• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dis gebelik ameliyat sonrasi namaz?

yagmurcukkusu89

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2019
230
180
18
36
Mrb kizlar.. dis gebelikten laporoskopi ameliyat oldum. 20 gun gecti.
40’gun iliski yasak dedi

herhangi bi kanamam lekelenmem kalmadi artik gusul alip namaz kilabilirmiyim?
Bilgisi olan yazarsa sevinirim internette istedigim gbi cevap bulamadm..

Cinsel iliski icin sormuyorum onun icin 40 gun bekleyecegim ama kanamam
Yokken namaz
Kilamamak cok dokunuyo..

bi tanidik 40 gun lohusa sayilirsin namaz kilamassn dedi ama emin olamadim oyuzden soruyorum..

Sen niyet et kilmak iste allah görüyor o anda seni yakacak taşa çevirecek degil ya. Allah bu kadar zalim mi? kilamazsin demek degil o. Allah dinlenmeni istiyor sana tatil veriyor. Gücünü harcama diyor. Gücün varsa kıl. Istiyorsan kıl. Huzur dolacaksan kıl. Ve allahtan bu konulardakorkma. O cok merhametli. Kötülük yapmak icin kork zalimlik icin kork.

Mrb kizlar.. dis gebelikten laporoskopi ameliyat oldum. 20 gun gecti.
40’gun iliski yasak dedi

herhangi bi kanamam lekelenmem kalmadi artik gusul alip namaz kilabilirmiyim?
Bilgisi olan yazarsa sevinirim internette istedigim gbi cevap bulamadm..

Cinsel iliski icin sormuyorum onun icin 40 gun bekleyecegim ama kanamam
Yokken namaz
Kilamamak cok dokunuyo..

bi tanidik 40 gun lohusa sayilirsin namaz kilamassn dedi ama emin olamadim oyuzden soruyorum..
Lohusa sayılmanın şartları var. Siz bu şartları taşımamışsınız ki . 20 gün bile beklemeyecektiniz. Normal adet günlerinizi sayıp diğerleri özür sayılacaktı. Namazınıza başlayın siz :) kalan günleri de kaza etmelisiniz.

Üstelik aklınızda bulunsun lohusalık da illaki 40 gün sürecek diye bir kural yok. 40 gün üst sınırıdır. Beyaz akıntıyı gördüğünüz gün lohusalık biter 40 gün beklenmez. Abdest alınır ibadetlere başlanır. Ve bu sayı mutlaka not edilmelidir. Çünkü diğer gebeliklerinizde ki sınırınız da bu sayı olacaktır :)

Kilabilirsiniz eğer lekelenme yoksa
Diyelim lohusalik 40 günü geçti hala leke geliyor ozur sayildigi icin ozaman da her vakit ayrı abdest alarak gene kilabilirsiniz

Üstelik aklınızda bulunsun lohusalık da illaki 40 gün sürecek diye bir kural yok. 40 gün üst sınırıdır. Beyaz akıntıyı gördüğünüz gün lohusalık biter 40 gün beklenmez. Abdest alınır ibadetlere başlanır. Ve bu sayı mutlaka not edilmelidir. Çünkü diğer gebeliklerinizde ki sınırınız da bu sayı olacaktır :)
Doğrudur, kan kesilir kesilmez gusül alıp namaza başlar, isterse bir anlık olsun. Ama son verdiğiniz bilgide yanlışlık var. Eğer kişi 40 günü geçtiği halde kanı kesilmediyse kanın sıfatlarına( rengine) ya da bir önceki lohusayi baz alır. 40 günün altında ise bir önceki nifasa (lohusa) bakmaz.

Doğrudur, kan kesilir kesilmez gusül alıp namaza başlar, isterse bir anlık olsun. Ama son verdiğiniz bilgide yanlışlık var. Eğer kişi 40 günü geçtiği halde kanı kesilmediyse kanın sıfatlarına( rengine) ya da bir önceki lohusayi baz alır. 40 günün altında ise bir önceki nifasa (lohusa) bakmaz.
Haklısınız özüre geçerse bir önceki lohusa dönemi geçerli olur eksik bilgi vermişim :)

Bana kilma diyenlere gitsin bu gunahlar ozaman..
suanda icim acidi bosa gecirdim diye
Etrafimda cok bilgili kisi yok bu konularda, iyiki size sormusum.. cok tsk ederm..
allah razi olsn

Bana kilma diyenlere gitsin bu gunahlar ozaman..
suanda icim acidi bosa gecirdim diye
Etrafimda cok bilgili kisi yok bu konularda, iyiki size sormusum.. cok tsk ederm..
allah razi olsn
Çok üzüldüm gerçekten senin için ama bir konuda Allah icin bilgilendirmek istiyorum; Peygamber efendimiz bir Hadisi Şerif’inde mealen şöyle buyuruyor: ‘İlim öğrenmek kadın ve erkek her mükellefe farzdır.’ Yani bizlerin Din bilgisini öğrenmemiz farzdır üzerimize, öğrenmeyen harama düşer . Kişi diyemez ben bilmiyordum, duymadım vs mazeret değil bunlar. Ya da bu bana yanlış bilgi verdi ben mükellef değilim bu konuda sorumluluk ona aitte diyemez. Evet kendi kafasına göre fetva veren kimse büyük zarardadır ama onu dinleyen kimsede zarardadır. Alimlerden birisi diyor ki bu dindir kimden aldığına dikkat et. Allah bizleri hakkı hak bilip hakka tabi olanlardan, batılı batıl bilip ondan uzak duranlardan eylesin.(lütfen beni yanlış anlamayın,amacim asla kimseyi rencide etmek veya kirmak değil. Belki bu vesile ile daha dikkatli olur ve öğrenmeniz gereken ilmi öğrenmeye başlarsınız♥️♥️)

Çok üzüldüm gerçekten senin için ama bir konuda Allah icin bilgilendirmek istiyorum; Peygamber efendimiz bir Hadisi Şerif’inde mealen şöyle buyuruyor: ‘İlim öğrenmek kadın ve erkek her mükellefe farzdır.’ Yani bizlerin Din bilgisini öğrenmemiz farzdır üzerimize, öğrenmeyen harama düşer . Kişi diyemez ben bilmiyordum, duymadım vs mazeret değil bunlar. Ya da bu bana yanlış bilgi verdi ben mükellef değilim bu konuda sorumluluk ona aitte diyemez. Evet kendi kafasına göre fetva veren kimse büyük zarardadır ama onu dinleyen kimsede zarardadır. Alimlerden birisi diyor ki bu dindir kimden aldığına dikkat et. Allah bizleri hakkı hak bilip hakka tabi olanlardan, batılı batıl bilip ondan uzak duranlardan eylesin.(lütfen beni yanlış anlamayın,amacim asla kimseyi rencide etmek veya kirmak değil. Belki bu vesile ile daha dikkatli olur ve öğrenmeniz gereken ilmi öğrenmeye başlarsınız♥♥)
Dogru diyosunuz bende ihmalkar davrandim
Elimizde tel dusmez bi arastirip ta ogrenemedim
Kan kesilince bakmam
Gerekirdi..
Allahim
Affetsin..

Amin. Allah bizleri haramlardan korusun. Çok geçmiş olsun bu arada, Rabbî'm yasatmasin bir daha🤲

Back