diş çürüğü

bihter_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
995
1
26
Eskişehir
merhabalar,
3,5 yaşındaki kızımın dişinde çürük başladı
dr a gösterdim ileride problem olmaması açısından dolgu yapmamız lazım dedi.
bu yaşta dolgu yaptıran varmı? ben biraz çekiniyorum da
dişçi koltuğunda çokta durabileceğini sanmıyorum ama olmazsa narkoz verilir dedi onuda ben istemem.

Merhaba size cevap veren olmamış galibaa. Bilmem ne kadar yardımcı olabilicem ama ben oğluma sizinkinden biraz daha büyükken yaptırmıştım. Ama açıkçası öyle terredüt falan da yaşamadım hiç bilakisss o çürük dişin o haliyle kalmasından daha kötü ne olabilir ki? Ama bir de şu varki hani öyle minicik falan bir nokta siyahlıksa onu bilemem. Sonuçta ülkemizin ne yazık ki sağlık ve eğitimdeki hali içler acısı. Yani artık resmen rant kaynağı durumunda. Buna kimileri hizmet kalitesi diyor benim aklım mantığım ise bunu asla böyle kabul edemiyor. Yani ağrısı falan da yok. Bence en iyisi dolgu yaptırmanız. Ama dr un da söylediği gibi bunu ileride bir problemle karşılaşmamak için yaptıracaksınız sonuçta. Yani bu çürüğün büyümesi ve ilerlemesini sık sık takip ederseniz belki de daha bir yıl çok da farklılık olmayabilir ve aynı da kalabilir. Bu da büyük bir olasılık. Hatta belki de 5 yaşına kadar da aynı kalabilir de. Oğlumun siyahlığını ben uzunca süre takip etmiştim uzun süre aynıydı sonra biraz büyük bir siyahlık olunca dolguya götürdüm. Değişecek dişlerindendi ama kök sinirine falan inmesin yani ağrı falan olmasın diye garantilemek için götürdüm. Bu arada yine de 3,5 yaşındaki çocuğun haliyle 5 yaşındaki bir çocuğun hali arasında da çok fark oluyor taktir edersiniz ki? Bir de dişçi koltuğundaki halinin nasıl olacağını önceden bilemiyoruz ama biz anneler işte kendi içimizdeki kaygı çocukların o anki kaygılarından daha büyük oluyor farkında olsak da olmasak da kabul etsek de etmesek de bu böyle İsterseniz biraz zaman geçsin ve bu arada siz de buna kendinizi biraz daha hazırlamış olursunuz Çocuk biraz daha büyüyünce koltuğu neden oturması gerektiğini biraz daha rahat anlatabilirsiniz ve ağzına sıkılacak bir iki pıs pıs spreyle de bir yandan onunla konuşularak bu iş sandığınızdan daha da kolay hallolabilir. Bu arada çocuğunuza kullandığınız diş macunu seçiminizi lütfen iyi yapın derim bu konudaki en önemli şey olarak. Ne kullandırıyorsunuz bilmiyorum ama arkasını çevirip içindekilere bir baktınız mı hiç? orada yer alan maddelerin ne olduğunu incelediniz mi hiç internetten bilemiyorum ama bir bakın bakalım. Çünkü çocuklar vanilya çilek çikolata vb tatlardaki bu macunları yutuyorlar. Daha doğrusu kendi diş mücunlarınıza da bakın çünkü çalkalasanız da dil altı vücuttaki en hızlı emilim noktasıdır ve ağızda kaldığı müddetçe bu maddeler direk olarak kılcal damarlar tarafından emilir. Onun için kalp krizi veya olağanüstü yüksek tansiyonlarda dikkat edin damardan enjeksiyon falan yerine direk dilaltı tableti verirler bunun sebebi budur. Kendi diş macununuzun da içeriğine bakın. Faydalı olduğu için ve az miktarda bulunduğu için zarar vermeyeceği iddia edilen flor, florür, sodyum florur gibi yazılan madde sonuçta dilaltından emiliyor. İnternete google arama çubuğuna da florür ve fare zehiri yazın çıkan sitelerdeki araştırma yazılarını da bir okumanızı tavsiye ederim kendinizin ve çocuğunuzun sağlığı için. Çok basit bir mantık yenilip içilmeyen birşeyin ağıza alınması olur mu hiççç? Ama buna bile hiç kafam çalışmıyormuş yıllarca. Ben de bunları bilmiyordum iki yıl öncesine kadar. Çok şükür artık yenilip içilebilen ve insan sağlığına zararlı hiç bir madde içermeyen diş macunu kullanıyorum. Geçmiş olsun diyorum umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de sormak veya fikir almak istediğiniz herhangi bir şey olursa elim erdiği dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla nacizane her zaman yardımcı olmak isterim. Şimdilik hoşçakalın. Güzel yavrunuzu da benim için öperseniz sevinirim.

bence bu yaşta erken benim kızımında başlamıştı 4 yaşlarındayken 2 dişçiyede götürdüm eğer ağrısı veya rahatsızlığı yoksa dursun dediler çokta ilerlemedi sonra.

