Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Merhaba hanımlar
Öncelikle hepimiz inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla annelik duygusunu tadarız
3.5 senelik evliyim ve 3 senedir maalesef anne olamadım. Bu yıl haziran ayında aşılama yaptırdım 2 Temmuz'da hamile olduğumu öğrendim malesef mutluluğum 2 hafta sürdü ve 15 Temmuz'da dış gebelik şikayetiyle hastaneye yattım çok zorl bi süreçti 15 gün iğne tedavisinden sonra acil ameliyata alınıp sağ tüpümü ve yumurtalığımı kaybettim 3 ay korunduk 3 Aydır korunmuyoruz ama yine olmuyo her gece sessiz sessiz ağlamaktan yoruldum en iyi sizler anlarsınız diye foruma üye oldum . Belki bi umut bi destek en azından psikolojimi rahatlatırım. Çünkü anlatsamda anlayan yok yaşamayan bilmez

Merhaba hanımlar
Öncelikle hepimiz inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla annelik duygusunu tadarız
3.5 senelik evliyim ve 3 senedir maalesef anne olamadım. Bu yıl haziran ayında aşılama yaptırdım 2 Temmuz'da hamile olduğumu öğrendim malesef mutluluğum 2 hafta sürdü ve 15 Temmuz'da dış gebelik şikayetiyle hastaneye yattım çok zorl bi süreçti 15 gün iğne tedavisinden sonra acil ameliyata alınıp sağ tüpümü ve yumurtalığımı kaybettim 3 ay korunduk 3 Aydır korunmuyoruz ama yine olmuyo her gece sessiz sessiz ağlamaktan yoruldum en iyi sizler anlarsınız diye foruma üye oldum . Belki bi umut bi destek en azından psikolojimi rahatlatırım. Çünkü anlatsamda anlayan yok yaşamayan bilmez
Çok geçmiş olsun canım, bu kadar umutsuz olma. İnanıyorum hepimiz yeniden pozitifi göreceğiz ve bu defa herşey yolunda gidecek. Yalnız değilsin.

Merhaba hanımlar
Umudunu hiç kaybetme hep inançlı ol birgun rabbim nasip edecek diye.bende 3 yıllık evliyim bu 3 yıla neler sığmadı ki ilk mutlu haberi 4 aylık evliydim aldım sonra dış gebelik ile ameliyathanede buldum kendimi iç kanama geçirdim.sonra tekrar hamile kaldım herşey güzel giderken yine kese göremeden bebegim beni terk etti dusukle sonuçlandı sonra yine hamile kaldım 1 yıl sonra Eylül'de bu kezde kimyasal gebelik oldu ama bak hala umutsuz değilim birgun bizde anne olacaz üzme kendini.hsg genetik testler pıhtılaşma testleri herşeyim temiz çıktı ama hala bebegim gelmedi inşallah gelecek ben inanıyorum bol dua ile gelecekler yavrularımız inşallah

Umudunu hiç kaybetme hep inançlı ol birgun rabbim nasip edecek diye.bende 3 yıllık evliyim bu 3 yıla neler sığmadı ki ilk mutlu haberi 4 aylık evliydim aldım sonra dış gebelik ile ameliyathanede buldum kendimi iç kanama geçirdim.sonra tekrar hamile kaldım herşey güzel giderken yine kese göremeden bebegim beni terk etti dusukle sonuçlandı sonra yine hamile kaldım 1 yıl sonra Eylül'de bu kezde kimyasal gebelik oldu ama bak hala umutsuz değilim birgun bizde anne olacaz üzme kendini.hsg genetik testler pıhtılaşma testleri herşeyim temiz çıktı ama hala bebegim gelmedi inşallah gelecek ben inanıyorum bol dua ile gelecekler yavrularımız inşallah
Çok teşekkür ederim inşallah gelir yavrularımız da sevincimizi paylaşırız burada

