Dış Gebeliğin Çözümünü Bulmuş Olabilir miyim? Bi Bakın Kızlar!!!!

Atesliejderha

Gel artık..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
255
225
103
Şimdi ben eylül ayında dış gebelik şüphesiyle iğne oldum ve son 1 aydır da derinlemesine araştırma yapıyorum korkumdan korunmayı henüz bırakamadım.
İlk olarak youtube da bir video izledim op dr Banu Çiftçi videoda diyordu ki; Her kadın her ay farklı yerden yumurta bırakır. Bir ay sağdan diğer ay soldan. Bu cümleyi duyduğumda araştırmayı bunun üzerine yoğunlaştırdım. Ve burada dış gebelik geçirmiş insanların profillerini yazdıkları mesajları inceledim.
Bu dediğim yöntem herkeste uydu.
Şimdi ilk dış gebelik geçirmiş birinin ovulasyon tarihini (ay olarak) yazdım 2.sinde sağlıklı olanların ya da tekrarlayan dış gebeliklerin ovulasyonlarını da yazdım.
Sonra ilk ovulasyonda hangi tupte ise sağ sol diye saymaya başladım.

ÖRNEK; kişinin ovu tarihi ocak diyelim. Şubatta dış gebelik oldu ameliyat ya da iğneyle sonlandırıldı (bu kısım önemli değil gebeliğin atılması için oluşan kanamalar da önemli değil bizim için ovu tarihleri önemli). Sonasında korundu ve Ağustosta korunmayı bıraktı diyelim. Şu şekilde saydım;
Ocak sağdan yumurtlamış olsa (Dış gebeliğin oluştuğu tup hangisiyse artık)
Şubat sol
Mart sağ
Nisan sol
Mayıs sağ
Haziran sol
Temmuz sağ
Ağustos sol = İşte eğer kişi bu ovu döneminde gebe kalırsa soldan yumurtladığı için dış gebelik geçirmeyebilir. Ama eğer temmuzdaki ovude gebe kalmış olsaydı O zaman dış gebelik geçirebilirdi. Çünkü aynı tupte oluşmuş olacak gebelik.
Şimdi ben burada yazan birçok üyeyi örnek alarak iyice inceleyerek bunu yazıyorum.
Bakıp araştırdığım herkeste bu dediğim yöntem meydana gelmiş.
İlk olarak "dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar" topiğinde akimerayı inceledim sonra diğer birkaç üyeyi.
Kızlar bu doğru olabilir mi acaba ya sizden ricam 2 dış gebelik geçirmiş ya da önce dış sonra sağlıklı gebelik geçirmiş kişilerin bu dediğimi uygulaması.
%100 bi yöntem değil belki ama %50 ya da %60 bile olsa çok iyi olmaz mı
Tabii iki tupte sorun da olabilir o zaman bu yöntem geçersiz oluyor.
Bu yazdıklarım size uyuyor mu kızlar? Umut arıyorum kendimce ama ya bu yöntem doğruysa
Saçma da gelebilir tabi bilemiyorum

canım ben doktoruma diğer taraftan yumurtladığım ay yumurta kontrolü ile gebelik düşüneyim demiştim; kendisi bana döllenen yumurtanın hangi tüpten rahme düşeceğinin garantisi yok demişti.

Yani soldan yumurtladın diye sol tüpten düşecek diye bi garanti yokmuş. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Evet canım bunu ben de duydum ama şimdi animasyon falan izleyince baktım soldan yumurtlarken sağ tüpün yakalaması mantıken zor gibi duruyor hani büyük ihtimalle sağdan yumurtlandığında sağ tüp yakalıyor.
Bilmiyorum ya valla benim de beynim yandı artık
İncelediğim üyelerde de hep bu yöntem tutunca ne bileyim belki faydası olur dedim.
Bakalım ya artık hayırlısı

yine de düşünülen ay yumurtlama kontrolüne gidilebilir tabi ama bana bu işler kısmet gibi geliyor.

sağlıklı bi kızım varken 2. dış gebelik oldu. Allah hepimize hayırlısını versin demekten başka çare gelmiyor aklıma.