Merhaba
İsminiz gibi candansınız gerçekten öyle güzel anlatmışsınız ki
Aslında bende her dişimizi fırçaladığımızda sık sık kontrol ederdim ağzında dişlerinde herhangi bir kalıntı kalmasın diye ama nasıl olduysa birden bire çürüdü.hani öyle leke şeklinde siyahlık falanda fark etmedim.ufak bir şey gibi görünmüyor.dişlerin durumunu babadan aldıysa eyvah.çünkü eşimin dişleri de çok erken çürümeye başlamış.
Dediğiniz gibi bu dönemde kimlere güveneceğimizi şaşırmış durumdayız o yüzden bir doktorun daha fikrini almak istiyorum.oda derse ki evet acil dolgu lazım bir şekilde yaptırcaz artık oyunla ödülle
Benide doktorun şimdi değil ama yapılmazsa ileride sorun yaratır demesi endişelendirdi.tabiki şimdiden önlam almak en doğrusu.
Diş macunu işine gelince gerçekten sizden duyana kadar hiç araştırmamıştım.bende bu alman ürünleri satan bir market var rossman ordan alıyorum çocuklar için diş macunu.en azından marketlerdekinden daha güvenilir geldi ama sizin bahsettiğinizi kullanmak isterim tabi adı nedir eczanelerde mi satılıyor?bu konuda bilgi verirseniz çok iyi olur gerçekten.
Allah hepimizin evlatlarını korusun
Size gerçekten çok teşekkür ederim tekrar.

Şimdilik hoşçakalın…

bence bu yaşta erken benim kızımında başlamıştı 4 yaşlarındayken 2 dişçiyede götürdüm eğer ağrısı veya rahatsızlığı yoksa dursun dediler çokta ilerlemedi sonra.

merhaba,
evet sanırım bencede biraz bekleyip takip etmek daha iyi olacak ilerlemez belki.
çok teşekkür ederim.

Estağfurullah Bihtercim beni mahcup ettiniz. Ne yaptım ki sanki? Güzel görüşünüze asıl ben teşekkür ederim. Ve inanın bu sizin güzelliğinizdendir ve gördüğüm kadarıyla içtenlik ve candanlık konusunda siz de kesinlikle benden aşağı değilsiniz Evet Allah hepimizin yavrularını korusun. Zaten onlar Allah"a emanetler. Biz ne kadar tedbir alsak da Yüce Mevlam kollayıp gözetiyor. Ben onların hepsini çok seviyorum. Sizin bir tane sanırım di mi? Benim de bir tane. Ama belki cevap yazarken küçük sanmış olabilirsiniz diye söyliyeyim şu anda 19 yaşında benim oğlum.

ayyy maşallah yaaa evet 5 yaş deyince ben öyle sandım.
benim evet 1 tane Allah'ım hepsine güzel sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
candan hanımcım nasıl tek kardeş durumları? bu açıdan yetişmesinde zorluklar yaşadınızmı yoksa tamamen sizin kararınızmıydı?
çok özel olmasa paylaşabilirmisiniz.
bu konuda bende tecrübelerinizden kendime bişeyler çıkarmak isterim

Yok yok estağfurullah paylaşılamayacak derecede problemli hiçbirşey göremedim mesajınızda. Tabi ki seve seve paylaşırım ancak size hemen dönüş yapamadım kusura bakmayın. Şu anda da forumda değilsiniz sanırım. Zaten ben de ayrılıcam birazdan. Ben aslında bir müddettir ofise gidemiyorum bir takım sağlık prolemleri var ailede şu an o yüzden. Öyle olunca bir yandan homoficce işlerimle ilgileniyorum ve bilgisayarım açık sürekli, forum da diğer bir sayfada açık durdu bugün neredeyse sürekli olarak yoksa böyle pek takip edemezdim mümkün değil hatta sizin yazdığınızı bile farkedemezdim daha ilk başlangıç iletinizden. Bir sürü şeyyler yazıyorlar ama ben hakikaten sadece faydalı olabileceğimi düşündüğüm ve buna inandığım hususlar ve özellikle çocuklarla ilgili konularda asla dayanamıyorum ve belki de küçücük bir bilgi tahmin edilemeyecek faydalar sağlayacağı için işimi bir yana bırakıp yazmaya çalışıyorum mutlaka ve bunu seve seve yapıyorum şikayetçi olmak adına yazdığımı sanmayın. Evet zamanımı alıyor gerçekten ama dünyada insandan kıymetli ne ola ki? Allah hepimizi hepimize birşeyler adına vesile kılıyor. Yani bizlere kısmet ettiği şeyleri gökten zembille indirmiyor sonuçta diye düşünüyorum ve ben hayatım boyunca bu her ne olursa olsun, eğer faydalı bir şeyse yapabileceğim her şeyi yapmam gereken olarak görmüşümdür. Bu benim için prensiptir ve sevgiyle harmanlanmış bir prensip. Haa ayrıca zaten siz diş macunu hk. da da bilgi istemiştiniz ama ne olur kusura bakmayın. Söyledim ya yoğun olunca ben onu cevapsız bırakmışım. Size bahsetmek istediğim ve sizi ve çocuğunuz için çok önemli ve faydalı olacağını bildiğim bir dolu şey oluştu şimdi kafamda. İnşallah bunları sizinle mümkün olduğunca paylaşıcam zaten. Yeter ki siz bilgiye ve öğrenmeye açık olun mutlaka karşınıza en faydalı şeyler çıkıyor o zaman. Görüştüğümüzde güzel şeylar paylaşmak üzere sevgimle şimdilik hoşcakalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…