arkadaşlar bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var bu başlığı tıkladığınız için daha şimdiden teşekkürler.vereliniortak
durumum şöyle.
18şubat son adet tarihi
29mart beta hcg 210(a laboratuvarında)
31mart beta hcg 115(a laboratuvarında)
07nisan beta hcg 88(b laboratuvarında)
12 nisan beta hcg90(b laboratuvarında)
ve değerde artış olduğunu görünce aynı gün yani 12nisanda emin olmak için tekrar a laboratuvarında yaptırdık bu sefer beta hcg 135 çıktı.
patoloji sonucunda da düşmüş bebekle ilgili bir bulguya rastlanmadı.
ama doktorum alttan ve üsten ultrason incelemelerinde dış gebelikle ilgili bir belirtiye bulguya rastlanmadı.
artık her şey iki günde bir yapılacak beta hcg değerine kaldı.
doktorum bursanın en güvenilir doktorlarından olmasına rağmen tam teşhis koyamadı.
bu belirsizlik çok yıpratıcı.
eğer dış gebelik varsa zaman kaybetmek istemiyorum.
bu durumda ne yapmam gerekiyor ben de dış gebelik mi var eğer yarınki testte de hcg artarsa artık müdaheleye başlamak gerekir mi.
eşim 7.hafta için dış gebelik de olsa hcg değerinin cok yüksek seviyelerde olması gerektiğini düşünüyor.
ne düşüneceğimizi şaşırdık
bu oranlar resmen dış gebelik göstergesi mi.
durumum şöyle.
18şubat son adet tarihi
29mart beta hcg 210(a laboratuvarında)
31mart beta hcg 115(a laboratuvarında)
07nisan beta hcg 88(b laboratuvarında)
12 nisan beta hcg90(b laboratuvarında)
ve değerde artış olduğunu görünce aynı gün yani 12nisanda emin olmak için tekrar a laboratuvarında yaptırdık bu sefer beta hcg 135 çıktı.
patoloji sonucunda da düşmüş bebekle ilgili bir bulguya rastlanmadı.
ama doktorum alttan ve üsten ultrason incelemelerinde dış gebelikle ilgili bir belirtiye bulguya rastlanmadı.
artık her şey iki günde bir yapılacak beta hcg değerine kaldı.
doktorum bursanın en güvenilir doktorlarından olmasına rağmen tam teşhis koyamadı.
bu belirsizlik çok yıpratıcı.
eğer dış gebelik varsa zaman kaybetmek istemiyorum.
bu durumda ne yapmam gerekiyor ben de dış gebelik mi var eğer yarınki testte de hcg artarsa artık müdaheleye başlamak gerekir mi.
eşim 7.hafta için dış gebelik de olsa hcg değerinin cok yüksek seviyelerde olması gerektiğini düşünüyor.
ne düşüneceğimizi şaşırdık
bu oranlar resmen dış gebelik göstergesi mi.