Öyle tabi kesinlikle kaderde ne varsa onu yaşıyoruz önüne geçemeyiz
Aminn hayırlısı

Iz
Rica etsem izledigin videonun linkini bana ozelden atabilir misin?

bende geçen sene mart ayında dış gebelik geçirdim sol tüpte idi önce kürtaj sonra tek doz iğne ile düşürüldü
konu sahibi bence doğru bir saptama ben geçen ocakta gebe kaldım soldan yumurtlamış oluyorum yazdıklarınızı okuyunca oturdum hesapladım

Yöntem sende de tutmuş o zaman,
Örnekler çoğalırsa o zaman umutlanırız işte ya :) inşallah

Slm canım yazdıklarını okudum şimdi bende şubat ayında Dış gebelik geçirdim mart ayında sonlandırıldı iğne ile söylediğin bencede çok mantıklı çünkü her ay bir taraftan yumurtlama oluyor bende şuan 3 aylık korunma dönemindeyim bende bide sol tarafta çikolata kisti var onu küçültmeye çalışıyoruz doğum kontrol hapı ile 3 aydan sonra senin dediğin yöntemi bende uygulamayı düşünüyordum çünkü tekrar aynı tüpte Dış gebelik geçirme ihtimalimiz %15

Merhaba canim bahsettigin videoyu bende izlemistim bi kac ay once ama bu ay ve gecen ay yumurta takibi yaptirdim ve iki aydada soldan yumurtladim sonra biraz forumlarda baktim bende mi bi sıkıntı var ki diye ama cogu insan yazmis yani her ay sirayla olmayabiliyomus bazen ust uste ayni yumurtaliktan da yumurtlama oluyomus

Simdi cogu insan o sekilde demissin cnm ama ben bu yontemi en az 10 kiside denedim ve 10 uyede de yontem tuttu.
Demekki her ay farkli yerden yumurtlamislar.
Tabii ki dedigin sekilde yumurtlama da olabilir ama bence orani daha azdir.
Dedigim gibi bu tespit %100 olmayabilir ama %50-60 olsa bile bu iyi birsey.
Bence denenebilir.
Ameliyat degil, ilac degil sadece yontem.

Kesinlikle canim bence de dene.
1 kisi bile bu iletten kurtulup saglikli gebelik yaşasa fayda.

Ben de kasım ayında sol tüpümden dış gebelik geçirdim tek doz iğneyle düşmesine rağmen sonrasında çekilen rahim filminde sol tüpümün kapandığı ortaya çıktı.3 ay korunduktan sonra tekrar denemeye karar verdim doktor yumurta takibi yapmanın gereksiz olduğunu söyledi ki gerçekten öyleymiş... Kapalı olan sol tüpümden mart ayında tekrar hamile kaldım o ay soldan yumurtlamışım. Doktorlar ve ben hep sol tüpten şüphelenirken ikinci dış gebeliğim sağ tüpte ortaya çıktı geçen hafta itibariyle. Soldan yumurtlamışım, tüp kapalı olmasına rağmen sperm geçmiş döllenme oluşmuş, sağ tüp kapmış ve rahim filminde açık gözüken sağ tüpümden 2.dış gebelik! Bazıları tüpteki tüyler görevini yapmıyor olabilir diyor bir de düşüğüm var kesenin rahme düştüğü o yüzden o olasılığım da yok. İstanbulda bir profesöre gidiyorum ki birçok iyi doktora gittim bu konuya ilgili net hiçbir sebebi ve açıklaması yok diyorlar, bana sürekli yüzdelerden bahsediyorlar ama anladım ki tıp dünyası da çaresiz, bilemiyor, nasip, imtihan... o yüzden oluruna bırakmak ve dua etmekten başka çaremiz yok

Ne yaptiniz hamile kalabildiniz mi tekrardan. Bende sag tupumden dis gebelik geciriyorum suan bidaha saglikli hamileligim olurmu diye korkuyorum

Ne yaptiniz hamile kalabildiniz mi tekrardan. Bende sag tupumden dis gebelik geciriyorum suan bidaha saglikli hamileligim olurmu diye korkuyorum
Korkmayin. Ben de dahil olmak uzere pek cok kadin dış gebelik sonrasi saglikli bi sekilde hamile kaldi. Tüpünüz alindiginda bile hamile kalma olasiliginiz azaliyor ama yine de hamile kalinabiliniyor. Bu sureci psikolojik acidan en az hasarla atlatmaniz dilegiyle.. Gecmis olsun

Cok tesekkurler desteginjz icin Umarim bu sureyi ilacla cabucak atlaticam sagikla. Insallah bende bir gun yzarim buraya saglikli gebelik haberimi

İki kere dış gebelikten sonra 6 ay nasip olmadı, çok stres yapmıştım hem hamile kalmak istiyordum hem yine dış gebelik olur korkusuyla istemiyordum, onun etkisi büyüktü bence, yaşım da 31 olunca tüp bebek denedim ilk denemede nasip oldu çok şükür, 7.ayıma girmek üzereyim allah izin verirse bir oğlum olacak inşallah, biliyorum bu süreçte insan çok çaresiz ümitsiz hissediyor ama vakti gelince oluyormuş bu işler, darısı en kısa zamanda sana olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…