dış gebelik mi normal düşük mü???????????

1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
171
4
96
Bursa
arkadaşlar bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var bu başlığı tıkladığınız için daha şimdiden teşekkürler.vereliniortak
durumum şöyle.
18şubat son adet tarihi
29mart beta hcg 210(a laboratuvarında)
31mart beta hcg 115(a laboratuvarında)
07nisan beta hcg 88(b laboratuvarında)
12 nisan beta hcg90(b laboratuvarında)
ve değerde artış olduğunu görünce aynı gün yani 12nisanda emin olmak için tekrar a laboratuvarında yaptırdık bu sefer beta hcg 135 çıktı.
patoloji sonucunda da düşmüş bebekle ilgili bir bulguya rastlanmadı.
ama doktorum alttan ve üsten ultrason incelemelerinde dış gebelikle ilgili bir belirtiye bulguya rastlanmadı.
artık her şey iki günde bir yapılacak beta hcg değerine kaldı.
doktorum bursanın en güvenilir doktorlarından olmasına rağmen tam teşhis koyamadı.
bu belirsizlik çok yıpratıcı.
eğer dış gebelik varsa zaman kaybetmek istemiyorum.
bu durumda ne yapmam gerekiyor ben de dış gebelik mi var eğer yarınki testte de hcg artarsa artık müdaheleye başlamak gerekir mi.
eşim 7.hafta için dış gebelik de olsa hcg değerinin cok yüksek seviyelerde olması gerektiğini düşünüyor.
ne düşüneceğimizi şaşırdık
bu oranlar resmen dış gebelik göstergesi mi.

hcg değeri 210dan 115 düştüğünde normal düşük olduğu söylendi bana.peki eğer dış gebelikse iki günde değer neden bu kadar düştü.çok az düşmesi ya da artması gerekmez miydi.
yani ben düşük yapmamışda dış gebelik mi geçirmiş oluyorum.
bi de anlamadığım artık 8.haftaya dayanmış oluyo değerin 1000lerde olması gerekmez mi

1111
inşallah değildir tabi ama bencede dış gebelik gibi görünüyor canım.bende dış gebelik yaşamış biri olarak bu belirsizliğin ne demek olduğunu ne kadar yıpratıcı olduğunu çok iyi bilirim.dış gebelikte değerler kesin şu şekilde olur diye bir kural yok.inip çıkması en büyük kanıtı.düşüklerde değer birden bire düşerek sıfırlanıyor.ayrıca çok yüksek olmasıda şart değil değerin ben 360 ken değerim birçok doktor düşük demesine rağmen sadece bir doktor teşhis edebildi dış gebelik olduğunu.doktorun kesin birşey söylemeyeşinin nedeni gözle birşey göremedikleri için bu kesin dış yada notmal gebelik diyemiyorlar.değer 1500 lere çıkarsa ve rahimde gözükmezse ancak evet bu dış gebelik diyorlar.banada 4 doktor düşük dedi.1,5 ay süründüm resmen.kanmam vardı azalıp artıyodu kahverengi lekelenme vardı.ayrıca doktor dış gebelik olsa ağrıdan duramasın diyodu ama ağrımda yoktu.yani başkasında ağrı yapabilir ama sende yapmaz yada başkasında değer çok yükselir senin daha düşük seyreder.
kısacası temkinli olmakta fayda var canım.başka doktora gitme imkanın varsa bi git drim.hakkında hayıslısı olsun.

alah yrds olsun tez zamanda hayırlı sonuç diliyorum

ama teşhis koyamıyolar 1000lere çıkmasını mı bekliycem
şimdi ilaç aşı vb yapmaları gerekmiyo mu

bi de kürtajdan sonra bile bir kaç ay içinde hcg değerinin arttığı gözlemlenirmiş.

galiba ben kendi gerçeğime inanmak istemiyorum.
zor.....

canım önceliikle çok geçmiş olsun...patoloji raporu biraz kafa karıştırıcı ama ben dış gebelik geçirmiş biri olarak adetten beş gün sonra beta 36 000 çıkmıştı yani anormal yüksek ve rahim içi boş,ayrıntılı incelemeler vs. dış gebelik olduğumu öğrendim senin değerlerin bana çok düşük geldi inş. düşüktür diyebiriz ancak..ki daha hafif bi kayıp en azıondan ameliyat felan olmadan atlarsın umarım...allah yardımcın olsun....:Saruboceq:

