• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik mi? o da ne!

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.369
598
Sevgili arkadaşlar,
Şu an keyfimi kaçıran bir durumum var.
geçen hafta kan testinde beta hcg değerim pozitif çıktı. (68 idi, 2 gün sonra 260 oldu)
Bu hafta da ilk doktor randevum vardı.

Doktora gittiğimde son adet tarihime göre 6+5 günlük hamilelik olmalı ama geç döllenme olduğundan 5 hafta gibi olduğunu söyledi. (Net söylemedi)

Sonra ultrasona baktığında keseyi gördü, kesenin çok küçük olduğunu söyledi.
Bir de gördüğü bir şeyler için "bu görüntü dış gebelikte olan görüntüyle aynı, ama dış gebelik var ya da yok diyemem, 2 hafta sonra belli olur ancak" dedi.

Kanlanma alanı gibi bir şeyden bahsetti.
Bana iğne ve jel ilaç verdi. Bunlar keseyi güçlendirecekmiş.

Ultrason görüntüsünden anlayan ya da kendi deneyiminden yola çıkarak bişeyler diyebilecek biri var mı?

1) kesenin görüntüsü bu şekilde
E70F6637-1D07-4B9A-B2F6-31E2756DFA3E.jpg

2) bu fotoğrafa bakarak dış gebelik görüntüsü olabileceğini söyledi ???

90EE97DB-3D5F-4D32-A500-EB3CDF927DB3.jpg

Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. :KK200:

Aynı dertten muzdaribiz bende 5 hafta 5 günlük gittim kese var embriyo daha yok dedi ve bugün tam 8 haftalıkken gittim kese biraz büyümüş ama boş gebelik. Haftasonu operasyonum var maalesef. Umutlanmanı istemem. Bu benim5 yıl sonra 2. Kez başıma geliyor

Aynı dertten muzdaribiz bende 5 hafta 5 günlük gittim kese var embriyo daha yok dedi ve bugün tam 8 haftalıkken gittim kese biraz büyümüş ama boş gebelik. Haftasonu operasyonum var maalesef. Umutlanmanı istemem. Bu benim5 yıl sonra 2. Kez başıma geliyor

Geçmiş olsun, sanırım senin kesede bebek yok :( niye böyle oluyor acaba....

Bende de zaten kalp atışı falan görmeyi beklemiyodu doktor, kese zaten küçükmüş. 20 şubatta hamile kaldığımı düşünüyorum, zaten daha kaç günlük ki görünsün.

Beni düşündüren dış gebelik. Bildiğim kadarıyla dış gebelik tehlikeli bi durum. Kese rahimde görünüyosa neden dış gebelikten şüpheleniyor?

Aslinda beta hcg duzenli artmis, tekrar mi kan versen acaba? Dis gebelikte duzenli artmaz diye biliyorum.

Sevgili arkadaşlar,
Şu an keyfimi kaçıran bir durumum var.
geçen hafta kan testinde beta hcg değerim pozitif çıktı. (68 idi, 2 gün sonra 260 oldu)
Bu hafta da ilk doktor randevum vardı.

Doktora gittiğimde son adet tarihime göre 6+5 günlük hamilelik olmalı ama geç döllenme olduğundan 5 hafta gibi olduğunu söyledi. (Net söylemedi)

Sonra ultrasona baktığında keseyi gördü, kesenin çok küçük olduğunu söyledi.
Bir de gördüğü bir şeyler için "bu görüntü dış gebelikte olan görüntüyle aynı, ama dış gebelik var ya da yok diyemem, 2 hafta sonra belli olur ancak" dedi.

Kanlanma alanı gibi bir şeyden bahsetti.
Bana iğne ve jel ilaç verdi. Bunlar keseyi güçlendirecekmiş.

Ultrason görüntüsünden anlayan ya da kendi deneyiminden yola çıkarak bişeyler diyebilecek biri var mı?

1) kesenin görüntüsü bu şekilde
Eki Görüntüle 2123250

2) bu fotoğrafa bakarak dış gebelik görüntüsü olabileceğini söyledi ???

Eki Görüntüle 2123251

Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. :KK200:
Öncelikle hakkında hayırlısı olsun canım..
Ultrason görüntüsünden pek anlamıyorum.. Bildiğim şey, dış gebelikte kesenin rahim dışında bir yerde olması.. Belki rahim dışı olarak gördü ultrason bölgesinde..

