Otomatik arac için ehliyet alsaydınız keşke. Benim dönemimde bu ayrım yoktu ama olsaydı kesinlikle manuelle zorlamazdım kendimi. Ama artık degiştirmeniz mümkün değilse, kurs ile ek ders için konuşun ve ısrarcı olun. Olmadı hocalarınızla ek ders için konuşun mutlaka ücret indirimi yapacaklardır. Parkuru ezberleyin. Baştan sona ezbere bildiğiniz yolda panik yapma ihtimaliniz düşer. Ailenizden, akrabanızdan vs rica edebilirsiniz kendi parkurunuzda özellikle paralel park için pratik yapmayı. Kullanmayı öğrenmek inanın çok kolay, iki kelimeyi bir araya getiremeyen saçma sapan insanlar bile mükemmel araç kullanıyor. Zeka ile alakası yok, pratik yapmak, arabayı ve yolu tanımak önemli. Sizin için en büyük sorun stresli olmanız olabilir. Daha şimdiden negatif düşünüp kendinizi eleştirmeyin. Ben modum düşükken gözüm kapalı yapabildiğim şeyleri bile yapamaz hale gelirim. Moralll en önemlisi.
Bir de kaldığınız için veya tekrar kalsanız bile üzülmeyin. İyi kullanamadan trafiğe tek çıkıp da sizin veya baskalarının hayatını tehlikeye atmaktansa, varsın 2.de ya da 3.de alın ehliyeti. Vardır bir hayır.