Direksiyon sinavi

bisoru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
1.515
2.564
83
Günaydın kizlar,
Hepinize guzel, mutlu, huzurlu, dileklerinin gerçek olduğu bir gün diliyorum.
Ayin 14'unde sinavim var, son iki günlük eğitimim kaldı. Dun eşim ben eğitimdeyken gelmiş izlemiş beni park etme ve L park esnasında, eve dönerken bana diyorki; senin arkandaki çocuk tek eliyle dondurup direksiyonu kolayca çıktı sen iki elinle donduruyon ugrasiyon birşeyler yapiyon, öyle toplayamazsin filan. Epeyce tartıştık bu mevzuyu ve ben gece stresten uyuyamadim her uykuya daldigimda sınavda buluyorum kendimi,uyaniyorum nefes alamiyorum boguluyorum.
Ben zaten farkındayım dönel kavşak dönüşlerinde, parktan çıkışlarda arabayı trafiğe sokup şeridimi ayarlayamiyorum, korkuyorum, deli gibi donduruyom direksiyonu, gaza fazla basiyom, sacmaliyom. Napicam ben kızlar yapabilirim aslında dun yavaş girip ayarlayabildim arabayı ama artik anahtarı çevirecek cesaret bırakmadı bende:dua::110:

Sakın pes etme demek için geldim. Araba sürdükçe gelişir. Hadi diyelim ki kaldın en kötü ne olabilir. Tekrar hazırlanırsın daha fazla pratik olur sana.

En önemli şey rahat olman . Ben hala çift elle dönüyorum .:) cesaretin kırılmasın yoksa bir şey yapamazsın .. sanıldığı kadar zor değil inan. Sadece relax

Önce cesaretini topla. Sonra da calis. Bence amac sinavi gecmek degil ögrenmek olmali ki ilerde mal ve can kaybina sebebiyet olmasin. Esiniz de size destek olmak icin söylemis olabilir. Eksiklerinizin farkinda olursaniz daha cabuk toparlarsiniz belki

Bu süreçten geçen her kadin bilir ki eşten araba kullanmak öğrenilmez.Cesaret,hırs ve bol pratik hepsi bu kadar.Evde kalıp kafanızda kurmaktansa ek ders alın çalışın.Araba kullanmak teorik değil pratik işidir.

Günaydın kizlar,
Ayin 14'unde sinavim var, son iki günlük eğitimim kaldı. Dun eşim ben eğitimdeyken gelmiş izlemiş beni park etme ve L park esnasında, eve dönerken bana diyorki; senin arkandaki çocuk tek eliyle dondurup direksiyonu kolayca çıktı sen iki elinle donduruyon ugrasiyon birşeyler yapiyon, öyle toplayamazsin filan. Epeyce tartıştık bu mevzuyu ve ben gece stresten uyuyamadim her uykuya daldigimda sınavda buluyorum kendimi,uyaniyorum nefes alamiyorum boguluyorum.
Ben zaten farkındayım dönel kavşak dönüşlerinde, parktan çıkışlarda arabayı trafiğe sokup şeridimi ayarlayamiyorum, korkuyorum, deli gibi donduruyom direksiyonu, gaza fazla basiyom, sacmaliyom. Napicam ben kızlar yapabilirim aslında dun yavaş girip ayarlayabildim arabayı ama artik anahtarı çevirecek cesaret bırakmadı bende:dua::110:
Üzülmeyin. Babam yıllarca ehliyetsiz tarafiğe çıkmış koca adam. Sınav stresi yüzünden kalmıştı ilk girişte. Ki geçen hafta bende kaldım :halay: Bu hafta tekrar gireceğim. Acayip sinirim bozuldu çünkü yanlışıkla vitesi 1 e alacakken 3 e almışım istop etti araba fark etmedim bile. Demem o ki çok iyi araba kullanan insanlar bile sınavın vermiş olduğu stres sebebi ile hatalar yapabiliyor. Pes etmeyin kocanızı da takmayın. Kalırsanız işine versin bir daha sınav parası . :D

Bütün erkekler aynı. Ben de bu aralar trafiğe çıkıyorum eşim le. o da bana diyor tek elle döndür direksiyonu diye. ben sen miyim dedim. zamanla gelişecek şeyler bunlar. önemli olan direksiyon sınavını geçmen. ha ben 2008 de almıştım. o zaman daha kolaydı sınavlar. park yaptırma filan yoktu. düz yolda dur kalk yapıyodun. ama ben acaip heyecanlanıyodum. sınav hali. başarılar dilerim siz e de. ehliyeti alınca direksiyonu hiç bırakmayın. yoksa soğuyup gidersiniz.

