Cnm bende yaptim dis bugdayi.kizim 9 aylik alttan iki diside cikti. Dis bugdayi kaynattim .2 gece kala aksamdan yarim kg bugdayi islattim.nohutta islattim.sabah ikisini ayri ayri hasladim.bugday biraz dise gelecek sekilde haslanacak.nohutuda ben konserve almistim ondan kullandim.ama kendin yapxaksan onuda hasla.sonra nohutun kabuklarini soydum ikisini karistirdim.bi tencereye koydum attim dolaba (hersey songun yetismiyo cunku). Biraz ceviz ici,findik ici,uzum kurusu aldim ufak cerezlik tabaklara koydum (baxilari tatli bazilari tuzlu seviyo).tuzluguda koydum.yalniz servis etmeden once icine birazcik su damlat ve az bisi isit daha guzel oluyo. Bazilari kurufasulyede koyuyomus ama ben gerek duymadim.diger ikramlarimda borek,islak kurabiye,hashasli corek,yaprak sarmasi,makarna salatasi ve mesrubatti.tabi adetlerinide uyguladik onune bazi nesneler koydum.basindan bikactane bugday attim falan.ayrica benim yaptigim dis bugdayi 8-9kisi icindi ona gore.birazcik kalmisti ama onlada soguk corba yaptim:) sormak istedigin bisi olursa begenirsen daha cabik gorurum cnm. Disinizde hayirli llsun.