• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş fırçalandıktan sonra oluşan kuruluk :(

muge_mt

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
217
0
316
İzmir
kızlar bu sorunu uzun zamandır yaşıyorum.hatta geçen hafta diş doktoruna gittim dişlerimi fırçaladıktan sonra veya gargara sonrası ağzımda müthiş bir kuruma olduğunu söyledim.bunca yıllık doktorum hiç böyle bişey duymadım,senin ki psikolojik dedi:53:

ee ağız kuruluğuda doğal olarak ağız kokusuna neden oluyor.evden çıkarken dişlerimi fırçalayım,ferah ferah koksun diyemiyorum.sabahları kalkar kalkmaz ilk iş dişlerimi fırçalıyorum sonra üzerine bişeyler yiyorum ki bu çok yanlış.en azından yarım saat bişey yiyip içmemem lazım macunun etkisini gösterebilmesi için.

netten araştırınca gördüm ki benle benzer sorunlar yaşayan varmış ve bu durum için özel üretilmiş diş macunları ve gargaralar varmış.biotene diye bir marka gördüm nette oldukça pahalı ama eczane sitesinde tükenmiş görünüyor.zaten net alışverişi de yapamıyorum.

sizin bildiğiniz kolayca ulaşabileceğim bir marka var mı bu durum için?insan içine çıkamıyorum.ağız kokusu çok illet bişey,insanlardan uzak durmak zorunda kalıyorum rahatsız olmasın diye.şu an bir sevgilim yok ama olacağı zaman olacağı varsa da olmaz.sosyal yaşantımı çok etkiliyor bu durum.lütfen yardım edin kızlar:14:

kızlar bu sorunu uzun zamandır yaşıyorum.hatta geçen hafta diş doktoruna gittim dişlerimi fırçaladıktan sonra veya gargara sonrası ağzımda müthiş bir kuruma olduğunu söyledim.bunca yıllık doktorum hiç böyle bişey duymadım,senin ki psikolojik dedi:53:

ee ağız kuruluğuda doğal olarak ağız kokusuna neden oluyor.evden çıkarken dişlerimi fırçalayım,ferah ferah koksun diyemiyorum.sabahları kalkar kalkmaz ilk iş dişlerimi fırçalıyorum sonra üzerine bişeyler yiyorum ki bu çok yanlış.en azından yarım saat bişey yiyip içmemem lazım macunun etkisini gösterebilmesi için.

netten araştırınca gördüm ki benle benzer sorunlar yaşayan varmış ve bu durum için özel üretilmiş diş macunları ve gargaralar varmış.biotene diye bir marka gördüm nette oldukça pahalı ama eczane sitesinde tükenmiş görünüyor.zaten net alışverişi de yapamıyorum.

sizin bildiğiniz kolayca ulaşabileceğim bir marka var mı bu durum için?insan içine çıkamıyorum.ağız kokusu çok illet bişey,insanlardan uzak durmak zorunda kalıyorum rahatsız olmasın diye.şu an bir sevgilim yok ama olacağı zaman olacağı varsa da olmaz.sosyal yaşantımı çok etkiliyor bu durum.lütfen yardım edin kızlar:14:

canım biliyorum o sorun bendede vardı..ve su içme ihtiyacı kesin hissederdim.lakin forever living diye bi şirketle tanıştım.onun arı propolisli ve aloeverali diş macunu var.ağız kuruluğundan tut,diş eti çekilmeleri,kanamaları,ağız aftlari ve hatta diş ağrılarına bile iyi geliyo Allah'in izniyle..

canım biliyorum o sorun bendede vardı..ve su içme ihtiyacı kesin hissederdim.lakin forever living diye bi şirketle tanıştım.onun arı propolisli ve aloeverali diş macunu var.ağız kuruluğundan tut,diş eti çekilmeleri,kanamaları,ağız aftlari ve hatta diş ağrılarına bile iyi geliyo Allah'in izniyle..

bahsettiğin markayı araştırdığım kadarıyla saadet zinciri şeklindeki bir oluşumun ürünüymüş.ben daha güvenilir ve daha kolay ulaşılabilir bişey arıyorum eczanelerde de satılan cinsten.

bahsettiğin markayı araştırdığım kadarıyla saadet zinciri şeklindeki bir oluşumun ürünüymüş.ben daha güvenilir ve daha kolay ulaşılabilir bişey arıyorum eczanelerde de satılan cinsten.