Kızlar hepinize çok çok çok teşekkür ederim.:KK36: ehliyeti istediğim günden beri KV sen yapamazsin , kullanamazsin dedi durdu. Esimde etkileniyor ondan haliyle, dun bir kaç dönme yaptır bana dedim bir kez koy yolundadonel kavşaktan donuyorduk yine toparlayamadim bağırdı cagirdi arkadan bi otomobil korna çala çala geçti. Sur eve dedi geldik. Benim amacım en iyi şekilde kullanmak çünkü çocuğu krese okula ben goturecem surekli. Ne mala ne de hicbir cana zarar vermek asla istemem, kaldiramam o vicdan azabını.

arkandaki çocuk kimbilir kaç kere o direksiyonun başına geçmiştir çocukken başlıyolar, karşılaştırdığı bir kadın olsaydı neyse. Bu erkekler herşeyi çok biliyo !

Eşinizle araba sürmeyin...araba sürme konusunda niye bu kadar tırlatmışlar bilmiyorum. Onların da kolaylıkla yapamadığı birçok şey var..bu kadar anlayışsız olmasalar keşke.
Benim eşim yıllardır sen araba kullanamazsın diyor. İnsan ister istemez etkileniyor ama ben kendi adıma söyleyim. Asla ve asla vazgeçmeyip onun inadına alacağım ehliyeti.
Bu arada tek elle değil iki elle tut direksiyonu diye sıkı sıkı tembihliyor bana hep hocam.
Sizi öndeki çocukla kuyaslayacağına insan gibi doğrusunu öğretmeyi denesin lütfen:sinirli:
Umursamayın nolur,alın ehliyetinizi gezin,tozun:rapci:

İnşallah siz de rahatlıkla alırsınız ben de. Su iki dersi de alayim yetersiz kalırsa ek ders alcam nobahari nobahari

Günaydın kizlar,
Önce cesaretini,
Sonra direksiyonu topla.

Boşver aldırış etme, zaten sınav stresi var üzerinde onu da ekleme. Kendi çok mu iyi kullanıyor? Ya da ilk kontağı açtığında tek elle mi sürmüş? Kadınlar daha dikkatlidir araba kullanırken, seni başkasıyla kıyaslaması da hoş olmamış. Dediğim gibi boşver takma, hevesini kaçırmasına izin verme, ben de 2 elle çeviriyorum onu geçtim otobüs kaldırır gibi ikinci vitesle kalkış yaptığımda oldu :KK53::KK53:, erkeğin hakimiyetiyle kadının hakimiyeti bir değil ki!

Bu süreçten geçen her kadin bilir ki eşten araba kullanmak öğrenilmez.Cesaret,hırs ve bol pratik hepsi bu kadar.Evde kalıp kafanızda kurmaktansa ek ders alın çalışın.Araba kullanmak teorik değil pratik işidir.

+1

bu ugurda nice evlilikler yara aldi,
kocadan hoca olmaz En Büyük KK

Çok biliyor eşiniz. Bir defa eğitimde ve sınavda direksiyon tutuşa falan da bakıyorlar.
Ayrıca o bahsettiği şahış ehliyetsiz defalarca trafiğe çıkmıştır eminim. Tabi ki aynı olmaz..

Ben bir ara direksiyonu alttan içten tutmak istedim de hoca "o şekilde tutmak yasak 2 taraftan kavrayacaksın. Bir elin viteste olabilir ama mümkün mertebe 2 elinle kavrayacaksın" dedi. Sadece vites için çektim elimi..

Back
X