Öncelikle çok geçmiş olsun..
Ben daha önce dış gebelik geçirdim.. Ve dış gebeliğin en önemli belirtisi beta hcg değerinin 48 saatte bir 2 katına katlamaması ve kanamadır.. Benim adetten 1 hafta önce lekelenmem başlamıştı önceleri beta hcg değerim düzenli 2 katına hatta fazlasına katladı ama 4. gün yapılan testte değerim düştüğü gözlendi ama çok yavaş düşüyordu sonra birden yükseldi falann derken benim değerim 3000 lere kadar çıktı ve ameliyat oldum sağ tüpüm ve embryo alındı çünkü tüpte kanama başlamıştı o yuzden tup de alındı.. Ama tabi daha erken fark edilseydi benim de iğneyle düşürülebilecekti..
Yani dış gebelik çok zor teşhis edilioo
Düşük te değer birden düşüo die biliorum..
Bence mutlaka sıkı takip ettir.. Dış gebelik tehlikeli.. Gerekirse dopplere gir.. Tüpte kitle tspit edilmesi dış gebelik belirtisi genelde tüpe veya yumurtaya yerleşiolar.. Umarım yardımcı olmuşumdur.. Bu arada da kendini sonuç ne olursa olsun düşük veya dış gebelik üzme.. Bak bennim tep tüpüm alındığı halde 3 ay korunmadan sonra 2. denememde meleğime kavuştum :) Umutsuz olma.. Ama bu gebelikten ümidini kes çünkü değer bir kere düştüğünde doktorlar gebeliğin olumsuz sonuçlandığına karar veriolar.. Bozuk gebelik olarak..
En kısa zamanda seni bekleyen sağlıklı meleğine kavuşman dileğiylee...