gün içinde yani 3 şubatta beta hcg 10200e yükselmişti. Sağ tüpte yaklaşık 4 cm'lik bir kitle tespit edildi. Doktorum hemen 50 ml methotraxte yaptırmamı istedi. Bana inanılmaz bir acı veren iğnenin sonucunda yarın tekrar kan vericem. Eğer değerlerimde %30dan az düşüş olursa ikinci doz iğne yapılacak ve ben çok korkuyorum bu süreçte 2 farklı doktora daha gittim ve teşhis aynı. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama 1 haftadır sürekli yorumları okuyorum ve daha benim kadar yüksek hcg değerine sahip birine denk gelmedim ve içimde sürekli bir iç kanama şüphesi var geceleri uyku uyamıyorum. Gittiğim bütün doktorlar hcg değerlerimin çok yüksek olduğunu söylüyor ancak sürekli takip edileceksinden başka bir şeyde diyemiyorlar. Psikolojim çok bozuldu bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyorum
Canım benim ilk değerim 300 küsür kürtaj ve iğnenin ardından 500 küsürlere çıktı 2. iğneden 2 gün sonra bu değerle iç kanama geçirdim. İçini ferah tut ve sadece evde yalnız kalma, geçmiş olsun
Merhaba,
Merhaba
Bende temmuz ayında dış gebelik yaşadım b-hcg 6000 civarındaydı 2 doz iğne oldum düşmesini takip ederken acil ameliyata alındım ve malesef sağ tüpümü ve yumurtalığımı kaybettimkişiden kişiye değişir kimi iğneyle atlatabiliyorken kimi de malesef operasyonla atlatıyor çok zor bi süreç benim ilk gebeliğimdi nasip olmadı. En ufak bir ağrında mutlaka doktora gitmelisin ameliyattan korkma ben acil bi şekilde akşam 11de girdim ameliyata ertesi sabah uyandığımda kuş gibi hafiflemiştim tabi sonrası psikolojik travma ama ameliyatla ilgili değil ;(
Canım benim sağ tüpte kitle 1,5 cm idi ve Dr çok büyük ve tüpü bozmuştur ameliyat olursa alırım tüpü demişti ve öyle de oldu. Pişman olmadım ben alındığına ama ya da üzülmedim çıktı çünkü yine bebek istiyorum ve tekrar yapışma riski çok yüksek demişti Dr. Senin tüpündeki kitle de büyük sanırım ondan Dr ameliyat olursa alırım demiş. Bence bu durumda eğer operasyon yapılırsa alınması daha iyi. Hakkımda hayırlısı olsun. Ben de hala regl olamadım tüpüm alındı ona rağmen korkuyorum dış gebelikten.Az önce hastaneden geldim değerin düşmesini beklerken 10200den 10500e yükselmiş. Doktorum en azından büyümeyi durdurmuşuz dedi ama hala risk çok yüksek. 2. doz iğneyi yaptırdım az önce cumartesi yine bakılacak bHcg'ye. Bu kadar uğraşmadan direk ameliyat olsam dedim ameliyat son çare şimdilik böyle düşmesini bekleyeceğiz dedi doktorum. Eğer ameliyat olursan tüpü almak zorundayız dedi. Ben burda okuduklarımı tüp alınmadanda sonuçlanabilceğini söyledim ama tüpte hasar kalacağı için tekrar dış gebelik geçirme ihtimalimin en az %50 olacağını o yüzden tüpün alınmasını daha garanti bulduklarını söyledi. Her doktorun yaklaşımı çok farklı ne yapacağımı şaşırdım
Canım benim sağ tüpte kitle 1,5 cm idi ve Dr çok büyük ve tüpü bozmuştur ameliyat olursa alırım tüpü demişti ve öyle de oldu. Pişman olmadım ben alındığına ama ya da üzülmedim çıktı çünkü yine bebek istiyorum ve tekrar yapışma riski çok yüksek demişti Dr. Senin tüpündeki kitle de büyük sanırım ondan Dr ameliyat olursa alırım demiş. Bence bu durumda eğer operasyon yapılırsa alınması daha iyi. Hakkımda hayırlısı olsun. Ben de hala regl olamadım tüpüm alındı ona rağmen korkuyorum dış gebelikten.