Merhaba arkadaşlar...bende buraya uzun birilerinede tecrube olacak hikayemi yazmak istiyorum. Ben yıllardır adet duzensizligi ile mucadale eden pcos hastasiydim. Bende pcos sadece duzensizlik ve yunurtaliklarin o gorunumde olmasi seklinde belirti verdi. Neyse bundan bir yil once yeni cocuk denemeye baslamisken esimle gebe oldugum hissiyle test yapip hamile oldugumu ogrendim ertesi gun kanda beta 10 cikmisti nasil bir sevinc..sonra doktorum ertesi gunde vermemi istediginde sonucum 5 oldu ve adet kanamasi ile gitti kimyasal gebelikti...bundan bi sure sonra is yogunlugum sebebiyle bebek konularina ara verdim gectigimiz yaz malum duzenlide sdet olmuyorum klomenle doktorum yumurtlama sagladi...ilk ay bisey olmadi ikinci ay yani agustosda tekrar klomen kullandim ve adet gunumde regl oldum. Demekki gene olmadi dedim buarada doktorum bana adetin 3.gunu klomem benzeri bi ilac baslatti femara. Bu ilaci icisimin 3. gunu kendimde bir tuuhaflik hissettim ya acaba mi derken test aldim ve pozitif...sok oldum test verdim 90 ckti betam. Yani klomemin 2.ayinda hamileydim. Ancak femara gibi bi ilac kullanmistim bilmeden ve regl olmustum...cok tuhafti..neyse tecrubeliyim ya ilkinden ertesi gun gene kan veriyim dedim ve 90 olan degerim 80 dusmustu. Buyuk bir yikimdi benim icin. Kosarak doktora gittim. Acaba dis gebelik mi fiye hayir dusuk yapiosn dedi. Ben femaradan olalirmi dedim hayir dedi ama ben hala inanmiyorum cunku o ilac bence benim rahim tabakami inceltti. Neyse 80 betadan sonra goz yaslarimla betam dustu 10 gunde...buarada surekli gittigim doktoruda biraktim cunku. Bana isde pcos bole olur aklin nerdeydu bugune kadar gibi seyler soledi ve beni hemen tup benege yonlendirdi diye. Neyse yeni bir doktora gittim buarada. Para goz ama takipci bir doktor. Dediki hsg cekmemiz lazim. Tamm dedim cekelim. Tutturdu anestezili olsun diye istemedim. Iyikide istememisim gayet rahatti hic kokrkmayin. Hsgm temiz cikti. Tupler acik dedi. Bir sonraki ay yine yumurtalik olusumu icin femara ve bir igne verdi 5 gun kullandim. Ayin sonunda adet gunumde yine hastalandim. Ama nolur nolmaz bikez temkinliyim ya gittim test yaptim pozitif;)) gene sok...gittim beta verdim 18..2 gun sonra 40 oldu bir gun sonra 62 oldu hersey iyi derken deger ertesi gun 51e dustu. Aha gene gitti dedim ( buarada kanda pihtilasma vs baktirdim mtghr heterozigottan dolayi coraspin kullaniodum 30 gundur) neyse doktorla konus vs derken mide bulantim arrti..ben degerim duscek derken 3 gun sonra 115 olmustu...kosarak doktora gitti. Bakti sana kurtaj yapcaz rahimde gebelik bulgusu yoksa dis gebelik dedi. Buarada bide histeriskopi istedi. Fakat ben kurtaj istemedim bukadar dusuk deger ile. Baska doktora gittim ki bunlar ankaranin en bilinen doktorlari. O doktor beni teselli etti.

