- 10 Haziran 2016
- 8
- 5
- 1
- Konu Sahibi Duygu Zeynep
12 yıl önceydi dişlerim oldum olası zayıf tı arkada çürüklerim çoktu ama ön dişlerim de çürük yoktu.Fakat şekillerini hiç beğenmezdim.Hiç gülmezdim.Etraftan da koca dişli eğri dişli gibi lafları çoğu kez duyardım.Bir gün dişlerimi yaptırmaya karar verdim.Komşumuz bir hekime yaptırmış ve memmundu.Annem de yaptırmamı onayladı ve hekim olacak o katile gittik.Hiç bir bilgilendirme yapmadan alt üst 6 dişimi kesti ve metal destekli porselenle kapladı.Sonuç tam bir faciaydı .Kocaman yapma dişler ağzımda sanırsın kilolarca seramik var.O kadar pişman oldum ama gerçekten nasıl oldu bilmiyorum ama artık dişlerim kesilmişti.Bankadan kredi çekip ünlü bir hekime birazda olsa düzeltmesi için gittim.Hepsi baştan yapıldı görüntü yine yapaydı üstelik sürekli sızlamalar vardı.Bu şekilde dayanmaya çalıştım.Bu arada evlendim ve hamile kaldım.Hamilelikte sızılar korkunç hal aldı psikolojim tamamen çöktü ve maalesef erken doğum yaptım.Doğumdam sonra yeniden bir doktora gittim diş araları açılmış dedi yeniden herşey baştan yapıldı bu arada 3 diş kanal tedaviye gitti.Ağrılarım
biraz azaldı iyi derken birkaç yıl sonra ön dişim yemek yerken elimde kaldı diş kökten koptu.Doktora gittim diş ölmüş çekildi .Kaplamalar açıldı diğer dişlerde berbat durumdaydı 3 diş daha çekildi şimdi implant yapılacak.Yapılan tedavilerin toplam masrafını söylemiyorum bile.Umarım bu yola gireceklere bir fikir vermişimdir...
biraz azaldı iyi derken birkaç yıl sonra ön dişim yemek yerken elimde kaldı diş kökten koptu.Doktora gittim diş ölmüş çekildi .Kaplamalar açıldı diğer dişlerde berbat durumdaydı 3 diş daha çekildi şimdi implant yapılacak.Yapılan tedavilerin toplam masrafını söylemiyorum bile.Umarım bu yola gireceklere bir fikir vermişimdir...