Merhaba size cevap veren olmamış galibaa. Bilmem ne kadar yardımcı olabilicem ama ben oğluma sizinkinden biraz daha büyükken yaptırmıştım. Ama açıkçası öyle terredüt falan da yaşamadım hiç bilakisss o çürük dişin o haliyle kalmasından daha kötü ne olabilir ki? Ama bir de şu varki hani öyle minicik falan bir nokta siyahlıksa onu bilemem. Sonuçta ülkemizin ne yazık ki sağlık ve eğitimdeki hali içler acısı. Yani artık resmen rant kaynağı durumunda. Buna kimileri hizmet kalitesi diyor benim aklım mantığım ise bunu asla böyle kabul edemiyor. Yani ağrısı falan da yok. Bence en iyisi dolgu yaptırmanız. Ama dr un da söylediği gibi bunu ileride bir problemle karşılaşmamak için yaptıracaksınız sonuçta. Yani bu çürüğün büyümesi ve ilerlemesini sık sık takip ederseniz belki de daha bir yıl çok da farklılık olmayabilir ve aynı da kalabilir. Bu da büyük bir olasılık. Hatta belki de 5 yaşına kadar da aynı kalabilir de. Oğlumun siyahlığını ben uzunca süre takip etmiştim uzun süre aynıydı sonra biraz büyük bir siyahlık olunca dolguya götürdüm. Değişecek dişlerindendi ama kök sinirine falan inmesin yani ağrı falan olmasın diye garantilemek için götürdüm. Bu arada yine de 3,5 yaşındaki çocuğun haliyle 5 yaşındaki bir çocuğun hali arasında da çok fark oluyor taktir edersiniz ki? Bir de dişçi koltuğundaki halinin nasıl olacağını önceden bilemiyoruz ama biz anneler işte kendi içimizdeki kaygı çocukların o anki kaygılarından daha büyük oluyor farkında olsak da olmasak da kabul etsek de etmesek de bu böyle
İsterseniz biraz zaman geçsin ve bu arada siz de buna kendinizi biraz daha hazırlamış olursunuz Çocuk biraz daha büyüyünce koltuğu neden oturması gerektiğini biraz daha rahat anlatabilirsiniz ve ağzına sıkılacak bir iki pıs pıs spreyle de bir yandan onunla konuşularak bu iş sandığınızdan daha da kolay hallolabilir. Bu arada çocuğunuza kullandığınız diş macunu seçiminizi lütfen iyi yapın derim bu konudaki en önemli şey olarak. Ne kullandırıyorsunuz bilmiyorum ama arkasını çevirip içindekilere bir baktınız mı hiç? orada yer alan maddelerin ne olduğunu incelediniz mi hiç internetten bilemiyorum ama bir bakın bakalım. Çünkü çocuklar vanilya çilek çikolata vb tatlardaki bu macunları yutuyorlar. Daha doğrusu kendi diş mücunlarınıza da bakın çünkü çalkalasanız da dil altı vücuttaki en hızlı emilim noktasıdır ve ağızda kaldığı müddetçe bu maddeler direk olarak kılcal damarlar tarafından emilir. Onun için kalp krizi veya olağanüstü yüksek tansiyonlarda dikkat edin damardan enjeksiyon falan yerine direk dilaltı tableti verirler bunun sebebi budur. Kendi diş macununuzun da içeriğine bakın. Faydalı olduğu için ve az miktarda bulunduğu için zarar vermeyeceği iddia edilen flor, florür, sodyum florur gibi yazılan madde sonuçta dilaltından emiliyor. İnternete google arama çubuğuna da florür ve fare zehiri yazın çıkan sitelerdeki araştırma yazılarını da bir okumanızı tavsiye ederim kendinizin ve çocuğunuzun sağlığı için. Çok basit bir mantık yenilip içilmeyen birşeyin ağıza alınması olur mu hiççç? Ama buna bile hiç kafam çalışmıyormuş yıllarca. Ben de bunları bilmiyordum iki yıl öncesine kadar. Çok şükür artık yenilip içilebilen ve insan sağlığına zararlı hiç bir madde içermeyen diş macunu kullanıyorum. Geçmiş olsun diyorum umarım yardımcı olabilmişimdir. Yine de sormak veya fikir almak istediğiniz herhangi bir şey olursa elim erdiği dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla nacizane her zaman yardımcı olmak isterim. Şimdilik hoşçakalın. Güzel yavrunuzu da benim için öperseniz sevinirim.