Dedik kurtaja gerek yok. Bekleyelim degeri kontrol edelim eger ciddi bisey varsa zaten igne ile cozeriz. Rahim filmin temiz dedi. Kan pihtilasmanin sendeki turu onemli degil dedi. Once hayat tarzini beslenmeni degistir dedi. Mutlulukla ciktim. Buarada 115 olan betam 90 kadar dustu birkac gunde. Fakat ben takintiliyim biraz. Bu neden oluo diye birkac doktora daha gitcem dedim. Neyse gittimde. Doktorlardan biri rahim filmin normal ama suan dis gebelik yasiosun degerin plato yapmis gel beklme igne yapalim dedi. Ama ben inat edip yok dedim. Baskent hastanesine gittim ve hayatimin en kotu gunuydu...doktor ole seyler solediki..senin tuplerin cok kotu dedi biri yine fena degil ama digeri kotu dedi. Senin bugune yasadigin hersey kimyasal degil dis gebelikmis dedi. Ben apandisit olmustum oraya basti ultrasondaykrn bak oynamio gordunmu dedi. Aglayarak hocam filmimi 3 doktor gordu neden soylemediler dedim. Olabilir takilma bunlara dedi ki filmi kadin dogumcum cekip hersey normal demisti. Sana ya laparodkopi yada tup bebek yapcaz dedi. Ne oldugubu sasrdim. Aglarken bana ayna verip yuzunu sil sakin ol ole cikarsin odadan dedi. Ve tabiki o doktora bidaha gitmedim. Belki dogruydu soledikleri ama tarzi berbatti. Neyse ben kosarak rahim filmime temiz diyen doktora gittim.doktora sordum tuplerim sikintilimi diye. Hayir bak sivi karin bosluguna akmis dedi. Evet bence suan yasadigin dus gebelik ama dis gebelik bazen sebepsizde olur dedi. Neyse ben biraz rahatlamis ayrildim ordan. Ertesi gu kan verdigimde birde ne gireyim betam 4 gunde dusecegine 166 ya cikmis. Dedimki evet dis gebelik kesin inat etme git doktora..neyse ertesi gun doktoruma gittim tabiki.. hemen boy kilo oranina gore 87 mg igne yapildi. 4 gun sonra degerim 255 oldu. 7 gun sonunda 160 indi tekrar. Buarada sag kasigimda agri ve kahverengi leekenlemelerim oluyorudu. Neyse yavas yavas degerlerim inmeye basladi 160 dan 4 gun soonra 120 oldu 3 gun sonra 90 sonra yavas yavas azaldi. En son 0.56 gordum ama herhalde bu surecte 30 kez kan verdim yani. Artik damarlarimdan kan gelmiyordu. 2-3 kez deniyor damar bulamiyorlardi. Betam yukselsin diye dua ederken dussun diye dua etmeye basladim. Cok agladim cokk sabahlara kadar..ama ne care. Rabbime sigindim. Bu arada rahim filmimi istanbulda hsg uzmani yorumladi tupler normal dedi. Yani toplamda 5 doktordan 4 u normaal dedi. Biri cok kotu dedi;))) okadar uc yorumlar yani. Simdi dusunuyorum acaba gercekten daha once yasadiklarimda dis gebeliktide kendi kendine mi dustu..neyse betam dustu ama ben hala adet olamadim. Gecen gun muayeneye gittim. Doktorum bi sikinti yok biraz dinlen dedi. Zaten bende 6 ay dinlencektim. Rahim filmine gerek yok dedi tekrardan. Ama ben cektircem kafaya taktim. Bazen dis gebelik sonrasi kapanabiliyormus. Her nekadar degerim cok artmasada tekrar hsg de tuplerimi gormek istiyorum. Bu surecte lenfosit subset ve kromozom analizi yaptirdim. Kromozom temiz cikti. Lenfosit icinde gebelik dusunmeden once asi yaptircagim...sadece ruh halimi toplamaya ihtiyacim var. Bu suree beslenmeme dikkat edip spor yapcam. Kilolu degilim ama zayiflasam daha iyi..he bide 30 yasindayim:) 31 e kadar denicem normal yolla olmaz veya yine dis gebelik olursa tup bebege gecicem kendimi buna alistirdim. Size up uzunnn bir hikaye yazdim. Bu formu aglarken cok okudum. BaNa umut olacak hikayeler gordum teselli buldum. Belkide bu forum bana ugurlu gelir dedim...banada dua edin nolur

