- 10 Aralık 2022
- 2.820
- 1.454
- 63
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
-
Ben yapmadım:) yapacaksanız da bence ev içinde aile arasında minik bir şey yapabilirsinizKızlar kimse yapmadı mı?
Öyle düşündüm küçük bir şey anı kalsın çocuğuma ama ne yapalım bilemedim ondan sizlere danıştımBen yapmadım:) yapacaksanız da bence ev içinde aile arasında minik bir şey yapabilirsiniz
Bizde de ilk önce teyzesi gördü sağ olsun hediyesini aldıYapmadım .
bizde ilk gören hediye alır die espirisi var
Çok tatlısınız ya var olunN Nurpnrr 'in konusunda insanlarin bu konu hakkinda genel fikirlerini ogrenebilirsin:)
cok hevesliyseniz diş şeklinde kurabiye kalibi alin, cikinca siringayla birazini gida boyasiyla beyaza boyayin, kalan kisma da fiyonk agiz burun falan yapıştırın seker hamuruylaEki Görüntüle 3558394Merhabalar hanımlar benim bebeğim 6 ay 20 günlük oldu bugün dişinin kafası gözüktü patlıycak yani uzun süredir bunu dile getiriyorum bebeğime diş partisi yapmak istiyorum diye eşime anneme vs ama asla kabul etmiyorlar diğer konularimdan hatırlayan varsa kedimin ilk yaş gününü de kutlamaya çok hevesledim ama eşim onuda yaptırmadı asla. Şimdi de bebeğimin ilk disi için ufak cafe tarzı bir yer kapatalım ve kutlama diş buğdayı partisi yapalım es dost arkadaş çağıralım hafif müzik eşliğinde pasta keselim koktey tarzı bir şey yapalım dedim ama kabul etmiyor hiç bir şekilde gereksiz masraf olarak...
- Nurpnrr
- Yorumlar: 197
- Forum: Bir derdim var
küçük cupcakeler yapın birine d birine i falan bir aradayken dişim çikti yazsin, kanepeler yapin kurdanin ucuna konuyla alakali resim yapistirin.
bugday icin de chatgpt sey dedi
Diş Buğdayı Tatlısı:
Haşlanmış buğday üzerine şeker, ceviz, badem, nar, tarçın ve kuru meyveler eklenerek yapılan bir tatlıdır.
Misafirlere dağıtılır, bereket ve sağlık getirmesi temenni edilir.
Diş Hediyesi ve Gelenekler:
Bebeğin saçına altın veya şeker serpilir, sağlıklı dişler çıkması dilenir.
“Dişi kime benzesin?” diye buğdaydan seçilen kişi bebeğin başına döker.
Bebeğin gelecekteki mesleğini tahmin etmek için önüne kitap, kalem, makas, para gibi objeler konulur, hangisini seçtiğine bakılır.
Bu gelenek, bebeğin sağlıklı büyümesini ve güzel dişlere sahip olmasını dilemek için yapılır.
yani heves ettiyseniz yapin, sonucta ömrü hayatinizda kac cocugunuz olacak. ama bana sorarsanız cok sacma. tamam eski turkler yaparmis da hic sanmam cocugun guzel dişi olsun diye yedi düveli cagirip tonla masraf- israf yapip bir cok dişe zararli kurabiye - şeker ve mesrubat ikram edeceklerinibu partiyi yapmak olayin mantigina ters.
bir de bebek daha aşilari tamamlanmamis bir suru insan gelecek coluk cocuk kresten getirdigi hastalıklarını bulastiracak. nazar desen ayri faktor. zaten cocuklu ev daginik evdir bir dr gunlerce her kosesini temizle davete uygun ugras dur.
gelenler de zaten "iyy yeni türedi bunlar, moda ya hemen yapsin, israf, sacma" gibi yorumlarla gelecekler. elleri bos gelemeyecekleri icin bir de magaza gezip el kadar - belki de asla giydirmeyeceginiz cocuk kiyafetini ayını mevsimini hesaplamadan alacaklar bosa masraf yapacaklar...
yani cok da gerekli degil. yapacaksaniz da sadece zaten sizin eve kosa kosa gelmeye merakli kişileri, annenizi, kayin ailenizi, kardeslerinizi falan cagirin bari kimseye zahmet vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?