• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dış gebelik hakkında bana yardım edebilirmisiniz?

yarasa88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
4
0
36
İstanbul
şuanda dış gebelik geçirmekteyim.iğne oldum.sonucların düşmesi gerekiyor.çok korkuyorum.ilacın işe yaramama gibi bir durumu varmıdır?

Bende yaramışdı o iğne yanlız sanırım ilk 48 saat geçici bir yükselme yapıyordu beta hcg de o moralini bozmasın ölçtürürsen o yükselme normalmiş sonra düşüşe geçiyordu benim doktor iğneden sonra çok erken ölçtürdü sanırım 24 saat bile geçmemişdi yükseldiğini görünce 2. dozu vurdurmuşdu bir iki gün sonra sonraları ben araştırdığımda zaten geçici bir yükselme yapdığını okumuşdum iğneden sonra sonra düşüşe geçdiğini bence benim doktor bekleseydi tek dozlada biterdi bu iş

Bende yaramışdı o iğne yanlız sanırım ilk 48 saat geçici bir yükselme yapıyordu beta hcg de o moralini bozmasın ölçtürürsen o yükselme normalmiş sonra düşüşe geçiyordu benim doktor iğneden sonra çok erken ölçtürdü sanırım 24 saat bile geçmemişdi yükseldiğini görünce 2. dozu vurdurmuşdu bir iki gün sonra sonraları ben araştırdığımda zaten geçici bir yükselme yapdığını okumuşdum iğneden sonra sonra düşüşe geçdiğini bence benim doktor bekleseydi tek dozlada biterdi bu iş

ozaman içim rahatlayabilir değilmi? inanki hergün kabus görüyorum.çok içim sıkılıyor.cumar günü tekrar gitcem doktora test sonuclarını görmekten korkuyorum.bide hiç bir şey hissetmiyorum ..işe yaradıgını hissetmem gerekiyor diye düşünüyorum ama hissetmediğim içinde yaramıyor gibi geliyor..ama inanın şuan içim birazda olsa bu yazdıgınızla rahatladı.

Kaçdı beta hcg en son iğne vurulmadan önce.Kalbini rahat tut yarar merak etme ama beta hcg nin sıfırlanması zaman alır benim sanırım 1500 lerdeydi kasım sonu gibi vurulmuşdum iğneyi beta hcg düşmeye başlamışdı ama sıfırlanması ocağın ortalarını bulmuşdu ocak sonu gibide ilk adetimi görmüşdüm sonra nisana kadar korunmuşdum ve hamile kalmışdım arkasından şükür bende sonraki hamileliğimde dış gebelik olacak diye çok korkmuşdum ama neyseki olmadı birde ben dış gebelik sonrası rahim filmi çekdirmişdim sanırım şubat yada mart ayında tabi üstünden 4 sene geçdi nerdeyse tarihler biraz yuvarlak unutmuşum

Kaçdı beta hcg en son iğne vurulmadan önce.Kalbini rahat tut yarar merak etme ama beta hcg nin sıfırlanması zaman alır benim sanırım 1500 lerdeydi kasım sonu gibi vurulmuşdum iğneyi beta hcg düşmeye başlamışdı ama sıfırlanması ocağın ortalarını bulmuşdu ocak sonu gibide ilk adetimi görmüşdüm sonra nisana kadar korunmuşdum ve hamile kalmışdım arkasından şükür bende sonraki hamileliğimde dış gebelik olacak diye çok korkmuşdum ama neyseki olmadı birde ben dış gebelik sonrası rahim filmi çekdirmişdim sanırım şubat yada mart ayında tabi üstünden 4 sene geçdi nerdeyse tarihler biraz yuvarlak unutmuşum

iğne vurulmadan önce 3000lerdeydi.vurulduktan sonra 5000lere çıktı.aslında 1500lerdeyken belliydi dış gebelik ama doktorum biraz bekleyelim nolur nolmaz dedi diye bekledik..cuma günü düşmüş olmasını umuyorum..düşmesini görmek yeter.nezamana sıfırlandıgının önemi hiç yok..

Son düzenleme:
iğne vurulmadan önce 3000lerdeydi.vurulduktan sonra 5000lere çıktı.aslında 1500lerdeyken belliydi dış gebelik ama doktorum biraz bekleyelim nolur nolmaz dedi diye bekledik..cuma günü düşmüş olmasını umuyorum..düşmesini görmek yeter.nezamana sıfırlandıgının önemi hiç yok..

selam ben de mayıs ayında başlayan ve temmuzda sonlanan bir dış gebelik geçirdim. Beta hcg senin kadar yüksek olmadığı halde iğneyi vurulduktan sonra anlamlı bir düşüş olmadığı için 2. dozu vurulmuştum. 2. dozdan sonra düşüş gerçekleşti. 2. dozu haziranın 6 sında vurulmuştum hcgmin sıfırlanması temmuz 8 i bulmuştu. Çok ağrı çektim. Defalarca hastaneye yattım, çok ağrı yapıyordu. Ama ben de, minettar olduğum Dr um Nihan ÖZCAN da ameliyat için direndik. Nihan hanımdan önce 1 i prof biri doç. olmak üzere 6 dr gezdim. Hepsi laparoskopi dedi. Ama Nihan hanım ilk hamileliğim olduğu ve hcg değerim de hayati sınırlarda olmadığı için kesinlikle önermedi. İyi ki de önermemiş. Şu anda 7 haftalık hamileyim. Ne rahim filmi çektirdim ne de farklı bir tedavi oldum. Bende yine dış gebelik olacak diye çok korkmuştum. Ama şükürler olsun tanrıma. Bugün normal yollarla hamile kalabildiysem Dr'umun kolaya kaçıp beni ameliyat etmek yerine iğne tedavisi uygulayarak sabırla beni takip etmesi sayesindedir. Çok uzattım biliyorum ama bence 2. dozu vurulmanda iyi olmuş. Eminim sinirlerin harap olmuştur. Zor günler hem de çok zor günler biliyorum ama en doğru ve en zararsız tedaviyi seçmişsin. Sabret, dayanmaya çalış. Ağrılarının bile nasıl olduğunu unutacaksın güven bana. Umarım çarçabuk iyleşir tekrar hamile kalır ve sağlıklı bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına alırsın.

bende geçirdim canım hastanede tedavi olmuştum üçüncü iğneden sonra tamamen erimişti çok mutlu olmuştum sakın ümitsizliğe kapılma sabırla bekle allah şifa versin

Back