Cnm artması bırazda dıs gebelık ıhtımalını arttırıyor cok zor gercekten ınsallh sadece dÜsÜktÜr dıs gebelıgı bır bılsen dÜsÜge sukredersın bn sımdı keske bnde dÜsk yapsaydımda dıs gebelık olmasaydı dıyorum

bugün bir doktorla görüştüm parça kalmış olduğunu kürtaj olma durumum da olabileceğini söyledi.bi de değerlerimi söyledim bu değerlerde patlama olmaz dedi.ama forum da bir arkadaş 100lerdeyken patlama olduğunu yazmış neye inanacağımı şaşırdım valla.
yine beklemek gerekiyor

şuan durumunuz nedir bilmiyorum ama daha önce başka başlık altında da kendi durumumu yazmıştım. sizinle çok benziyo değerlerin çıkışı düşüşü. bana da dış gebelik dediler yok düşürüyosun dediler hastanede yatırdırlar ama ben kendi imzamla çıktım ordan çünkü psikolojim darma dağan olmuştu.. diceğim şu siz rabbime sığının ve bol dua edin ben şuan rabbimin izniyle 19 haftalık hamileyim. dış gebelik değil düşük değil rabbim nederse o olur emin olun

inşallah tez zamnda içini ferahlatacak şeyler duyarsın canım.düşük dğerlerde doktorlar risk görmediği için biraz daha rahat olabiliyorlar.yani takip yapalım diyorlar.ama değer yüksekse ve ksinleştiyse hemen ya iğne tedavisi yada duruma göre başka tedaviler uygulanıyor.durumunu çok iyi anlıyorum aynılarını bizde yaşadık.dış gebelik herkeste aynı olmaz çok farklı belirtileri vardır kişiden kişiye değşir.sende beta dışında kanama,lekelnme gibi şeyler varmı.inşallah dış gebelik değildir.ama öyleyse bile erken teşhis çok öenmli iğne tedavisiyle sonlandırılıyor.her duruma hazırlıklı ol ama panikte olma.şuan korkmanı gerektirecek bir durumda yok sadece temkinli ol.inşallah doktorların dediği gibi düşüktür.hiç değilse daha kolay atlatılıyor.hakkında hayırlısı olsun.

senin adına çok sevindim.her şeyin en doğrusunu rabbimiz bilir gerçekten.umarım rabbim tamamına erdirir.
açtığın konu başlığı neydi linki atabilir misin değerlerine ve durumuna bakmak istiyorum.
bu durum beni çok yıprattı.napcamı ne düşünceğimizi bilmiyoruz.evimiz cenaze yerine döndü.sanki her an ölecekmişim gibi yaşıyorum
alltan bir cihazla vidalı musluk borusu gibi bişeyle rahim ağzından parça alıp patolojiye gönderdiler.bir nevi kürtaja benzeyen bişeymiş.ama onda da bebekle ilgili bir bulguya rastlamadılar.

düşük olduğunu öğrendiğim gün yani ayın 31inde lekelenme oldu kahverengi akıntı ve günlerce bu kahverengi devam etti ilk kez bu cumartesi adet kanaması gibi kanama başladı.ve devam ediyor.düşük olduğunu öğrendiğimizde değerim yaklaşık 215den 115edüştü.

arkadaşım ben resmen şok oldum mesajlarını okudum.
durumun resmen mucize bir durum.
tebrikler.

ama öyle bir durum ben de mümkün olamaz çünkü o kadar kurcaladılar ki beni.
bi de peki sen hep aynı laboratuvarda mı yaptırmıştın testlerini.

cnm bnde 6 haftamda kanamm basladı daha dogrusu kahverengi lekelenme doktor progestan verdi eve yolladı 10 gün lekelenmm devam etti 11gün sabah adet olur gibi kan gelmeye basladı doktora gittim doktor kese yok düsük yapmıssın dedi ki bnm kese zaten hiç gözükmedi 8 ay bekledikten sonra olmustu kaybetmenin acısıyla o mu geldi aklıma içerde parca kalmasın die bide ilac verdi yolladı 15 gün sonra kontrole gel dedi 15 gün sonra gittim bnb agrı esigim cok yüksek old için hissetmemişim iç kanama gecirmişim karnımda cok yogun kan vardı hemen telaslandı gebelik testi yatı düsn düsük dediginn üstünden 15 gün gecmiş degerim 280 o an dıs gebelk teshisini koydu ama cok gecti hem iç kanama gecirdim hem tüpüm gitti cok zordu o günler ki haalda cok zor

vallahi mucize gibi bişey sen cok sanslıymıssın

Merhaba bende aynı tarz bi durum yaşıyorum şu an siz nasılsınız bu arada çocuk sahibi olabildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…