güvenirlik konusunda %100 garanti verebilirim sana;)sen söylentilere aldırma çünkü yaklaşık 7 yıldır bu işin içindeyim,ürünleri kullanıyorum üye olmama rağmen para kaybetmişde değilim:-)keşke sana ulaştırma imkanım olsa ama..başka marka araştırmadıgım için hiç bişe diyemeyeceğim..Allah şifa versin:-*

Diş fırçaladıktan sonra kuruluk olması normal zaten macunların çoğu nefes açıcı yani naneli şeker yemişsin gib bir ferahlık bırakıyor ağızda ve kuruluk yapıyor bende de var bu durum bunun için yapılacak bişey olduğunu düşünmüyorum dişimi fırçaladıktan sonra 1 bardak su içiyorum geçiyor benimki..Sizinki de damak kuruluğu sanırım değil mi..?

parodontaxı kullandım mı hatırlamıyorum canım.açıkçası çok da önemsemiyordum bu durumu eskiden.

Twonokta diş fırçalandıktan sonra min. 1 saat belki yarım saat bir şey yiyip içmemek gerekiyor ki diş macunu ve içindeki flor etkisini gösterebilsin.benim ki normal susamak gibi değil sürekli bir kuruluk hali.internette bu durum için üretilmiş bir marka buldum ama ben izmir'de olduğum için acaba satış noktaları buralarda var mıdır ya da nerde vardır bulamadım.bu durumu yaşayan arkadaşlar belki ulaşılabilir markalar biliyorlardır diye sormak istedim.

off nerede antin kuntin rahatsızlık beni buluyor.ağız kokusu çekilir dert değil :14:

sürekli kullandıgın bi ialç var mı onun yan etkisi olabilir

yok cnm ilaçla alakası yok ama burun deliklerimde darlık var onun etkisi oluyor sanırım kokuya ama benim demek istediğim daha spesifik bir şey.diş fırçaladıktan sonra ekstra bir kuruluk oluyor hani dur biraz su içeyim geçer tarzı değil.ama kk'da kimsede yok demek ki bu sorun pek cevap alamadığıma göre:50:

muge bence mutlaka birilerinde daha vardır bu kadar karamsar olma bence

paradontax tadı çok kötü ve ayrıca diş eti için tavsiye ederim,kuruluk için değil

birde dikkatimi çekti sabah kalkınca dişimi fırçalıyorum demişsin de acaba sabah ağzını sadece çalkalayıp kahvaltı sonrası dişini fırçaladın mı

veya fırçalamak dışında da kuruluk oluyosa tükrük bezi sebep olabilir, kokuya gelince bence sadece ağız kuruluğu sebep olmayabilir,boğaz veya mide de olabilir

ama ne olursa olsun Allah sana sabır versin ;) inş kurtulursun şekerim...

muge bence mutlaka birilerinde daha vardır bu kadar karamsar olma bence

paradontax tadı çok kötü ve ayrıca diş eti için tavsiye ederim,kuruluk için değil

birde dikkatimi çekti sabah kalkınca dişimi fırçalıyorum demişsin de acaba sabah ağzını sadece çalkalayıp kahvaltı sonrası dişini fırçaladın mı

veya fırçalamak dışında da kuruluk oluyosa tükrük bezi sebep olabilir, kokuya gelince bence sadece ağız kuruluğu sebep olmayabilir,boğaz veya mide de olabilir

ama ne olursa olsun Allah sana sabır versin ;) inş kurtulursun şekerim...

kahvaltıdan sonra fırçalayamamın nedeni fırçaladıktan sonraki kurumanın başlaması.yoksa doğrusu yedikten sonra fırçalanması ben o kuruluğu biraz engellemek için öncesinde fırçalıyorum.
ağız kokusu sebepleri dediğin gibi sadece dişten değil mide,sindirim,boğaz yollarıyla ilgili bir sorundan da kaynaklanabiliyor.benim sıkıntım çok ilginç bir şekilde fırçaladıktan sonra kuruluk oluşturması.hani şöyle dişlerimi fırçaladım ohh ferah ferah nefesim tazelensin diyemiyorum.
iyi dileğin için de teşekkür ederim :49:

