• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dink ailesine ödenen tazminat faillerden istendi

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
İçişleri Bakanlığı, Hrant Dink'in ailesine ödenen tazminatın davanın sanıkları Ogün Samast, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'den tahsil edilmesi için dava açtı.

Hrant Dink'in eşi Rakel ve çocukları Arat, Delal ve Sera Dink, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde İçişleri Bakanlığı'na 1.5 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açmış, aileye tazminat ödenmesine karar verilmişti.

İçişleri Bakanlığı, mahkemenin bu kararı doğrultusunda Dink ailesine 1 milyon 659 bin 765 lira tazminat ödedi.

İçişleri Bakanlığı şimdi bu parayı davanın sanıklarından tahsil etmeye çalışıyor.

Bakanlık, Hazine zararı nedeniyle Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Ogün Samast'tan tazminatın tahsili için dava açılmasına karar verdi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açan bakanlık, Dink ailesine ödenen tazminatın faizi ile birlikte sanıklardan tahsil edilmesini istiyor.

CNNTÜRK

devlet baba yat dedi yattık çık dedi çıktık diyordu haberlerde... nitekim cezaevini goze alarak katlettiler, fotograflarını gururla cektiriyorlardı destekcileri ile.
para işin içine girince de aynısını der mi acaba... yoksa azmettirenler mi öder?

devlet baba yat dedi yattık çık dedi çıktık diyordu haberlerde... nitekim cezaevini goze alarak katlettiler, fotograflarını gururla cektiriyorlardı destekcileri ile.
para işin içine girince de aynısını der mi acaba... yoksa azmettirenler mi öder?

o zirve yayınevi davasından çıkanlar sanırım biraz önce gösteriyodu
3 kişiyi boğazını keserek öldürmüşler nasıl çıkmışlar ben anlamadım

o zirve yayınevi davasından çıkanlar sanırım biraz önce gösteriyodu
3 kişiyi boğazını keserek öldürmüşler nasıl çıkmışlar ben anlamadım

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/erhan-tuncel-tahliye-edildi
hrant dink davasından cıktı diye biliyorum erhan tunceli. yukarıdaki haberde de oyle geciyor.
zirve yayınevi davasından 5katille beraber tahliye edildi, o yuzden haberleri izlerken karısık sunmus olabilirler mi?

ama yine de sazanlamısım -diger haberi izlerken nasıl sinirim bozulduysa- cunku topicteki haberde erhan tuncelin adı yok. gerci cok birsey de farketmiyor, nasıl ki onlar bu cinayetleri "kişisel nedenler" ile işlemediyse tazminat cezasını da bireysel gormek ne derece dogru olur tartısılır.

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/erhan-tuncel-tahliye-edildi
hrant dink davasından cıktı diye biliyorum erhan tunceli. yukarıdaki haberde de oyle geciyor.
zirve yayınevi davasından 5katille beraber tahliye edildi, o yuzden haberleri izlerken karısık sunmus olabilirler mi?

ama yine de sazanlamısım -diger haberi izlerken nasıl sinirim bozulduysa- cunku topicteki haberde erhan tuncelin adı yok. gerci cok birsey de farketmiyor, nasıl ki onlar bu cinayetleri "kişisel nedenler" ile işlemediyse tazminat cezasını da bireysel gormek ne derece dogru olur tartısılır.

erhan tuncel çıkmış zaten
bu zirve davasındakiler de yeni çıkmış
devlet yat dedi yattık lafını zirve davasından çıkan biri söyledi diye biliyorum
ama ben de karıştırıyo olabilirim

bu insanlar nasıl çıkıyo cidden hayret ediyorum

erhan tuncel çıkmış zaten
bu zirve davasındakiler de yeni çıkmış
devlet yat dedi yattık lafını zirve davasından çıkan biri söyledi diye biliyorum
ama ben de karıştırıyo olabilirim

bu insanlar nasıl çıkıyo cidden hayret ediyorum

zirve davasından tahliye edilenler de benzer cumle kurmus olabilir, o konuda bir bilgim yok.
ama izledigin goruntu yukarıdaki linkte paylastıgım haberde bulunan ise hrant davası.
gerci davalar farklı olsa da kinleri, katletme nedenleri cok mu farklı sanki?
hukuksal yanına pek birsey diyemeycegim, adalet yerini buldu diyorlar ya, boyle oluyor demek ki.

Back