Üzülme canım geçecek. Allah bir daha yaşatmasın geçsin gitsin tez zamanda.İlk gittiğimde tam net göremediler yaklaşık 4 cm'lik şüpheli bir kitle var denildi. Dün gittiğim diğer doktorda kitlenin 2.5 cm olduğunu söyledi bugün ultrasonda çok net belli oluyordu ama o kadar moralim bozuktuki kaç cm olduğunu sormak bile istemedimben bir an önce kurtulmak istiyorum tek derdim bu Allah hepimizin yardımcısı olsun
Üzülme canım geçecek. Allah bir daha yaşatmasın geçsin gitsin tez zamanda.
Ben hastanede yatarak tedavi oldum 2.dozu olduktan iki gün sonra çıkış yaptık hastaneden evde 2gün kalıp acil bi şekilde hastaneye kaldırıldım ve ameliyata öyle aldılar ikinci dozunu olduysan biraz bekle zaten 3.dozu pek tercih etmiyorlar kendiliğinden düşmesini bekliyorlar takip ediyor doktorlar inşallah kendiliğinden düşer ameliyata gerek kalmadanAz önce hastaneden geldim değerin düşmesini beklerken 10200den 10500e yükselmiş. Doktorum en azından büyümeyi durdurmuşuz dedi ama hala risk çok yüksek. 2. doz iğneyi yaptırdım az önce cumartesi yine bakılacak bHcg'ye. Bu kadar uğraşmadan direk ameliyat olsam dedim ameliyat son çare şimdilik böyle düşmesini bekleyeceğiz dedi doktorum. Eğer ameliyat olursan tüpü almak zorundayız dedi. Ben burda okuduklarımı tüp alınmadanda sonuçlanabilceğini söyledim ama tüpte hasar kalacağı için tekrar dış gebelik geçirme ihtimalimin en az %50 olacağını o yüzden tüpün alınmasını daha garanti bulduklarını söyledi. Her doktorun yaklaşımı çok farklı ne yapacağımı şaşırdım
Canını sıkmamaya çalış canım. Korkma, artık herşeyin bir çaresi var. Herşeyde bir hayır vardır, Allah yardımcın olsun.İlk gittiğimde tam net göremediler yaklaşık 4 cm'lik şüpheli bir kitle var denildi. Dün gittiğim diğer doktorda kitlenin 2.5 cm olduğunu söyledi bugün ultrasonda çok net belli oluyordu ama o kadar moralim bozuktuki kaç cm olduğunu sormak bile istemedimben bir an önce kurtulmak istiyorum tek derdim bu Allah hepimizin yardımcısı olsun
İğne olduğumda değerim 480di. Fiziksel boyut olarak tüpü zorlayıp zarar verme ihtimali düşüktü fakat kesenin patlayıp kimyasal olarak tüpü eritme ihtimali vardı. Herkes için geçerli bir ihtimal bu. Sonuçta orda bulunuyor olması her zaman bir risktir. Bu esnada kanındaki gebelik hormonları yüksek olduğu için yoktan kistler da oluşuyor. 6cmlik 2 adet kist oluşmuştu bende.Kizlar bnm de degerim cuma 416 idi.2gun ara ile 353,355 ve bugun 348 oldu.Igne olmak istemedim doktor sen bilirsin diyor 2gun daha beklemeye karar verdim yoksa igne olacagim.Bu degerde igne olan veya tupunu kaybeden var mi ne olur yardimci olun.Cok kararsizim igne olsam mi yoksa kendiliginden dusmesini mi beklesem...
Canım 400 küsürlerle iğne oldum ben, tüpümü de kaybettim sonra sanki bana değerden çok yaşla ilgiliymiş gibi geliyor yaş ilerledikçe iğne etkisi azalıyor sanki. Ben 38 yaşındayım iğne işe yaramadı bende... sen ne karar verirsen ver sürekli doktor kontrolünde olKizlar bnm de degerim cuma 416 idi.2gun ara ile 353,355 ve bugun 348 oldu.Igne olmak istemedim doktor sen bilirsin diyor 2gun daha beklemeye karar verdim yoksa igne olacagim.Bu degerde igne olan veya tupunu kaybeden var mi ne olur yardimci olun.Cok kararsizim igne olsam mi yoksa kendiliginden dusmesini mi beklesem...
Geçmiş olsun canım, üzülme elbet geçecek bu günler.Kizlar dun degerim 348di.Bugun hcg 427 oldu ve tek doz igne oldum.Kanamam basladi..Allah herseyin hayirlisini versin.Sanki hic bebegim olmayacak gibi hissediyorum.Baska bir doktora gorundum dun.1Sene cocuk dusunme dedi.Bu ikinci dis gebeligim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?