Kızlar benim protez olan ön dişlerimin üstündeki diş etim yukarıya doğru çok fazla çekildi.
bir diş hekimi oraya ancak diş eti estetiği, yumuşak doku nakli yapılması lazım dedi. nakil edilecek eti de ağızdan alıyorlarmış. tabi önce dişlerimle ilgili tedavileri olduktan sonra.
aranızda çekilen diş etine nakil + estetik yaptıran var mı acaba? bu konuda uzman hocaların isimlerine ihtiyacım var. nette pek fazla bilgi de yok umarım kk'da deneyimli arkadaşlar vardır. bu arada ben ankara'dayım.
cnm ben kendimi tek zannediyordum benim gibi aynı problemi yaşayan biri daha varmış.aynı sorun bendede var... salı günü doktora gidicem randevu aldım bakalım ne dicek?doktorun sana ne söyledi sorunun çözümü vardır umarımrahat gülemiyorum dişetlerim çok kötü görünüyor.. fiyat olarak nasıl bir rakam verdi? bende salı günü yazarım artık
canım benim gittiğim doktor, konusunda uzman bir periodendist yapabilir ancak bunu dedi. önce protezler çıkıp bir ameliyet gibi bir işlem yapılacakmış o bölgenin temizlenmesi için. gerekirse protezin içindeki dişlerden çekim olacakmış ve boşluk kalırsa o bölgeye kemik tozu vs gibi bir dolgu yapılacakmış vs.. işlemler çok uzun yani. ama tüm bu tedaviden sonra da o çekilen diş etinin olduğu bölgeye diş eti nakli yapıyorlarmış damak bölgesinden parça alıp dikiyorlarmış. benim için asıl önemli nokta orası bunun için uzman bir hoca bulmak lazım ki ben o noktada tıkandımo ilk tedaviyi bütün klinikler yapıyor ama bu diş eti estetiğini yapacak uzman hocayı nereden bulacağız nereye başvuracağız bilemedim. en son gittiğim bir klinikte mesela "biz o tür bir işlem hiç yapmadık yapamayız o bölgeye pembe renkli bir parça koyarız yama gibi" dediler
sen gittin mi doktora? nasıl bilgilendirdi seni, buradan paylaşırsak sevinirim. bakalım ben de uzman bir hoca, bulabilirsem bir prof falan bulmaya çalışıyorum ankara'da.. gelişmeleri paylaşalım canım ya, hem korkuyorum doktordan, hem de çok endişeliyim olmazsa, yapamazlarsa diye
cnm ben bugun doktora gittim doktor bana ameliyata gerek olmadığını 2 seansta lazer tedavisiyle çözeceğini söyledi bunu duyunca hem şaşırdım hem sevindim çözücem senden daha kötü bir hastam vardı dedi.perşembe günü gidicem ilk seansıma bakalım gelişmeleri burdan yazarım canım.bu arada gittiğim doktorda bulunduğum yerdeki en ünlü doktorlardan biri..fiyat olarakda bilgi vereyim 500 lira istedi..o kadar bıktımki bu dertden ne dese razıydım..gelişmeleri yazarım cnm..bende ameliyat olmadan düzelmez diyordum inş doktorum haklı çıkar..sende başka bir doktora görün belki ameliyata gerek kalmadan çözülür lazerle..
lazer tedavisiyle nasıl çözücek ki canım, acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. benim ön dişimin eti yukarıya doğru baya bi çekildi. netten resim buldum, tedavi sanırım şöyle bir şey olacak.
Eki Görüntüle 638246
bu işleme yumuşak doku grefti de deiniliyormuş. acaba senin dişinin durumu da bu şekilde mi cnm?
benim diş kökünde enfeksiyon falan olduğu için önce ameliyatla tedavi falan da gerekiyormuş. ama beni asıl endişelendiren bu diş eti çekilmesinin doğal bir görünüme kavuşup kavuşmayacağı. aynaya baktıkça çok moralim bozuluyor, seni çok iyi anlıyorum.
canım ben doktora gittim 1 saat kadar sürdü korktuğum kadar zor değilmiş doktorum başlangıç aşamasında oldugunu söyledi daha ileri durumda olsaydı aynı senin dediğin operasyonu yapması gerekiyomuş..bu zamana kadar boşuna beklemişim şu anda hafif sızlıyor..iyileşmeye başlayınca yazarım salı günü bile farkı görürsün dedi..
