- 25 Ekim 2012
- 432
- 9
- 48
- Konu Sahibi nehirimnehir
-
diş etlerim bildim bileli hep sorun yaşatır bana sebebi ise çarpık çurpuk diş yapım ve çenemin darlığı. diş etlerimi temizletmeye gittimden çok değl 1 ay sonra hemen yine diş etlerim rahatsızlanıyor diş eti kanamalarım oluşuyo ve hızlı şekilde çürümelerim oluyo. dolgu yaptırıyorum evet ama diş etlerimden nasıl kurtulabilirim yardım arıyorum sürekli diş doktorundayım. çözümü olan arkadaşlar ltfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
diş etlerim bildim bileli hep sorun yaşatır bana sebebi ise çarpık çurpuk diş yapım ve çenemin darlığı. diş etlerimi temizletmeye gittimden çok değl 1 ay sonra hemen yine diş etlerim rahatsızlanıyor diş eti kanamalarım oluşuyo ve hızlı şekilde çürümelerim oluyo. dolgu yaptırıyorum evet ama diş etlerimden nasıl kurtulabilirim yardım arıyorum sürekli diş doktorundayım. çözümü olan arkadaşlar ltfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Diş etlerin için tuzlu gargara iyi gelebilir. Sabah dişlerini fırçaladıktan sonra tuzlu su ile gargara yap. Aynı işlemi gece yatmadan öncede yap. Hem fazla temizletmene gerek kalmaz hemde zamanlar kanamanı durdurur.
ortodontik tedavi görseniz dişetleriniz de yoluna girer mi acaba, doktorunuz bununla ilgili birşey dedi mi, çünkü çapraşık dişler çok artık biriktirir ve buda dişetlerine zarar verir doğal olarak /:
birçok doktora gittim önce diş etlerimi yapıyo her göründüğüm doktor ne görüyorlarsa artık üstelik temiz tutuyorumGeçmiş olsun umarım doktorlar derdine derman olurlar. Farklı bir doktora daha gitmeni tavsiye ederim. Doktordan doktora fark var...
Dişleriniz çarpıksa diş teli tedavisi görmeniz iyi olur. Sonucu da sizi mutlu eder.
Diş etleriniz ağız yapınıza göre fazla uzamış olabilir. Onu periodontologlar kesiyor.
Onun dışında fırçalama tekniklerine uymalısınız. Diş minelerine zarar vermemek için. Üst dişlerde diş etlerinden aşağıya doğru, alt dişlerde diş etlerinden yukarıya doğru yavaş bir şekilde fırçalayın.
Diş fırçanız çok sert olmamalı. Benim doktorum yumuşak uçlu diş fırçası vermişti bana. Sizde doktorunuzdan isteyebilirsiniz.
İyi bir periodontologa görünün derim. Gerekli görürlerse antibiyotikte veriyorlar.
Diş macunu olarak parodontax kullanın. Tuzlu su ile gargara yapın.
kalıcı bi çözüm için sorunu ortadan kaldırmak gerekir. eğer çene yapınız dar, dişleriniz çapraşıksa bu sorunları sürekli yaşarsınız. bu yüzden ilk olarak ortodontik tedavi görmeniz daha iyi olacaktır. bunun dışında tuzlu suyla gargara dişetlerinizi biraz rahatlatabilir. eğer uzun zamandır yaptırmadıysanız genel bi kan testi yaptırabilirsiniz ,sorun vitamin eksikliğinden yada başka bi nedenden kaynaklanıyor olabilir. dr.unuz size ortodontik tedavi önermedi mi? yada siz mi istemiyorsunuz?
dr. banada diş eti sağlığı için karadut reçeli ye bol bol dedi , çekilme başlamış dedi, arada bi sızlıyor dişlerim sebepsiz yere , bende ne olduğunu çözmeye çalışıyordum , maden suyu çok tüketiyorum ona yorumladım ama bu tuzlu gargarayı denicem bendedişlerimizi yanlış fırçalıyormuşuz oda diş eti hastalığı yapıyormuş, hep yukardan aşağıya paralel yapılcakmış, ben dairesel yapıyordum oysaki , dişlerimde düzgün çürüksüz birden hassasslaştı benimde, karadutu dene bi arkadaşım güçlendirir belki geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?