merhaba shed, ben dış gebelik geçirmedim ama ilk gebeliğimin dış gebelik ihtimali vardı. Kasık ağrısı şikayetiyle gittiğimde 2 adet 4-5 cm lik kistlerim vardı. doktor dış gebeliğe bağlı olabilir diye test yapalım demişti. Ben o zmnlar bebek beklemiyordum dolayısıyla nasıl bir saçmalıksa adet olacağım gün gitmişim doktora.. Adet günümde yapılan bhcg 108 çıkmıştı. 2 gün sonra tekrarladık 336 çıktı yani, 2 günde bir 2 katına çıkması gerektiğinden beklenilen düzeydeydi ve rahimiçi gebelik çıktı. Şuan 3 yaşında
Senin katlanma oranı da normal görünüyor 2 gün için..Peki bugünle birlikte mi adetini 6 gün geçtin yoksa pazartesi mi 6 gün geçmiş oldu? yani ben tam hangi haftada kaç olması gerektiğini bilemiyorum ama kendiminkinden yola çıkarak değerlendirdim. benim değerime göre 6 günlük bir gecikmede 1200lerde fln olması gerekiyor. Ama geç döllenme gibi bir ihtimal var. Şu an 5 haftalık sandığın gebeliğin belki de daha 4 haftalık..Katlanma oranında bakarsan bence normal ama tabi emin olmak için 2 gün sonra tekrarlaman gerek testi.. Hakkında hayırlısı olsun cnm,inşallah dış gebelik değildir, umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine...
merhaba shed, ben dış gebelik geçirmedim ama ilk gebeliğimin dış gebelik ihtimali vardı. Kasık ağrısı şikayetiyle gittiğimde 2 adet 4-5 cm lik kistlerim vardı. doktor dış gebeliğe bağlı olabilir diye test yapalım demişti. Ben o zmnlar bebek beklemiyordum dolayısıyla nasıl bir saçmalıksa adet olacağım gün gitmişim doktora.. Adet günümde yapılan bhcg 108 çıkmıştı. 2 gün sonra tekrarladık 336 çıktı yani, 2 günde bir 2 katına çıkması gerektiğinden beklenilen düzeydeydi ve rahimiçi gebelik çıktı. Şuan 3 yaşında
Senin katlanma oranı da normal görünüyor 2 gün için..Peki bugünle birlikte mi adetini 6 gün geçtin yoksa pazartesi mi 6 gün geçmiş oldu? yani ben tam hangi haftada kaç olması gerektiğini bilemiyorum ama kendiminkinden yola çıkarak değerlendirdim. benim değerime göre 6 günlük bir gecikmede 1200lerde fln olması gerekiyor. Ama geç döllenme gibi bir ihtimal var. Şu an 5 haftalık sandığın gebeliğin belki de daha 4 haftalık..Katlanma oranında bakarsan bence normal ama tabi emin olmak için 2 gün sonra tekrarlaman gerek testi.. Hakkında hayırlısı olsun cnm,inşallah dış gebelik değildir, umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine...
benm adetim 2 gün geçti ve değerim 1870 çıktı başka bi arkadaşımın 5 gün gecikmişti 137 çıkmış şu an 2 aylık hamile bi sorunu yok kalp atışı falan var bebeğinin acaba benm değermi yüksek anlamadım
1500lerde olduğunda sanırım kese ultrasonda görünüyor. doktorun demek istediği bu değerlerde olmazsa ultrasonda görünmeyeceği ve dolayısıyla da rahim içi bir gebelik olarak kabul edilemeyeceği.. Aslında her gebelik aksi ispatlanıp ultrasonda görünene kadar dış gebelik olarak kabul ediliyor.. Ama dediğim gibi geç döllenme ihtimali var. Hem 2 günde 2ye katlanması gerek seninki de hemen hemen 2 katına çıkmış zaten. ilki 400 olupda ikincisi 500 gibi bir rakam olsa o zmn daha çok şüphe edilebilirdi. Ben moral bozmakta acele ettiğini düşünüyorum. 2 gün sonra testi tekrarlaman en doğrusu olacaktır..
Hem ayrıca her hamilelikte illa bhcgmi yapılıyor? Benim görümcem evde idrar testiyle öğrendi, adetini geçeli bir 10 gün sonra doktora gitti.Kese göründü ama bebek görünmedi. Keseyi ölçtü. 1 hafta geride dedi, geç döllenme olmuş dedi ve bebeğin doğum tarihini bir hafta sonraya yazdı, haftasını ona göre hesaplıyacaz dedi. Yani hiç kan tahlili fln yaptırmadı..Bende de 2. yaptırdığım tahlilde 2 ye katlanınca doktor bir daha gerek duymadı. Az artmış olsaydı yada azalmış olsaydı bence dış gebelik sayılırdı. Yani demek istediğim önemli olan ne kadar arttığı, kaç olduğu değil bence..
benm adetim 2 gün geçti ve değerim 1870 çıktı başka bi arkadaşımın 5 gün gecikmişti 137 çıkmış şu an 2 aylık hamile bi sorunu yok kalp atışı falan var bebeğinin acaba benm değermi yüksek anlamadım
Acaba ikiz olabilirmi?yani oldukca yüksek..diger bir ihtimal adetini30-35 gun civarinda görüyorsan oyle cikmis olabilir. . Çünkü bütün hamileliklerde hafta hesabi 28 gün uzerinden yapiliyor,hakkinda hayirlisi olsun cnm
yok 29 günde bir adet görüyodum düzenliydide adetim ikiz gebelik olacağını sanmam ilk kızımdada 1268 civarndaydı adetm 5 gün falan geçmişti daha bebişimi göremedim perşembe günü gideceğim anca kese gözükür heralde
doktor öyle konuşunca istenilen yükselme falan dediği için korktum ister istemez ne bileyim yayarın adetim geçeli 8 gün olacak çok merak ediyorum değerlerimi yükseldi mi yükselmedi mi diye
Noldu cnm? Belli oldu mu? Merak ettim:44:
1500 olduğunda kese görünüyor diye biliyorum..İlk çocuğunda da öyle olduysa demekki senin hormonlarına bağlı birşey buçünkü ben tam adet olacağım günde yaptırmıştım. 108 çıkmıştı. 28 günde bir adet görüyordum. Dışgebelik şüphesi olduğu için 2 gün sonra yani adeti geçeli 2 gün sonra yaptırdığımda 336 ydı. Demek kişiden kişiye değişebiliyor. Sağlıklı olsun da kaç olursa olsun
1500 olduğunda vajinal ultrasonla kese gözüküyomuş canm ben bugün doktra gittim karnımdan baktı ve kese gözktü 14mm miş ayın 12sinde bebeği görmek için gidicem bakalım..görümcem geçen hafta kürtaj oldu bebek gelişmemiş 6.haftasnda kalmş kalbi falan atmadı oyüzden çok korkyrm ilk bebeğimde korkmamştım çünki bu kadar tecrübeli deildim bunları duydukça korkuyrmm :18:
evet bebişim 5 haftalık artık :) 2 hafta sonra Allah nasip ederse kalp atışları duyulacak :) <3
korkma cnm içini ferah tut sen, birşey olmaz Allah'ın izniyle..sevindim senin adına, hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?