• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Gebelik geçirdim...Tekrar hamile kalmaktan korkuyorum...diyorsanız...

ikariam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
7
0
86
İstanbul
Merhaba, ocak ayında dış gebelik ameliyatı geçirdim... Ameliyat sırasında rahmimin tamamen kalın bağırsağıma yapışık olduğu görüldü... doktorum yapışıklığı giderdiklerini söyledi... sol tüpüm alındı.. Fakat sağ tüpümün durumu dr un söylediğine göre iyi görünüyomuş.. ama ben çok endişeliyim... Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum... benzer durumda olan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun...ii şeyler duymaya çok ihtiyacım var... :teselli:

canım merhaba... ben de geçen sene haziran ayında dış gebelikten ameliyat geçirdim sağ tüpüm alındı.. üstüne de iki sefer normal hamile kaldım ama maalesef embriyolar yaşamıyor... şimdi 2. ye hamileyim ama bunun da kalp ataşını alamadı doktor... 7. haftadayım bir hafta daha bekliyelim dedi ama pek umudum yok... testler falan istedi doktor... sana diyeceğim o ki dış gebelik yaşamış olman bir daha aynı şeyi yaşayacağın anlamına gelmiyor... zaten üst üste iki dış gebelik geçirme ihtimali oldukça düşük...ancak hamile kaldığını öğrendiğin an hemen doktoruna gidip muayene ol... hatta benim doktorum adetim 1 gün bile gecikse hemen beta hcg testlerine başlamıştı...zaten 2 gün arayla test yapılınca hemen anlıyorlar dış gebelik olup olmadığını... gönlünü ferah tut... rabbim inşallah bize de sağlıklı miniş miniş bebeler nasip eder en kısa zamanda....

çok teşekkür ederim... İnan hala kendime gelebilmiş değilim... benim doktorumda aynı şeyi söyledi... Bakalım... Henüz denemeye korkuyorum ama biraz toparlanınca tekrar başlıcaz... İnşallah... Allah sana, bana ,isteyen herkese sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin... bu gece senin içinde dua edicem... İnşallah bir sorun çıkmaz hayırlı haberlerini alırız...

bu dış gebeliği nasıl anlaşilıyor.
kan degeri bcg düşük seyredincemi yoksa ultrasyonda görünmemesimiii..

en başta seri beta hcg testi yapıyolar... ilk testten iki sonra norma bir gebelikte hcg iki katına çıkıyo... normalden fazla yada düşük çıkarsa dış gebelikten şüpheleniliyor... ertesi gün bir daha test yapılıyor...tabi ultrasonda da görünmüyor kese... oda kesin teşhis oluyor... benim 10 gün geçmişti adet oluyorum sanmıştım... o yüzden ameliyat oldum ağrım ve kanamam olmuştu çok fena... allah korusun ölüme kadar gidiyormuş fark edilmesse o yüzden gecikme olduğunda veya çok ağrılı lekelenme tarzında kanama oluyorsa doktora gidip hemen testlere başlamak gerekiyomuş... erken teşhiste ameliyata gerek kalmadan ilaçla düşürüyorlar... allah kimseye göstermesin gerçekten çok tehlikeli bir durum... üstelik çoğunlukla da hiç bir sebebi yok...

Tabi kişiden kişiye değişiyo sebepleri.. Geç kalmamak en önemli şey... Eğer anormal kanamaları önemsemeyip doktora gidilmezse daha büyük sorunlar yaşanıyor... 5 haftalıktı benimki, hcg değerimde 1286 idi. Açık ameliyat oldum... Çünkü doktorum ilaçla tedaviye karşıydı çünkü kullanılan ilaç kanser ilacı ve yan etkileri çok... Ameliyat bir günlük bi iş ve en azında açıldığı zaman daha net görülebiliyor içerdeki durum, eğer tüp çok zarar görmüşse alınıyor çünkü alınmadığı takdirde aynı taraftan hamile kalıp dış gebelik rriskin devam eder...

geçmişler olsun arkadaşlar çük üzüldüm.
pekii tüpleriii biri alınınca hamile kalma azalmıyormuubilmiyorumkismile

merhaba arkadaşım bende 12 ocaka ameliyat geçirdim ve sağ tüpüm alındı. moralim bozuk hayırlısı olsun diyiyorum.

Teşekkürler arkadaşlar... Eylül sana da çok geçmiş olsun... aramızda beş gün var bende 7 ocakta ameliyat oldum... zaman zaman moralim bozuluyo ama sağolsun eşim ve ailem çok destek oluyorlar... Sonuçta şansımız yarıya inse de 1 sıfırdan iyidir diyorum.. eylül01 sıkma canını inan bu döneleri geçririp ierde daha güzel haberleri paylaşıcaz....

ameliyattan 2 ay geçmesne rağmen bugün dikişim çok ağrıdı moralm onada bozuldu. senin dikişler ne durumda arkadaşım. brde bende pko da var canım çok sıkkın.. ama 1 sıfırdan lafını sevdim

:) Canım çok üşüdüğüm zaman benimde ufak bir sızı oluyo ameliyat yerimde. böyle diyorum benimki normal dikiş değil yapıştırma (onu da hiç anlamıyorum ya...) Bi de çok üşüyünce sol tarafımda ağrı oluyo onun dışında sorun yok çok şükür... pko için de çok geçmiş olsun canım... Bak hiç canını sıkmamaya çalış elbette biliyosundur ama moral motivasyon çok önemli bu konuda... Sakın kendini dinleme hep başka şeylere yoğunlaşmaya çalış... Biliyorum zor ama...:teselli:

merhab bnede 9 ay önce hem iç hem dış geblik bi arad yaşadım çok zor günlerdi piskoloji alt üst oldu ve benimde sağ tüpüm alındı ve ameliytatn 2 ay sonra ge kaldım am düştü kimyasaldı ve bekliyorum tek üle olna çok işllah bizde birzn önce oluruzda unuturz o zor günleri

Çok geçmiş olsun Ayşe73... Valla yaşamayan anlamaz.. ınşallah hepimiz bir an önce sağlıkla alırız kucağımıza bebeğimizi...

Back