- 12 Aralık 2016
- 9.801
- 13.057
- 28
-
- Konu Sahibi poncikbirgelincik
Lise diploman yok mu?
çıkış belgesi veriyolardı önceden şimdi veriyolarmı bilmiyorum ...diplomayı alana kadar geçerli bi belge yani onu alabilirsin belki liseden
hımmmm şimdi aklıma geldi ama sen diplomanı almışsın çıkış belgesi dioplama verilmeden önce veriliyodu sanırım
belki şöle bişi olailir lise elindeki fotokopiye aslı gibidir onayı basabilir bence liseye git sor
Ben uniye kayit olurken orjinal lise diplomami kaybetmistim.Merhabalaar
Sormak istediğim bişey var, 2 yıllık bi bölüm okuyordum. Oturduğum şehirin bi ilçesinde. Bir yıl okudum 2.yılımda bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. Sonuç olarak lise mezunuyum şuan. Kpss ortaöğretimden 70 üzeri bir puan aldım ve zabıt katipliği sınavına girmeyi düşünüyorum. Şartlarım uyuyor. Yanlız istenilen evraklarda şöyle bişey var;
b) Diploma veya mezuniyet belgesinin ya da öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesinin aslı, kurumca veya belgenin verildiği yer yükseköğretim kurumunca onaylanmış örneği,
Benim diplomamın fotokopisi mevcut bende. Aslı gibidir yaptırmam gerek, ama ilçeye gidemiyorum gitmem çok zor. Diploma yerine geçerli olabilecek bir belge olabilir mi? Varsa nerden alabilirim? Mezun olduğum liseye yakınım, oradan diploma yerine geçebilcek bi belge alabilir miyim?
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
fotokopiye aslı gibidir yine basılabilir lisede sadece tahmin ediyorumYanlız fotokopide üniversitenin aslı gibidir ve imzası var, ama fotokopi olduğu için ıslak değil yani siyah
fotokopiye aslı gibidir yine basılabilir lisede sadece tahmin ediyorum
en iyisi sen gidip sor
Bende öyle düşünüyorumIslak imza olmalı bence. Islak imza olmadan kurumların kabul edeceğini sanmıyorum.
Lise diplomasını üniversiteye vermek zorundasınız zaten.
İlkokul diplomamız ortaokulumuzda, ortokul diplomamız lisededir. Lisedeki üniversitede.
Herkesin tek diploması olur.
Dolayısıyla gidip lise diploması veremezsin.
Mezun olduğun okula gidip okuyorsan okuduğuna dair belge, mezunsan geçici mezuniyet belgesi alacaksın.
Geçici mezuniyet belgesi zaten diploma yerine geçer onu verirsin.
Yani geçici mezuniyet belgesini liseden alabilir miyim?
Liseyle bağınız yok artık. Mezuniyet lisede kalsa evet lise verir. Ama sizin bağınız artık yüksekokulda.
Son okulunuz neresiyse oraya gideceksiniz.
Anladım, gitmeden olmaz diyorsunuz yanii.
Teşekkür ederim
Gidip bir geçici belge alın.
Ben de hem diploma hem geçici mezuniyet belgesi var. Tekrar Ankara'ya okula gidip gelmeyeyim, diplomayı kaybedersem diye yedek aldım evde tutuyorum.
Gidin alın ikisini de rahat edersiniz.