ay canım çok geçmiş olsun. ne güzel kurtulmuşsun darısı benim başıma. benimki bu kadar olmasa da senin gibi değil, daha ileri safhadabir haftada iltihap mı ne kaptı açıldı çekildi diş etim o yüzden bu operasyona ihtiyacım var ve evet ankara büyük şehir falan da, üniversite hocaları artık muayenehanede çalışmıyor sanırım yasak galiba, en azından ben özel muayenehane bulamadım bu konularda yetkin olan periodontolog. yani normal bir periodontolog değil, senin dediğin gibi ünide hoca olsun istiyorum ve özel olsun istiyorum. üni hastanelerinde sıraya girip asistanlara dert anlatmak istemiyorum çünkü. zaten çok korkuyorum
lazerle nasıl bi işlem yaptı merak ettim gene de canım, keçşe öncesi sonrası resim çekseydin:)
tekrar geçmiş olsun gelişmeleri yazarsan sevinirim cnm.
resim çekmeyi unuttum hatta doktorda yaptıktan sonra keşke çekseydim dedi..dokuya lazer ışını verdi şu anda kanlanma var alttan yeni taze pembe bir doku çıkacağını söyledi birde benim baya çukurlukda vardı şu anda bakıyorum o çukurluk gitmiş gerçekten mucize gibi..bir sene bu diş etleriyle dolaştım bu kadar kolay oldugunu bilseydim hiç beklemezdim korkudan hep erteledim..
cnm ben kendimi tek zannediyordum benim gibi aynı problemi yaşayan biri daha varmış.aynı sorun bendede var... salı günü doktora gidicem randevu aldım bakalım ne dicek?doktorun sana ne söyledi sorunun çözümü vardır umarımrahat gülemiyorum dişetlerim çok kötü görünüyor.. fiyat olarak nasıl bir rakam verdi? bende salı günü yazarım artık
lazer tedavisiyle nasıl çözücek ki canım, acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. benim ön dişimin eti yukarıya doğru baya bi çekildi. netten resim buldum, tedavi sanırım şöyle bir şey olacak.
Eki Görüntüle 638246
bu işleme yumuşak doku grefti de deiniliyormuş. acaba senin dişinin durumu da bu şekilde mi cnm?
benim diş kökünde enfeksiyon falan olduğu için önce ameliyatla tedavi falan da gerekiyormuş. ama beni asıl endişelendiren bu diş eti çekilmesinin doğal bir görünüme kavuşup kavuşmayacağı. aynaya baktıkça çok moralim bozuluyor, seni çok iyi anlıyorum.
BEN GREFTİ YAPTIRALI 4 GÜN OLUYOR,KORKTUGUM KADAR DEİLMİŞ, HATTA BOŞUNA KORKTUM SADECE O GÜN AGRIM OLDU ERTESİ GÜNDE DİKİŞLER ACIDI VE SADECE SIVI TÜKETTİM O NEDENLE DİŞ KAYBETMEKTENSE KURTARMAK EN İYİ ÇÖZÜM :)) GEÇMİŞ OLSUN ( 15 GÜN SONRADA BAŞKA DİŞİME UYGULANACAK)Benim ki bu şekilde kızlar ya doktora gittim on iki dışımda bu derece çekilme var dış eti greft i yapacağım yoksa dislerini kaybedersin dedi ist dayım bir türlü karar veremedim siz ne durumdasiniz
BEN GREFTİ YAPTIRALI 4 GÜN OLUYOR,KORKTUGUM KADAR DEİLMİŞ, HATTA BOŞUNA KORKTUM SADECE O GÜN AGRIM OLDU ERTESİ GÜNDE DİKİŞLER ACIDI VE SADECE SIVI TÜKETTİM O NEDENLE DİŞ KAYBETMEKTENSE KURTARMAK EN İYİ ÇÖZÜM :)) GEÇMİŞ OLSUN ( 15 GÜN SONRADA BAŞKA DİŞİME UYGULANACAK)
grefti esnasında diğer oda da başka bi hasta vardı ve doktor ona grefti dahi yapılamayacak kadar kötü olduğunu söledi o derece diş etinde çekilme var, o nedenle sonuçta biraz korkutucu da olsa bi çaresi var .hemen hemen aynı zamanlarda yaptırmış olacağız :) doktorum 1 haftada duzelir dedi ama tabi tam olarak etin düzelmesi 6-8 ay arası değişir dedi .İnşallah hayırlısıyla kurtuluruz.Dediğin gibi dişi kaybetmekten iyidir ki benim dişim kaybetmeye az kaldı. haberleşiriz artık buradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?