Direksiyon sınavı :(

gunesv3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2021
3
1
28
Geçen hafta direksiyon sınavından kaldım. Önümdeki araba çok yavaş gidince stop ettim. Sonra panikten vitesi 1 e almadan kalkmaya çalıştım tekrar stop etti doğal olarak kaldım.
Arabaya yatkınlığım hiç yoktu bir anlık hevesle kursa yazıldım ama diğer arkadaşlarıma göre çok daha geç öğrenip uyguluyordum. 10 gün sonra ikinci sınav var ama hiç hevesim kalmadı kendimi nasıl topluyup çalışacağımı bilmiyorum. Kursun vereceği 2 saatlik dersle de halledebilir miyim nasıl yaparım hiçbir fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.

Benim böyle durumlarda motivasyonum "ne salaklar kullanıyor yapıyor ben mi yapamayacağım?" oluyor. İnatçı biriyim biraz..

Zaten ilk etapta aldığınız bir kaç saatlik ders var. Sınavdan sonraki 1 veya 2 ders yetiyor aslında.
Sınavdan hemen önceki gün son bir ders alırsanız araya zaman girmeyince daha kolay adapte olunuyor.
Kursla konuşup ekstra ders talep edin..

Ek ders alın, mümkünse araç varsa bol bol alıştırma yapın. Parkuru ezberleyin.

Kendinize inanın yapa bilirsiniz. Çok basit kursun hocaları ayrıca özel ders veriyolar bildiğim kadarı ile bir hocaya anlasa bilirsiniz. Benimde dosyam yanmisdi sağlık sorunlarimdan dolayı sonra hevesim baya kacdi o dönem ama şuan çok pişmanım keşke tekrar yazilsaydim diye , pişman olmamak için çalışın ve geçin sınavı yapa bilirsiniz eminim :)

Otomatik arac için ehliyet alsaydınız keşke. Benim dönemimde bu ayrım yoktu ama olsaydı kesinlikle manuelle zorlamazdım kendimi. Ama artık degiştirmeniz mümkün değilse, kurs ile ek ders için konuşun ve ısrarcı olun. Olmadı hocalarınızla ek ders için konuşun mutlaka ücret indirimi yapacaklardır. Parkuru ezberleyin. Baştan sona ezbere bildiğiniz yolda panik yapma ihtimaliniz düşer. Ailenizden, akrabanızdan vs rica edebilirsiniz kendi parkurunuzda özellikle paralel park için pratik yapmayı. Kullanmayı öğrenmek inanın çok kolay, iki kelimeyi bir araya getiremeyen saçma sapan insanlar bile mükemmel araç kullanıyor. Zeka ile alakası yok, pratik yapmak, arabayı ve yolu tanımak önemli. Sizin için en büyük sorun stresli olmanız olabilir. Daha şimdiden negatif düşünüp kendinizi eleştirmeyin. Ben modum düşükken gözüm kapalı yapabildiğim şeyleri bile yapamaz hale gelirim. Moralll en önemlisi.
Bir de kaldığınız için veya tekrar kalsanız bile üzülmeyin. İyi kullanamadan trafiğe tek çıkıp da sizin veya baskalarının hayatını tehlikeye atmaktansa, varsın 2.de ya da 3.de alın ehliyeti. Vardır bir hayır.

Kimler kimler alıyor valla bende mi bir salaklık var diye kendimi sorguluyorum :KK43: Özel ders almayı düşündüm ama saati 200 liradan veriyor kurslar çok pahalı şuan çalışmadığım için bir saate o kadar para verme durumum da yok.

Bir cesaret yazılmışsın bir cesaret alırsın da. 18 yaşında idim. Arkadaşlarımla aldım. O dönem bdn de kursun haricinde hiç destek almadım.
Bir arkadaşımız sonuncu direksiyon sınavı hakkında aldı 3 mü 4 mü o zaman için hatırlamıyorum. Trafiğe en iyi o çıktı, bizim park sorunu yaşadığımız yerlerde o geçti direksiyon başına.
Bir şekilde gayret edip alacaksınız.
Trafiğe hakimim, araç beni değil ben aracı kullanıyorum. Arkadaki de öndeki de beni görüyor düsturuyla hareket edeceksiniz. Umutsuzluğa düşmeyin.

