Atatürk zamanı CHP'siyle şu anki CHP arasında dağlar kadar fark var. O zaman ülke ekonomisi sıfırdan var edildi, bankalar kuruldu, dış borç sıfırlandı, üertime geçildi. Tek başına iktidar meyvelerini verdi. İyiki böyle oldu çoklu demokrasi de bu kadar yol katedilemezdi. Şimdi dinciyim/dindarım diyenler (sanki biz kafiriz) Atatürk yok imamları astırdı, şeyhleri bilmem ne yaptı deniyoır. Oysa ki imam dedikleri ülkeyi bölmeye çalışan dinle alakası olmayan kişilerdi. Öyle ki aralarında Kuran-ı kerim'e ayak basanlar bile vardı. Atatürk bunları temizledi. Atatürk'ün kurduğu CHP solcu değildi. Tarihte Atatürk'ün solcu olduğuna dair tek ibare bulamazsınız. Aksine Atatürk o dönemde çok fazla komunist ve solcu idam ettirmiştir. Yani vatan selameti için sağ sol demeden İstiklal Mahkemelerinde yargılatılıp idama gönderilmiştir. Çünkü dış güçler Kurtuluş Savaşı'ndan sonra aman yenildik evimize dönelim demememiş içeride, TBMM'de, sağda solda kışkırtmalara ayaklanmalara devam etmiştir. Cahil halkı dinle vurmaya çalışmıştır. Başlarına güçlü kişileri geçirip (kimi zaman imam, kimi zaman Şeyh, kimi zaman meclici mebusan vs) ayaklanmalarla ülkeyi içten yıkmaya çalışmıştır.
Ama aynı şekilde İnönü diktatörlük yapmadı diyemem. İnönü'nün yaptığı tek doğru şey ülkeyi 2. Dünya savaşına sokmamaktır. Onun haricinde parti kurdurmamış, ithalatı sıfırlayarak devleti fakirliğe itmiştir. Bunıu kimse inkar edemez.
Bence Menderes iyiki başbakan olmuştur yoksa İnönü ile bu ülke daha iyiye gitmezdi. Kaldı ki ben sol görüşte olsamda Menderes'in ölümünü hala TC'nin utancı olarak karşılarım. Adam ünv'ler kurdu, fabrikalar açtı. Dış borcu arttırdı, ithalatı tepe noktaya çıkardı ama başka türlü ülke fakirlikten kurtulamazdı buda aşikar. Ama şöyle de bir gerçek var ki Menderes bunun yanında birçok hata yaptı buna rağmen idamında İnönü hayır oyu kullandı ve idamını engellemeye çalıştı.
Neyse sonra da zaten bir dolu gereksiz parti. Bence Atatürk'ten sonra bu ülkeye aklı başında biri gelmedi. Ne sağdan ne soldan. Şimdi AKP'nin dış borçla yaptığı duble yollara, havaalanlarına (sanki her gün hava alanından uçağa biniyoz), sağlık sektöründe reform diye bitirdiği devlet hastanelerine (özel hastanelere teşvikle devlet hastaneleri bitirildi, iyi doktorlar özele ittirildi), eğitimde reforma (özel okula koleje gitmeyen çocuk zor ünv'yi görür) seviniyoruz.
Hızlı tren yapıldı, havaalanları yapıldı yok efendim adam yaptı bundan öncekiler ne yaptı? La arkadaş millet yüksek hızlı trenle 50 yıl önce tanıştı, Japonyada köylerde duble yol var, Amerikada kasabalarda havaalanı var biz 2015'de bunlara uzaylı görmüş gibi şaşıyoruz. Bundan öncekileri sanki alkışlayıp bunları yeriyoruz. 15 yılda otursalarmış efendim ne gerek varmış bunlara.
Dükkanıma günde 10 kez gelen dilencileri görünce ülke zengin, refah had safhada diyemiyorum maalesef. Diyenlerde sanırım kendileri zengin olup aça fakire bakmayan, etraftakiyüzlerce işsizi, mutsuzu görmeyenlerdir.