bahsettiğim makaleyi kaydetmedim bilgisayarımın herhangi biryerine, ingilizceydi ve bir derginin bilim makalesi sosyal medyada bir arkadaş paylaşmıştı, şimdi hangi internet bilim dergisiydi hatırlamam imkansız, ben bir ara internetten floridsiz diş macunu aramıştım, bulmuştum ama arayınca açmamışlardı satan sitenin telefonlu destek ekibi, eczanelerde de bulamadım burda izmir de, istanbulda da birkaç eczanede var bildiğim kadarıyla, flour değil bahsettiğim madde florid ve diş macunları içerdiği florid yüzünden tarih boyunca hiç FDA onayı alamamıştır bu net bir bilgi bunu da diğerlerini de uydurmuyorum :) florid fare zehirinin etken maddesi ve diş macunlarında ciddi anlamda fazla miktarda kullanılıyormuş bu yüzden macunlar fda onayı alamıyorlarmış zaten, çene yapılarında distorziyonlara bozukluklara sebep oluyormuş florid, bahsettiğim floridsiz diş macunlarında florid yerine propolis kullanılıyormuş
bu arada benim beyazlatma kaleminin markası hollywood smile, white pen değilmiş, başlıkta bahsedilen başka bir kalem beyazlatıcı sanırım
ayrıca ilk kez bir bilgi verdiğim için uyduran insan muamelesi görüyorum, gayet ciddi bir bilim makalesiydi eğer olmasaydı neden florid yerine propolis kullanılan macun üretsinler, böyle birşeyin aklıma gelmesi ve uydurmam ihtimali ne olabilir sizce, doğal olarak her okuduğumun linkini biriktirmiyorum, sadece çözümünü bulmak yeterli oluyor