Ben de ilkinde alamamıştım . Arabayı bir salladım ilk sınavda içinde ki hocalar bir havada bir aşağıda 😅 ama sonra çok çalıştım manuel aldım bence şimdi çok iyiyim mesela korkmayın

Stres yaparsanız yapamazsınız ilk olumsuz sonuçlandı diye hep öyle olacak değil arkadaşların dediği gibi hoca tutabilirsiniz ve şöyle düşünün şimdi geçmezseniz yine para ödeyeceksiniz değer mi

Ben 3 kere kaldım bu konuda uzmanlaştım artık asdfhgfd öncelikle panik yapmayın sakin olun benim 3 kere kalma sebebim hep panik ve heyecandan oldu. 2 kere stop ettirmeden kaldım bende debriyaj ayarını iyi tutmanız lazım ayağınızı hızlı çekerseniz araba direkt stop ediyor zaten. yavaş yavaş kaldırın ayağınızı ve vitesi 1 e almayı hiç unutmayın. Youtube da trafikte seri kalkış, dur kalk videoları vs var bunları izleyebilrirsiniz. Kendinizi üzmeyin illa ki alınır benimde son 1 hakkım kaldı ocak ayında gireceğim umarım buraya güzel haberlerle döneriz :)

Geçen hafta direksiyon sınavından kaldım. Önümdeki araba çok yavaş gidince stop ettim. Sonra panikten vitesi 1 e almadan kalkmaya çalıştım tekrar stop etti doğal olarak kaldım.
Arabaya yatkınlığım hiç yoktu bir anlık hevesle kursa yazıldım ama diğer arkadaşlarıma göre çok daha geç öğrenip uyguluyordum. 10 gün sonra ikinci sınav var ama hiç hevesim kalmadı kendimi nasıl topluyup çalışacağımı bilmiyorum. Kursun vereceği 2 saatlik dersle de halledebilir miyim nasıl yaparım hiçbir fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.
Haledersin hic yorma kafani böyle seylerle. Bu sefer alcaksin ehliyetini sadece buna odaklan. Ve o iki saat yeterli olcak Cünkü birkere girmissin sinava artik o duyguyu biliyorsun ve 2. sinavda daha da rahat gecer Senin Icin. Cok sakin kullan arabayi cok konusma ve hep ileriye düsün sürerken. Şimdi bunu yapcam Birazdan bunu yapmam lazım vs

Bol şans Dilerim 🍀

aynaları ayarla kemeri unutma.
Debriyaj dan yavaş çek ayağını,vites geçişleri unutma.
En önemli püf nokta da Asla sınav görevlilerinin seni lafa tutup dikkatıni dağıtmasına izin verme.
Ben çok konuşkan olduğum halde,konu açtıkları halde az öz cevaplar verdim,sohbetlerşne dahil olmadım .
O gün birde İshal dim o stresle nasıl geçti anlamadım ama ilk seferde aldım çok şükür.
Başarılar dilerim.

Benımde ocao sonu sınavdedıler yazılı sonra dıreksıyon
Cıdden cok heyecanlıyım ama benım kursum 16 saat dıreksıyon dersı verıcek
Sız ne kadar aldınız

Özel ders ayarla kurstan o gerçekten etkili oluyor. Ve sakin olmaya çalış. Benimde sınav günü önümde düğün konvoyu olmuştu 🤣 ama benim hatam, arabayi cok iyi kullanmama ragmen sınav esnasinda park ederken hafiften kaldırıma surttugum için 2 kez direksiyondan kaldim. 3. De aldim. Kurs hocasi sınav heyetine arkadaşın sürüşü iyi parkta ufak hatasindan kaldi 3. Sinavi bu deyince resmen tüm sınav heyetinin yardımıyla aracı park edip ehliyeti aldim 🤣🤣 sinavda ki heyetten biri inip gel abla gel toparla simdi gel diye bağırıyordu. O heyetteki hocalarla olan rahatlığın ve sakinligim ilk 2 sınavda yoktu ama. Çok kasıntı tiplerdi

Ben 3 kere kaldım bu konuda uzmanlaştım artık asdfhgfd öncelikle panik yapmayın sakin olun benim 3 kere kalma sebebim hep panik ve heyecandan oldu. 2 kere stop ettirmeden kaldım bende debriyaj ayarını iyi tutmanız lazım ayağınızı hızlı çekerseniz araba direkt stop ediyor zaten. yavaş yavaş kaldırın ayağınızı ve vitesi 1 e almayı hiç unutmayın. Youtube da trafikte seri kalkış, dur kalk videoları vs var bunları izleyebilrirsiniz. Kendinizi üzmeyin illa ki alınır benimde son 1 hakkım kaldı ocak ayında gireceğim umarım buraya güzel haberlerle döneriz :)
Bende biliyorum ama sınav stresi ve baskısından heyecandan 3.de de kaldım iyice hevesim kaçtı.

X