Dedik kurtaja gerek yok. Bekleyelim degeri kontrol edelim eger ciddi bisey varsa zaten igne ile cozeriz. Rahim filmin temiz dedi. Kan pihtilasmanin sendeki turu onemli degil dedi. Once hayat tarzini beslenmeni degistir dedi. Mutlulukla ciktim. Buarada 115 olan betam 90 kadar dustu birkac gunde. Fakat ben takintiliyim biraz. Bu neden oluo diye birkac doktora daha gitcem dedim. Neyse gittimde. Doktorlardan biri rahim filmin normal ama suan dis gebelik yasiosun degerin plato yapmis gel beklme igne yapalim dedi. Ama ben inat edip yok dedim. Baskent hastanesine gittim ve hayatimin en kotu gunuydu...doktor ole seyler solediki..senin tuplerin cok kotu dedi biri yine fena degil ama digeri kotu dedi. Senin bugune yasadigin hersey kimyasal degil dis gebelikmis dedi. Ben apandisit olmustum oraya basti ultrasondaykrn bak oynamio gordunmu dedi. Aglayarak hocam filmimi 3 doktor gordu neden soylemediler dedim. Olabilir takilma bunlara dedi ki filmi kadin dogumcum cekip hersey normal demisti. Sana ya laparodkopi yada tup bebek yapcaz dedi. Ne oldugubu sasrdim. Aglarken bana ayna verip yuzunu sil sakin ol ole cikarsin odadan dedi. Ve tabiki o doktora bidaha gitmedim. Belki dogruydu soledikleri ama tarzi berbatti. Neyse ben kosarak rahim filmime temiz diyen doktora gittim.doktora sordum tuplerim sikintilimi diye. Hayir bak sivi karin bosluguna akmis dedi. Evet bence suan yasadigin dus gebelik ama dis gebelik bazen sebepsizde olur dedi. Neyse ben biraz rahatlamis ayrildim ordan. Ertesi gu kan verdigimde birde ne gireyim betam 4 gunde dusecegine 166 ya cikmis. Dedimki evet dis gebelik kesin inat etme git doktora..neyse ertesi gun doktoruma gittim tabiki.. hemen boy kilo oranina gore 87 mg igne yapildi. 4 gun sonra degerim 255 oldu. 7 gun sonunda 160 indi tekrar. Buarada sag kasigimda agri ve kahverengi leekenlemelerim oluyorudu. Neyse yavas yavas degerlerim inmeye basladi 160 dan 4 gun soonra 120 oldu 3 gun sonra 90 sonra yavas yavas azaldi. En son 0.56 gordum ama herhalde bu surecte 30 kez kan verdim yani. Artik damarlarimdan kan gelmiyordu. 2-3 kez deniyor damar bulamiyorlardi. Betam yukselsin diye dua ederken dussun diye dua etmeye basladim. Cok agladim cokk sabahlara kadar..ama ne care. Rabbime sigindim. Bu arada rahim filmimi istanbulda hsg uzmani yorumladi tupler normal dedi. Yani toplamda 5 doktordan 4 u normaal dedi. Biri cok kotu dedi:KK66:)) okadar uc yorumlar yani. Simdi dusunuyorum acaba gercekten daha once yasadiklarimda dis gebeliktide kendi kendine mi dustu..neyse betam dustu ama ben hala adet olamadim. Gecen gun muayeneye gittim. Doktorum bi sikinti yok biraz dinlen dedi. Zaten bende 6 ay dinlencektim. Rahim filmine gerek yok dedi tekrardan. Ama ben cektircem kafaya taktim. Bazen dis gebelik sonrasi kapanabiliyormus. Her nekadar degerim cok artmasada tekrar hsg de tuplerimi gormek istiyorum. Bu surecte lenfosit subset ve kromozom analizi yaptirdim. Kromozom temiz cikti. Lenfosit icinde gebelik dusunmeden once asi yaptircagim...sadece ruh halimi toplamaya ihtiyacim var. Bu suree beslenmeme dikkat edip spor yapcam. Kilolu degilim ama zayiflasam daha iyi..he bide 30 yasindayim:) 31 e kadar denicem normal yolla olmaz veya yine dis gebelik olursa tup bebege gecicem kendimi buna alistirdim. Size up uzunnn bir hikaye yazdim. Bu formu aglarken cok okudum. BaNa umut olacak hikayeler gordum teselli buldum. Belkide bu forum bana ugurlu gelir dedim...banada dua edin nolur
Yaşadıklarımız çok benzer rabbim bidaha yaşatmasın sağlıklı gebelikler yaşatsın ben ilk dış gebelik yaşadıktan sonra dusukte ve kimyasalda değerlerim plato çizince çok korkular yaşadım yine iç kanama gecirecem diye doktora iğne icin resmen yalvardım kimyasal gebelikte ama sagolsun doktorum bir değer daha görelim dedi vurmadı ve kendi sıfırladı çok zor süreçler bende 29 yaşındayım en son bütün herşeyimi tekrar yaptırdığımda İstanbul'da dalında çok iyi olan bit doktora gittim bendede pco olduğunu söyledi önceden gittiklerim de sağ da hafif var önemli değil diyorlardı 34 36 günde relg görüyorum bu doktor solda da var pco dedi glucophage diye bir ilaç verdi şimdi onu kullanıyorum bu ay ilk ay korunmayı bıraktık.Eylül'de kimyasal geçirdim rabbim inşallah artık sağlıklı gebelik nasip eder bizlere