iyi günler,bir dişhekimi olarak tavsiyem tükürük akış miktarınızda bir problem var mı yok mu testini yaptırın.tükürük akışınızda sıkıntı yoksa o zaman kullandığınız macunlardaki bazı etken maddelere alerji söz konusu olabilir,sadyum lauryl sulfata karşı bazen reaksiyon gelişebilir.macununuzu değiştirin. gün içinde sakız çiğneyin tabi ki şekersiz:) forever ın flor içermeyen aloe vera ve propolis içeren macununu denemenizi tavsiye ederim, çünkü propolis antibakteriyel ve antienflamatuar etkisiyle ağız kokusuyla güçlü bir şekilde savaşır. iyi günler

arkadaşım merhaba
bende uzun süre fırçalamadan sonra birşey yemeden duramıyorum
tükürük bezlerimi harekete geçirme ihtiyacı duyuyorum
çare bulabildinmi yada foreveri denedinmi?

iyi günler,bir dişhekimi olarak tavsiyem tükürük akış miktarınızda bir problem var mı yok mu testini yaptırın.tükürük akışınızda sıkıntı yoksa o zaman kullandığınız macunlardaki bazı etken maddelere alerji söz konusu olabilir,sadyum lauryl sulfata karşı bazen reaksiyon gelişebilir.macununuzu değiştirin. gün içinde sakız çiğneyin tabi ki şekersiz:) forever ın flor içermeyen aloe vera ve propolis içeren macununu denemenizi tavsiye ederim, çünkü propolis antibakteriyel ve antienflamatuar etkisiyle ağız kokusuyla güçlü bir şekilde savaşır. iyi günler

tükürük akış miktarı testini nerede yaptırabilirim acaba.diş hastanesi,özel muayenehaneler gibi pek çok diş hekimine danıştım bu sorunumu hiç birinden cevap alamadım maalesef.

arkadaşım merhaba
bende uzun süre fırçalamadan sonra birşey yemeden duramıyorum
tükürük bezlerimi harekete geçirme ihtiyacı duyuyorum
çare bulabildinmi yada foreveri denedinmi?

cnm diş hekimi arkadaşın yazdığını şimdi okuduğum için araştırma fırsatım olmadı.biotene'in ağız gargarasını aldım ağız kuruluğuna özel ürünler üreten bir marka,eczanede satılıyor.ama bir faydasını göremedim maalesef :50:

Sadece fircalamadan sonra oluyorsa macundan kaynakli olabilir, icerigindeki bir maddeye karsi reaksiyon gosteriyor olabilirsiniz. Biotene deneyin.eger onun dışında da kuruluk oluyorsa sistemik bir rahatsizlik olabilir. Oyle bir durumda Doktora basvurmanizda fayda var..

Sadece fircalamadan sonra oluyorsa macundan kaynakli olabilir, icerigindeki bir maddeye karsi reaksiyon gosteriyor olabilirsiniz. Biotene deneyin.eger onun dışında da kuruluk oluyorsa sistemik bir rahatsizlik olabilir. Oyle bir durumda Doktora basvurmanizda fayda var..

biotene'nin gargarasını kullandım ama bir farklılık gözlemlemedim.pek çok diş doktoru gezdim hiç biri ağızdan kaynaklı bir sorun göremedi.mide ya da sindirim problemim de yok.kbb doktorları da olabilir olmayabilir şeklinde geçiştiriyorlar her seferinde.keşke ağız içi bir sorunum olsaydı en azından sebebe direkt müdahale edilebilirdi.

oderol solüsyon diye bir gargara çıkmış bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
biotene'nin gargarasını kullandım ama bir farklılık gözlemlemedim.pek çok diş doktoru gezdim hiç biri ağızdan kaynaklı bir sorun göremedi.mide ya da sindirim problemim de yok.kbb doktorları da olabilir olmayabilir şeklinde geçiştiriyorlar her seferinde.keşke ağız içi bir sorunum olsaydı en azından sebebe direkt müdahale edilebilirdi.

oderol solüsyon diye bir gargara çıkmış bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?

cevap geciktiği için üzgünüm, siteye girmeye vaktim olmadı bu aralar. dediğiniz gargarayı ilk defa duydum ve baktım. içeriğinde klorheksidin ve çinko laktat var ve ağız kokusu giderilmesinde kullanılıyor. klorhex de klorheksidin içerir. oderolün içindeki çinko tükürük akışını artırabilir ama bunun sizin probleminize çözüm olacağını sanmıyorum. çünkü ağız kokusu baz alınarak hazırlanmış bir ürün, sizin probleminiz farklı..

Back