Dis ağrısı antibiyotik rovamycine gebelikte kullanımı

mavi2

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
514
66
Kızlar 12 haftalık gebeyim dis ağrısından günlerce ağladım sonunda Dr gittim apse yapmış antibiyotik
rovamycine verdi gebelikte kullanımı tehlikeli mı ? Kullanan varsa lutfen yorumlarını yazsın bebeğe zararlı mı ?

bende 2-3 hafta once kullanmak zorunda kalmıstım.
bır sıkıntı yasamadım.apseden ıyıdır.

Pl
bende 2-3 hafta once kullanmak zorunda kalmıstım.
bır sıkıntı yasamadım.apseden ıyıdır.

Saol canm peki kutuyu tamamen bitirdin mı ? Sonrasında dis cekim vs oldu mu? Ağrın dindi mı apse gecti mı ? Yanıtların icin şimdiden tesekkr ederim canm

canım antibiyotik en az 5 gun kullanman gerekiyor

ilk üç aylık dönemde bana kullanma dediler (bebeğin organ gelişim safhasıymış ama herkes farklı bir şey söylüyor)

kadın doğumcu rovamisin iyidir kullan dedi ve ikinci döneme girince muhakkak dişler yapılsın dedi lokal anesteziyle falan nasıl olur orasını danışamadım artık sonra danışacağım.

canım antibiyotik en az 5 gun kullanman gerekiyor

ilk üç aylık dönemde bana kullanma dediler (bebeğin organ gelişim safhasıymış ama herkes farklı bir şey söylüyor)

kadın doğumcu rovamisin iyidir kullan dedi ve ikinci döneme girince muhakkak dişler yapılsın dedi lokal anesteziyle falan nasıl olur orasını danışamadım artık sonra danışacağım.

Peki sen kullandın mı canm antibiyotik ?

Peki sen kullandın mı canm antibiyotik ?

kullanmadım canım çünkü enfeksiyon var mı bilmiyorum. ben sarmısak koydum dün tuzlayıp baya iyi geldi. 2.5 aylığım diye diş doktoru ne yazarım ne kullanmana izin veririm dedi. 3 diş dr una sordum üçü de ayrı şeyler söyledi(cumartesi 4.üye gidicem). ben de karanfil, sarmısak falan koymayı alternatif tıbbı düşündüm son çare çünkü her biri ayrı bir şey söylüyor. 3 - 3.5 aydan sonra dolguyu açtırıp tedavisini yaptıracağım(kadın doğumcu muhakkak yaptır dedi. çürük diş erken doğumu tetikliyormuş). lokal anesteziyi de ona göre ayarlıyorlarmış bebeğe zarar vermeyecek şekilde. (umarım)

kadın doğumcu en az 5 gün kullanmalısın sabah akşam dedi. sanırım 5 günden önce tam kapasite olmuyor etkisi.

canım bir de senin apse yaptığını gene anlamış drlar. benim anlamadılar bile dolgunun içiymiş, göremezlermiş, bir gariplik de mi yok diyorum dışardan anlayamayız dediler. bana kesin bir şey diyemedikleri için kullanamıyorum. senin kullanman iyi çünkü iltihap bebek için daha zararlı. üstelik rovamisin güvenilir hiçbir zararı olmaz diyorlar. sakın kafana takma, 3 ayın ortalarına doğru da 6.ay bitimine kadar tüm tedavilerini bitir. tabii mutlaka kadın doğumcundan onay almak lazım yoksa yapmıyorlar.

Bende kullaniyorum hemde gubde 3 adet fakat nedeni kanimdaki toxoplazma. Bi zarari yok dedi doktorm cok gecmis olsun

Çok saol canım bilgilerin icin insallah ama benim apse yaPtigi icin cok ilerlemiş kokteki çürük çekilmesi gerek dedi apsenin geçtikten sonra gel çekelim dedim dogum Dr ma sordum cok cok zorda kalmadikca çektirme dedi doğumdan sonra çektir dedi :KK43: cok kafam karışık :KK43:

Bende 6 aydan doguma kadar gunde 3 tane kullandım toxoplazma yuzunden

Çok saol canım bilgilerin icin insallah ama benim apse yaPtigi icin cok ilerlemiş kokteki çürük çekilmesi gerek dedi apsenin geçtikten sonra gel çekelim dedim dogum Dr ma sordum cok cok zorda kalmadikca çektirme dedi doğumdan sonra çektir dedi :KK43: cok kafam karışık :KK43:

canım benim görüştüğüm dr beni bile doğurtan dr... şehirlerimiz ayrı telefonla ulaşıp soruyorum çünkü mesleğinde çok iyi bir adam. o tedavi yaptır dedi bana çünkü çürükler hem zaman geçtikçe kötüleşiyor hem de erken doğuma sebebiyet veriyormuş.

ama hemşire bir arkadaşımda ilaç yaparlar çekmek için o ilaç bebeğe zarar verir, anestezi sonuçta, riske girme çektirme hiçbir şey yaptırma dedi.

kuzum herkes o kadar farklı konuşuyor ki şaşırıyorum. ben de nasılsa zararsız diye alternatif tıbbı deniyorum. ona bile dikkatle bakıyorum ilk 3 ayımız bir bitse hayırlısıyla.

X