Dinlemeyen koca

nisanyagmurumm

Bakışın güzelse hayatında güzeldir...
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
2.442
4.159
33
Merhaba arkadaşlar bu konu bazen beni çok yaralıyor.

Arkadaş çevrem çoktur. Cogusu bana derdini anlatmak ve akıl istemek için arar. Senin fikirlerin ve tavsiyelerin bana çok mantıklı geliyor derler hep. Ben de hep pozitif yönde yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese faydam var ama kendime yok sanırım. O yuzden burdayım.

Eşim öğretmen , sürekli konuşmak zorunda mesleği icabı. Anlıyorum yoruluyor bazen sessizlik istemesine hak veriyorum.
Ben de öğretmenim ama bebeğim olduğu için çalışmıyorum. Eşimle güzel bir sohbeti inanın hiç bir dostuma değişmem. Ona çok değer verir ve her konuşmasını gözlerinin içine bakarak dinlerim.
Bu her zaman böyle olmuyor ama bazen o kadar çok kiriliyorum ki bana karşı duyarsız ve umursamaz kalisina.

Örneğin bugün ki yaşadığım bazı komik veya güzel şeyleri anlatmak istiyorum dinliyor sanıyorum sonra birden lafimi bölüp tv izlemek istiyorum senin sesinden filmi anlamıyorum diyor .

Ilk zamanlar insanlar cicim ayi yaşar ben tv ayı yaşadım bildiğiniz.

Hatta bir ara o kadar kızdım ki hiç iletişim yoktu

Kumandayi eline verdim " Al sevgilini, bu sana yemek yapsın bu seni kapıda karsilasin sarilin ve birlikte uyuyun bıktım artık " dedim.

5 yıl geçti üzerinden. Çok şükür eskiye baka iyi. Bazen diyorum şimdi cicim ayı yaşıyoruz falan.

Merak ediyorum arkadaşlar. Her erkek böyle mi ya ? Tv her zaman kadından daha mi üstün?

Ben eşim eve gelince tv açıksa kapatıyorum. Eğer bana bir şey anlatacaksa " aşkım dikkatim kaymasin tv kapatayim " deyip yine kapatıp ona odaklaniyorum.

Biz kadınlar bu kadar ince düşünürken erkekler neden böyle ?

Varsa çöZümü lütfen söyleyin. Bence her kadın onemsenmek ister. Dinlenilmek ister.

Sizin yine iyi "tv izlemek istiyorum" diyormuş, kuzenimin eşi anlat anlat dinliyorum deyip tv izliyormuş kız kendi kendine anlatıyormuş sonra dinlemediğini anlıyormuş falan baya dert yakınıyordu.
Koskoca adama zorla dinletemezsiniz anlattıklarınızı. Bence tersini yapıp susun ilgilenmeyin tavır da yapmayın. Anlarsa ne âla.

Ya bazen oluyor ona öyle bir davraniyorum ki sinir oluyor sonra bakıp diyorum ki " Aa niye bozuldun ki tanıdık gelmedi mi seni taklit ediyorum sanırım ayna seni rahatsız etti "

Eşimin empati yeteneği malesef eksilerde. O yüzden canlı canlı yasatiyorum. Anlasın diye.
Bunu yaparken bile rahatsız oluyorum biliyor musunuz acaba üzülmüş müdür diye ah bu ben ah bu ben

En iyisi benim yaptığım , tv min kablosunu kestim hemde yeni alınan bir ton para verdiğimiz tv nin
Aile ilişkilerine sadece zararı var , aptal gibi oturtuyor bizleri karşısına...
Sizde öyle yapın diyemem tabiki , benim eşimin tutumu belli ama sizinkinin tepkileri farklı olabilir...
En iyisi duygularınızı açıkca ifade edin evet anlıyorum yorgunsun çalışıyorsun ama benide anla bebekle akşama kadar evin içerisinde sohbet edecek konuşacak bir ses bir ilgi arıyorum diye açıkca belirtin. Erkekler bizim gibi değil , imaları anlamıyorlar açık açık söyleyin bence bam bam bam...:)

Tam olarak aynı şeyi sende ona yapacaksın o bişey anlatırken telefonla ilgileneceksin tv ile ilgileneceksin. Senin ne hissettiğini anlayacak inadına yaptığını belli etme ama. Hatta oda söylenmeye başlarsa bu durumdan aa tamam hayatım artik bişey konuşurken tv yada telefonu aradan kaldıralım daha iyi iletişim kurarız de

kabloyu niye kestinizalip saklasaydiniz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…