- 2 Kasım 2013
- 456
- 50
- 43
- 34
- Konu Sahibi cillibombom
diş beyazlatma kalemi olarak satılan white pen lerden kullanan var mı işe yarıyor mu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben gratis ten almıştım bayram indiriminde, daha kullanmadım ama, zararlı mı emin olamadım, diş macunlarında bile çene yapısını bozan florid maddesinden çok miktarda olduğundan bahseden bir makale görmüştüm, o yüzden emin olamadım, biraz araştırıp kullanırsam yazarım yorumumu, 30 lira civarı birşeydi bayram indiriminde 18 liraya mı ne almıştım, zararsız olduğunu bilsem birkaç daha alabilirdim, iyi fiyatmış
bahsettiğim makaleyi kaydetmedim bilgisayarımın herhangi biryerine, ingilizceydi ve bir derginin bilim makalesi sosyal medyada bir arkadaş paylaşmıştı, şimdi hangi internet bilim dergisiydi hatırlamam imkansız, ben bir ara internetten floridsiz diş macunu aramıştım, bulmuştum ama arayınca açmamışlardı satan sitenin telefonlu destek ekibi, eczanelerde de bulamadım burda izmir de, istanbulda da birkaç eczanede var bildiğim kadarıyla, flour değil bahsettiğim madde florid ve diş macunları içerdiği florid yüzünden tarih boyunca hiç FDA onayı alamamıştır bu net bir bilgi bunu da diğerlerini de uydurmuyorum :) florid fare zehirinin etken maddesi ve diş macunlarında ciddi anlamda fazla miktarda kullanılıyormuş bu yüzden macunlar fda onayı alamıyorlarmış zaten, çene yapılarında distorziyonlara bozukluklara sebep oluyormuş florid, bahsettiğim floridsiz diş macunlarında florid yerine propolis kullanılıyormuşFlorid'in çene yapısını bozduğunu ilk defa duydum, makalenin linki falan var mı sizde? ben araştırdım google da bulamadım. FDI veya TDB tarafından da bu yönde açıklanmış bir bilgi yok. bilinen en yaygın zararı aşırı fluorür alımına bağlı dişlerde lekelenme şeklinde oluşan fluorozis.. bunun dışında bilinen zararı yok hatta yetişkinlere yılda 1-2 kere diş hekiminde fluor uygulaması bile önerilir. Sözüm size değil ama bu aralar fluor zararlı madde gibi algılanıyor, ama tam tersi; diş yapısının gelişimi için içme sularına dahi bir miktar fluor katılır.. İyi günler dilerim :))
bahsettiğim makaleyi kaydetmedim bilgisayarımın herhangi biryerine, ingilizceydi ve bir derginin bilim makalesi sosyal medyada bir arkadaş paylaşmıştı, şimdi hangi internet bilim dergisiydi hatırlamam imkansız, ben bir ara internetten floridsiz diş macunu aramıştım, bulmuştum ama arayınca açmamışlardı satan sitenin telefonlu destek ekibi, eczanelerde de bulamadım burda izmir de, istanbulda da birkaç eczanede var bildiğim kadarıyla, flour değil bahsettiğim madde florid ve diş macunları içerdiği florid yüzünden tarih boyunca hiç FDA onayı alamamıştır bu net bir bilgi bunu da diğerlerini de uydurmuyorum :) florid fare zehirinin etken maddesi ve diş macunlarında ciddi anlamda fazla miktarda kullanılıyormuş bu yüzden macunlar fda onayı alamıyorlarmış zaten, çene yapılarında distorziyonlara bozukluklara sebep oluyormuş florid, bahsettiğim floridsiz diş macunlarında florid yerine propolis kullanılıyormuş
bu arada benim beyazlatma kaleminin markası hollywood smile, white pen değilmiş, başlıkta bahsedilen başka bir kalem beyazlatıcı sanırım
ayrıca ilk kez bir bilgi verdiğim için uyduran insan muamelesi görüyorum, gayet ciddi bir bilim makalesiydi eğer olmasaydı neden florid yerine propolis kullanılan macun üretsinler, böyle birşeyin aklıma gelmesi ve uydurmam ihtimali ne olabilir sizce, doğal olarak her okuduğumun linkini biriktirmiyorum, sadece çözümünü bulmak yeterli oluyor