Bende de geç döllenme oldu.. Sat'a göre 2 hafta farkım var.. Bu sıkıntılı bir durum değil.. Yine kese etrafında kanama alanı bende de vardı.. Bunun için progestan kullandım, geçti çok şükür..

Allah gönlüne göre versin inşallah..

Öncelikle hakkında hayırlısı olsun canım..
Ultrason görüntüsünden pek anlamıyorum.. Bildiğim şey, dış gebelikte kesenin rahim dışında bir yerde olması.. Belki rahim dışı olarak gördü ultrason bölgesinde..

Bende de geç döllenme oldu.. Sat'a göre 2 hafta farkım var.. Bu sıkıntılı bir durum değil.. Yine kese etrafında kanama alanı bende de vardı.. Bunun için progestan kullandım, geçti çok şükür..

Allah gönlüne göre versin inşallah..

Progestan içerikli jel verdi bana da
Rahim dışında kese vArsa onun artık kendi yerine gelmesi mümkün olmaz diye düşünüyorum (bilgim yok) iki hafta bekleyince ne düzelecek onu anlamadım.
Doktor tam bir bilgilendirme yapmadığı için muallakta kaldım.

Dış gebelikte hcg takibi çok önemli birde dış gebelik rahimde olmaz tüplerde olur acaba doktorunuz tüpte bişeymi gördü
Bende şuan hamileyim ama nasıl devam edecek belli değil
Başlarda hcg değerim güzel artarken birden az artmaya başladı bana da dış gebelik olabileceğini söyledi doktorum ama değil her iki tüpüme de baktı dış gebeliği eledik bozulmaya başlamış gebeliğide eledik çünkü kese düzgün bir şekilde içinde yolk saç keseside var geçen hafta cumartesi doktoruma gittim kürtaj olurum diye hazırlıklı gittim ama bebekte kalp atımı vardı çok zayıf ama kalbi atıyordu doktorum bunu beklemiyordum dedi bu hcg değerine
Ama çıkmadık candan umut kesilmez ya devam edicek yada sonlanacak dedi bakalım bu cumartesi yine kontrolüm var o zaman belli olucak herşey

Son düzenleme:
Dış gebelik kötü sperm ve kötü yumurtanın birleşmesiyle oluyormuş. Ama ben kürtajdan 1 ay sonra korunmayı bıraktım hemen hamile kaldım şimdi kızım 5 yaşında. Şuan tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Haftasonu kürtaj olacak.

Normal gebeliklerde bebek rahimdeki duvara tutunur öyle gelişir büyür.
Ancak dia gebelikte yumurtanın rahme ilerlediği incecik tüplere tutunursa anne için sorun teskil eder.
Yapının alınması gerekir.
Büyüyemez çünkü orda ve tupede zarar verirse çok kotu olur.

Dış gebelikte hcg takibi çok önemli birde dış gebelik rahimde olmaz tüplerde olur acaba doktorunuz tüpte bişeymi gördü
Bende şuan hamileyim ama nasıl devam edecek belli değil
Başlarda hcg değerim güzel artarken birden az artmaya başladı bana da dış gebelik olabileceğini söyledi doktorum ama değil her iki tüpüme de baktı dış gebeliği eledik bozulmaya başlamış geneliğide eledik çünkü kese düzgün bir şekilde işinde yolk saç kesesine var geçen hafta cumartesi doktoruma gittim kürtaj olurum diye hazırlıklı gittim ama bebekte kalp atımı vardı çok zayıf ama kalbi atıyordu doktorum bunu beklemiyordum dedi bu hcg değerine
Ama çıkmadık candan umut kesilmez ya devam edicek yada sonlanacak dedi bakalım bu cumartesi yine kontrolüm var o zaman belli olucak herşey

Doktorun hem dış gebelikten şüphelenmesi hem de hcg artışıma bakmaması bana da acayip geldi

Seninki de arada kalmış bir durummuş, hayırlısı olsun senin için de. Belki de kalbi güçlenecektir gelişim her hamilede aynı olmuyordur belki ;)

Doktor bana senin kese tüpte ya da rahim dışında demedi
Karından baktı küçük bir kese görüyorum bi de vajinal bakayım dedi
Tüpteyse zaten tüptedir ya yürüyüp yerine gelicek hali yoktur di mi? Neyi beklicez 2 hafta işkence gibi :(

Dış gebelik kötü sperm ve kötü yumurtanın birleşmesiyle oluyormuş. Ama ben kürtajdan 1 ay sonra korunmayı bıraktım hemen hamile kaldım şimdi kızım 5 yaşında. Şuan tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Haftasonu kürtaj olacak.

