Dış gebelik hakkında bilgi istiyorum??

imesta

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
5
0
16
Artvin
MERHABALAR 2012 AĞUSTOS AYINDA GEBEYİM DİYE SEVİNDİM.2009 doğumlu Bir kızım var evliliğimin ilk ayında hamile kaldım normal doğum yaptım ve sağlıklı herhangi bir sorunum olmadı ikincisini geçen yıl düşündüm çalıştığım için geç olmasını istedim keşke istemeseydim çocuk yapacaksan hepsini peş peşe ve yaş ilerlemeden yapacaksın sağılık sorunlardan dolayı tabiki,ağustos ayında olan gebeliğim eptopik dış gebelik sağ tüpüme yakın olduğundan ve patlaması sonucundan tüpümün alınması gerektiğini söylediler ve kapalı ameliyat oldum sağ tüpüm alında sonraki tabiki milletin demesiyle cahillik edip diğer tüpün kurur dediler hemen çocuk yap dediler tabiki ameliyat eden doktorda 1 ay eşinle ilişki yasak sonrasından çocuk yaparsın dedi ve yapmaya uğraşırken ocak 2013 23 de tekrar gebe kaldım ve bu gebelikte dış gebelik oldu yani tehlikelisi olan kornaul gebelik rahime yakın gebelik olduğundan rahmimin alınması tabiki kanama olursa cümle alemin duası ve ettiğim dualarla rabbim yüzüme güldü methetrax diye bir iğne yoluyla 14 hastanede yatışım ve allahımın izniyle ilaç tedavi etkisini gösterdi gebeliğim sonlandırıldı yaşım 29 ve bir kızım olduğumdan doktor rahmimi korumanın yoluna aradılar birinci ameliyatı yapan opt doktordu ikinsici ise prof.de tabiki ilk gebelikteki doktor beni maffetmiş tüpümü almaması gerekiyormuş ve yolu kendince almakla bulunca beni maffetti tabiki şuan bilmiyorum artık gebe kalabilecekmiyim tabiki erkenden yaparsam tekrar aynı risk gözüküyor ve kurtarılmaz şekilde1 sene den fazla vucüdumun dinlenmesi lazımmış meğersem tabiki sonrasını bilmiyorum yardım edin bilgi verin lütfen sizce tekrardan 1.5 yıl sonra gebelik düşünsem kalırmıyım sizce?

Çok geçmiş olsun arkadaşım zor günler geçirmişsin.. Bende 3 sene önce dış gebelik geçirdim.. Dış gebeliği erken farkettiğinde o bahsettiğin iğneyle düşüşü atlatması çok kolay oluyor ben mesela adetime yakın bir zamanda idrar testi yaptım 2. çizgi silik çıktı ve hemen kan tahlili yaptırdım değer 270 civarıydı ve yükselişe geçmedi aynı kaldı 1 kere iğne vuruldum ve değerim sıfırlandı.. Dış gebelik her seferinde yaşanacak diye birşey yok ama tabi daha önce geçirenlerde risk hiç geçirmemiş olanlara oranla daha fazla.. Belki her ay ilişkiden sonra gebeliği yakın takibe alırsan dış gebelik olduğunu anladığınız gibi doktorunla iğneyle çözüm yolu bulursunuz... Hakkında hayırlısı olsun..

2 sefer dış gebelik geçirdim ve sonrasında 13.12.2013 de rahim filmi çekildim tek tüpümün olmadığından dolayı diğer tüpümde enfoksiyonla kapanmış gözüktü rahim filmi ağrısı bir şey değil sadece panik atak ve sres yapan kişiler korkuyor ben gibi ben nerdeyse bayıldım filme devam edilmedi.şuan ne yapacağım bilmiyorum tüp bebek diyorlar sadece milimlik geçiş yaptı filme gözüken bense normal yolla olur diye umut ediyorum sadece veren allah alan allah tüp bebeğinde % 100 tutacağı bile belli değil rahmim temiz yumurtalarım sağlıklı herhangi bir sorunum yok sadece enfoksiyon tüpümü zedelemiş milimlik geçiş işimi görürse normal görmezse artık tüp bbekten başka bir yolum kalmadı dikkat edin kendinize enfoksiyon cinsel yollada bulaşıyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…