Dış gebelik geçiren ve tüpü alınan arkadaşlar paylaşalım

bellaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
798
1
42
Ben yaklaşık 1 ay önce dış gebelik ameliyatı oldum. 25 gün hastanede yattım
ilk olarak kasık ağrısı ve kanama ile bi kadın doğum doktoruna gittim. Hamile olabilirsin dedi ultrasonla baktı ama adet kanaman var dedi ağrım için inanmayacaksınız ama yediğin bişey dokunmuş olabilir dedi. kan tahlilleri yaptı bişey yok dedi gönderdi. 4 gün sonra hiç dinmeyen ağrılarım daha çok arttı ve başka bi hastaneye gece acil olarak gittim. hcg 1100 olarak ölçüldü gebe olduğumu öğrendim fakat dış gebelik olabilir dedi doktorum yatış verdi. 3 gün sonra tekrar ölçüldü 1700 dü ve dış gebelik teşhisi koyuldu kese görünmüyordu. kanser iğnesi vuruldum 75 mg fakat hcg 7.gün sonunda düşmedi 3200 oldu 2.iğneyi vurdular hcg 2 gün sonra 3700 oldu 4.günde 3400 lerdeydi 2.iğnenin 7.günü tekrar 3600 lara çıktı bu arada kanamam durmuştu hiç ağrım yoktu. iğneleri vurulduğumda doktorlar dış gebeliğin sonlanmasını bekliyolardı. bigün aniden fenalaştım çok kötü bi ağrıydı sanki kabız olmuşum gibi baskı vardı karnımda oturamıyodum yürüyemiydum. doktorlar muayeneye aldılar beni serbest sıvı olmadığı için yatağıma gönderdiler ağrı kesici serum ve iğne yedim. sonra beni 4 satte bir takibe aldılar gece yarıları ultrasona giriyordum çok canım yanıyordu zaten kasıklarımda ağrı vardı ultrasonu sol kasığıma doğru çevirdiğinde canım bayılıyordu en son doktorun elinden ultrasonu çekmiştim. ertesi gün çok iyi uyandım hiç bişeyim yoktu tekrar muayeneye aldılar ultrasonda çok az serbest sıvı göründü gebeliğin sonlanmış olabileciğini düşündüler tekrar yırttım ameliyattan diye seviniyordumki muayene odasından çıkışta birden ağrı girdi gene kabızlık gibi bi ağrı çok şiddetli odama zor yürüdüm korkuyodum geçer diye düşündüm yatağıma yattım. geçmedi doktorları çağırdık tekrar sol kasığım ve bacağım yanıyordu sanki okadar çok ağrıyorduki sabah 8.00 di acil ameliyata alındım. iç kanama geçirmişim 400cc kan birikmiş karnımda malesef sol tüpüm patlamış sol tüpümü almışlar yumurtalığımda bi sorun yokmuş çok şükür. ilk bebeğimdi ilk denememde olmuştu tabi çok üzüldüm bu yaşadıklarıma yaşım 29 artık olsun diye sabırsızlanıyodum. nasip değilmiş şuan ameliyatımdan 1 ay geçti tekrar yaşamak istemem allah kimseninde başına vermesin inş.bende isteyen herkeste normal bi gebelik geçirir...

cok gecmıs olsun canım..umarım bırdahakı bebegını kucagına aldıgında tum bunları unutursun hersey gonlunce olsun..

senin bütün yaşadıkalrını bende yaşadım malesef bir buçuk yıl oldu tüpümde giiti daha gebe kalamadım çok üzülüyorum ya olmasa ama bir çok arkadaşımız gebe kaldı bizim topikte var dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar geçmiş olsun

inşallah olur umuduyla bekleyeceğim. dediğin gibi hemen hamile kalan arkadaşlar var ben daha 3 ayın geçmesini bekliyorum deneme zamanı geldiğinde beni neler bekliyor olacak bilemiyorum .elimden gelecek bişey yok hayırlısı ne diyeyim, allah kısmet ederse olacak çokta stres yapmak ta istemiyorum ama tabiki hamile olanları görünce ister istemez duygusallaşıyorum çok bambaşka bi duyguymuş allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin kimse bu hasretle yanıp tutuşmasın...

canım çok geçmiş olsun bende geçen sene dış gebelik ameliyetı oldum benımde sağ tüpümü aldılar 2 gunde bir hastaneye kontrole gidiyodum normal gebelik gibi görünüyodu bir sorun yok dedi doktor ama lekelenmeler oluyodu kese göremedik lekelenmeler normal olur böle dedi doktorum bugun görürüz yarın görürüz oyaladılar en sonunda sağ tarfında şiddetli agrılardan şikayetçiydin soledim normal dedi bebişin kalp atışlarını duydum sağ tüpünde sıkışmış kalmış fark edememişler acil ameliyet dedi bebeğimi ve birlikte tüpümüde aldılar aradan 3 ay sonra tekrar hamile kaldım malesef düşük oldu şimdi 26 haftalık hamileyim darısı senin başına inşallah umudunu kaybeyme bende çok korktum bir daha cocuğun olmaz dediler neler neler kimseyi dinleme kimseye kulak asma rabbim verir hayırlısıyla

canım çoksağol umut oldun inşallah çok bekletmez üzmez beni allah herkese sağlıklı gebelikler nasip etsin dediğin gibi etraftan saçma sapan konuşanlarda oluyor bilen bilmeyen herkes hayırlısı deyip beklicez

Arkadaşlar merhabalar, ben de şu an dış gebelik geçiriyorum. Dün 2. iğneyi oldum ama sağ kasığım hep ağrıyor artık çok şiddetli değil ama hiç geçmiyor ağrı. Merak ettiğim şey şu tüpü alınanların sonradan adet döneminde falan ekstra ağrıları oldu mu ve bir de şunu merak ediyorum dış gebeliğin tekrarlama riski iğne tedavisiyle mi artıyor yoksa tüp alınınca mı?

Meraba arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz ben 27 eylülde dış gebelikten laparoskobi oldum Ama hala adet olamadim sağ tupum alindi sol tüple hamile kalma şansım varmı doktor benden parca almış patolojiyi bekliyorum bana 3 yada 6 ay korunmami söyledi eğer korunmazsam yine dış gebelik gecirirsin dedi napcam bilmiyorum

Eklentiler

• Hacer Abla 20161021_234653.jpg
    55,9 KB · Görüntüleme: 203
Merhaba uzun zaman olmuş ama bebegınız oldumu. Sızın yasadıgınızı bende yasadım 3 sene önce merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…