diş buğdayı yapan varmııııı

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
oğlum 7.5 aylık dişleri çıktı diş buğdayı yapmak istiyorum internetten araştırdım bişeyler planladım ama fikir veren olursa sevinirim

buğdayımı aldırdım üzerine şekerler diş şeklinde aldım diş şeklinde mumlar sipariş verdim misafirlere dağıtmak için başka ne adetler var neler yapabilirim kapı süsü diş şeklinde sipariş verdim menüde neler olabilir

diş şeklinde kapı süsü yaptım
diş şeklinde yaş pasta yapptım yaşadığım yerde pastanelere sordum yapamayacakları söylediler bende kağıda diş şeklii çizdim yaş pasta kekimi yaptım kağıdımı koyup kenarlarında kestim süsledim

diş buğdayımı yapıp renkli kadehlere koydum kurdele ile bağladım alttan, bonibonla süsledim üzerini.

diş şekeri yaptırdım.
oğlumun ilk incisi çıktı yazdırdım.
oğlumu süsledim kravat taktım çok cici oldu. gelen minik misafirlere diş fırçasıhediye ettik
meslek şeçm, yaptık. 32adet buğdayı kafasından serptik oğlumda yerden alıp yedi.:)

yasin okuduk.

masamı süledim masa örtüsü peceteler vsvs

ay sen çok beceriklisin canım ya yardım aldınmı benim annem yengem ablam gelir ama ogün yardım ederler pastayı en iyisi pastaneye sipariş veriyim ben istanbulda olduğum için bulabilirim birde kurabiye yaptırayım diş şeklinde ohh ne güzel canım oğlum çok heyecanlanır tatlım bende dualı değilde eğlenceli yapıcam parti havasında evide süslerim atölyede bir mavi örtü diktireyim ayyyy çok heyecanlandım

ayyyyyy birde bişiy sorcam çok kalabalık mı güzel olur yoksa az insanlamı benim ailem eşimin ailesi komşulara gerek varmı ve iş arkadaşlarıma

yok canım aslında becerikli değilimde ogün çok heveslendim.

düşündüm taşındım. doğum günü yakın olduğu için dua lı olsun istedim.

şimdi doğum günü için düşünceliyim.

benim 20 kişi felandı koşturmacalı geçti

yardım edenim yoktu sadece dolmayı annem sardı, annem rahatsız zaten istesede yapamazdı ayrıca çalışanım bir anneyim ilk bebeğimdi heveslendim.

servis düzen pasta yapımı ve bir çok seyi benyaptım birde eşimin yardım ve desteğini unutmamak gerek.

ben sadece çok yakınlarımı çağırmıştım curcunayı kafam pek kaldırmaz. ama oğlum o gün arızaya bağlamıştı . darısı doğum gününe

teşekkürler yardımınız için eğer doğum gününüzlüde yaparsanız nasıl olduğunu anlatın fikir olsun bizimkine var daha aslında 5 tane yiğenim var birde kızım ama onlara böyle yapmamıştık sadece buğday şekerli süslü falandı böylesine hiç gitmedim internetten gördüklerimi yapıyım demiştim çok yardım ettiniz teşekkürler

şu diş şeklinde mumları nerden sipariş verdin? ben bulamadım bi türlü.(gerçi daha dişimiz çıkmadı ama ben araştırmadayım) bi de ne kadara mal oldu?

gördüm resimleri teşekkürler bende haftaya cumartesi yapıcam kararımı verdi menüde biraz kararsızım diş pasta diş kurabiye bulgur salatası börek yoğurtlu birşeyler puaça ............ fikir veren olursa sevinirim

dişiniz hayırlı uğurlu olsun ben yapamadım ama yarın doğum gününü yapıcam kızımın hazırlıklara devam ediyorum sizede kolay gelsin

Son düzenleme:

bana çok yardımcı oldunuz teşekkürler siz magnetleri nerede yaptırdınız internettemi ve doğum gününnüz yakınmış banda fikir verirseniz çok hoş olur benim oğlan 7.5 aylık daha var yani doğumgününe

Selamlar. bizim burda diş dirgiti derler ve bir kazan buğday kaynatılır. zevkinize göre ceviz, susam, limon, karabiber vs. katarak yenir. ek olarak çayın yanına 3-4 ikramlık hazırladık ve yaş pasta yaptırtdık büyükçe. Allah kabul etsin hoca hanım getirtdik. ilahiler okudu, sohbet yaptı ve Kuran okudu. çok güzel olmuştu herkes çok beğenmişti.duanın sonunda bebek seccade üzerine oturtulur, üzerini örtecek şekilde al ( kırmızı tülbent) gerilir, ağzında hiç diş çürüğü olmayan bir kız veya kadın 3 kere kaşıkla ağzına doldurduğu buğdayı çocuğun üstüne boşaltır (tülbente yani) . çocuğun önüne eşyalar konur ve çocuk hangisini seçerse o mesleğe yöneleceği düşünülür ( misal; tarak =berber gibi).sonra da cümbür cemaat bütün gelen misafirler gönüllerinden koparak getirdikleri hediyeleri paraları çocğunun yanına atarlar :)))) en güzel an :)) ikramlık olarak yaprak sarmasıi kuru pasta, un kurabiyesi, elmalı kurabiye, yaş pasta, kuru pasta çeşitlerini düşünebilirsin. günler uzun olunca gelen hemen kalkıp gitmiyor. çayın yanında da aranıyor böyle ikramlar. kolay gelsin.

Son düzenleme:

smile bana arkadaşlık göndermişsiniz kabul ettim ama sistem nasıl bu arkadaşlıkla birlikte ne kazandım anlatabilirmisiniz siz eskisiniz birde mesaj sonuna sen ağlama cemile yazıyorsunuzya bunlar ne demek söylermisiniz buğday yaklaştı cumartesi 23 nisan bize tatil ogün yapıcam bana şans dile herşey güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…