Yaşadıklarımız çok benzer rabbim bidaha yaşatmasın sağlıklı gebelikler yaşatsın ben ilk dış gebelik yaşadıktan sonra dusukte ve kimyasalda değerlerim plato çizince çok korkular yaşadım yine iç kanama gecirecem diye doktora iğne icin resmen yalvardım kimyasal gebelikte ama sagolsun doktorum bir değer daha görelim dedi vurmadı ve kendi sıfırladı çok zor süreçler bende 29 yaşındayım en son bütün herşeyimi tekrar yaptırdığımda İstanbul'da dalında çok iyi olan bit doktora gittim bendede pco olduğunu söyledi önceden gittiklerim de sağ da hafif var önemli değil diyorlardı 34 36 günde relg görüyorum bu doktor solda da var pco dedi glucophage diye bir ilaç verdi şimdi onu kullanıyorum bu ay ilk ay korunmayı bıraktık.Eylül'de kimyasal geçirdim rabbim inşallah artık sağlıklı gebelik nasip eder bizlere

Yani toplanmaya calisiyorum ama arada ruh halim gelip gidiyor. Korkuyorum ben. Acaba 4 doktor bir goruntulemecinin aksine tuplerim kotu mu...buyuzsen kimyasal sandiklarimda dis gebelik miydi. Yine olacak mi. Cocugum olmayacak mi. Yani artik rahim filmi sonrasi kotu bisiy cikarsa tup bebege yonelecegim. Hepi topu 3 ay cocuk denedim bunlar oldu. Yaptirmadigim test kalmadi..acilarimi gectim artik gercekten. Rabbim verir en hayirlisini napalim.

Nasıl oldun canım, seni merak ettim. Gerçi herşeyin yolunda olduğundan eminim :nazar:
Canım sağolasın. En son geçen hafta kan testi yaptırdım 1800 çıkmıştı doktor cumaya gel demişti inşallah yarın gidip ne var ne yok öğreneceğiz . İnşallh keseyi görürüz . Allah'ım artık hepimizin yüzüne baksın , güzel haberler verelim hep beraber . Bana dua edin yarın keseyi görürüm inşallah .