Çok geçmiş olsun, operasyonun başarıyla geçer umarım. :( demesi kolay ama üzülme diyeceğim yine de

Progestan içerikli jel verdi bana da
Rahim dışında kese vArsa onun artık kendi yerine gelmesi mümkün olmaz diye düşünüyorum (bilgim yok) iki hafta bekleyince ne düzelecek onu anlamadım.
Doktor tam bir bilgilendirme yapmadığı için muallakta kaldım.
Aynen, rahim dışında bir yerde ise alınmalı.. Bunun büyük ihtimali tüplerde olması ama başka yerlerde de olabiliyor.. Mesela servikstede olduğunu duymuştum.. Tam bilemiyorum ama rahime doğru ilerlemesini bekliyor olabilir rahim ağzından..
İkinci bir doktora daha kan sonuçların ile gitmeni öneririm..

Normal gebeliklerde bebek rahimdeki duvara tutunur öyle gelişir büyür.
Ancak dia gebelikte yumurtanın rahme ilerlediği incecik tüplere tutunursa anne için sorun teskil eder.
Yapının alınması gerekir.
Büyüyemez çünkü orda ve tupede zarar verirse çok kotu olur.

Ultrasonda tüpte olup olmadığı belli olmuyor mu? Neden "şüphe" dedi acaba?
2 haftada bu kese büyüyecektir haliyle, ya tüpteyse ve fazla büyüyüp tüpe zarar verirse.
Ben evde öyle hiçbir şey bilmeden oturucam mı ya?

Ağrı, kanama gibi şikayetlerle hastaneye başvurursan mutlaka dış gebelik şüphesi var diye belirt dedi doktor. O kadar da tehlikeli bişey sanırım

Başka bir doktora daha gitmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü dış gebelik hemen anlaşılan bir şey ve doktor böyle bir durumda sizi riske atamaz.
Bana normal gebelik geldi. Ama tam emin olamam en iyisi yarın başka bir doktora gitmek. Umarım gönlünüzden geçen neyse o olur.

Aynen, rahim dışında bir yerde ise alınmalı.. Bunun büyük ihtimali tüplerde olması ama başka yerlerde de olabiliyor.. Mesela servikstede olduğunu duymuştum.. Tam bilemiyorum ama rahime doğru ilerlemesini bekliyor olabilir rahim ağzından..
İkinci bir doktora daha kan sonuçların ile gitmeni öneririm..

Cuma günü randevu aldım başka doktora da gideceğim
Evet belki de tüpler dışında başka bi yerdedir
Hayırlısı olsun artık.
Bi işim de düzgün gitseydi zaten... :kızgın::cry:

başka doktora mı gitseniz?
dış gebelikse tüplere falan zarar verebilir. ne kadar doğru olur iki hafta daha beklemek?

Doktorun hem dış gebelikten şüphelenmesi hem de hcg artışıma bakmaması bana da acayip geldi

Seninki de arada kalmış bir durummuş, hayırlısı olsun senin için de. Belki de kalbi güçlenecektir gelişim her hamilede aynı olmuyordur belki :KK66:

Doktor bana senin kese tüpte ya da rahim dışında demedi
Karından baktı küçük bir kese görüyorum bi de vajinal bakayım dedi
Tüpteyse zaten tüptedir ya yürüyüp yerine gelicek hali yoktur di mi? Neyi beklicez 2 hafta işkence gibi :KK43:

Sen kan takibi yaptırabilirsen yaptır bence
İnşallah değildir ve geç döllenmedir
Tüpe yerleşmişse o orda büyümeye devam eder ve annenin hayatı tehlikeye girer dış gebelik geç fark edilirse çok tehlikeli sonuçlar olabiliyor Allahım esirgesin

Valla evet benim durumum çok garip süreç nasıl devam edicek emin değilim ama gerçekçi olmam gerekirse devam etmicek ve kürtaj olucam çünkü ben gibi olupta sağlıcakla kucağına alanına denk gelmedim hakkımda hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Back