Canım sağolasın. En son geçen hafta kan testi yaptırdım 1800 çıkmıştı doktor cumaya gel demişti inşallah yarın gidip ne var ne yok öğreneceğiz . İnşallh keseyi görürüz . Allah'ım artık hepimizin yüzüne baksın , güzel haberler verelim hep beraber . Bana dua edin yarın keseyi görürüm inşallah .
Dualarım seninle canım, bu heyecan tatlı bir mutluluğa dönüşecek umarım içini ferah tut.

Dualarım seninle canım, bu heyecan tatlı bir mutluluğa dönüşecek umarım içini ferah tut.
Allah razı olsun canım şükür keseyi gördük. Sorun yok dedi doktor . Bakalım 15 gün sonra kalp atışı için gel dedi . Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim hepimize . En kısa zamanda senin çok güzel haberlerini duyarız inşalah .

Allah razı olsun canım şükür keseyi gördük. Sorun yok dedi doktor . Bakalım 15 gün sonra kalp atışı için gel dedi . Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim hepimize . En kısa zamanda senin çok güzel haberlerini duyarız inşalah .
Oleyyyy :nazar: çok sevindim. Maşallah Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Darısı başımıza :KK200:

Merhaba hanimlar .Benimde basimdan cok kotu olay gecti ve hala geciyo bizde o kadar ugrasmamiza ragmen anca cocuk sahibi olduk oda bos kese cikti butun dunya basima yikildi sanki hersey terse dondu.simdi pazartesi gunu kurtaj olcam cok korkuyorum.hep aglayasim geliyo ama insanlarin yanindada kendimi gucsuz hissetmek istemiyorum.beni siz anlarsiniz diye sizinle paylasmak istedim skintimi.herkese cok gecmis olsun.ins.Allah butun dualarimizi kabul eder

Merhaba hanimlar .Benimde basimdan cok kotu olay gecti ve hala geciyo bizde o kadar ugrasmamiza ragmen anca cocuk sahibi olduk oda bos kese cikti butun dunya basima yikildi sanki hersey terse dondu.simdi pazartesi gunu kurtaj olcam cok korkuyorum.hep aglayasim geliyo ama insanlarin yanindada kendimi gucsuz hissetmek istemiyorum.beni siz anlarsiniz diye sizinle paylasmak istedim skintimi.herkese cok gecmis olsun.ins.Allah butun dualarimizi kabul eder
Geçmiş olsun canım. Bebişi kaybetme hissi çok üzücü biliyorum ama geçecek bu günler. Herşeyin başı sağlık. Kürtajdan korkma çok basit bir işlem. Duygusal olarak eşinden yakınlarından destek almaya çalış. Sen ne kadar çabuk toparlanırsan o kadar hızlı kavuşursun yeni bebişe. Umutsuz olma. Güzel şeyler de oluyor hayatta.

Geçmiş olsun canım. Bebişi kaybetme hissi çok üzücü biliyorum ama geçecek bu günler. Herşeyin başı sağlık. Kürtajdan korkma çok basit bir işlem. Duygusal olarak eşinden yakınlarından destek almaya çalış. Sen ne kadar çabuk toparlanırsan o kadar hızlı kavuşursun yeni bebişe. Umutsuz olma. Güzel şeyler de oluyor hayatta.
Saol canim yazdiklarin icin ins.hayat bizim icin guzel seyler yazar kaderimize.ins.hepimiz icin guzel seyler olur hayatta.tatlis saglikli bebislerimiz olur

Saol canim yazdiklarin icin ins.hayat bizim icin guzel seyler yazar kaderimize.ins.hepimiz icin guzel seyler olur hayatta.tatlis saglikli bebislerimiz olur
Olacak elbet burada çok arkadaşlarımız mutlu sona ulaştı. Elbet bizlere de sıra gelecek. İçini ferah tut. Buradan çok güzel haberler paylaşmak dileğiyle... :KK73:

Back