Din Kültürü mü İlahiyat mı? Lütfen yardım.

MissLaila

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.381
10
158
Batman
Merhaba arkadaşlar, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tercih telaşım başladı. Lafı uzatmadan konuya döneyim kızlar ben ygsden tercih yapacağım. 24 bindeyim istediğim bölümler ilahiyat ve din kültürü yalnız ilahiyatı üste yazarsam o gelecek, din kültürünü üste yazarsam o gelecek..
İlahiyat yazdığımda Bursa, İstanbul, Konya, Eskişehir, Kayseri, Ankara belli değil de bu gibi büyük şehirler geliyor gibi duruyor. (ikinci öğretimleri)
Din Kültürü yazdığımda Bolu, Eskişehir, Yozgat gibi yerlerin gelme ihtimali var.

Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Yani Din Kültürü yada İlahiyat bölümü hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım etsin.
İlahiyat'ı okuması zor ama alanı daha geniş yani Diyanet, Kuran kursları, İmam Hatip liseleri vs öğretmenlik ve bunu gibi imkanları var. Şuan için formasyon problem olmuyor ilahiyatta ama gelecek senelerde nasıl olur bilemiyorum.

Din Kültürü de okuması İlahiyata göre daha kolay yüzeysel geçildiği için ama alanı ilahiyat kadar geniş değil. Din kültüründe okul formasyonu kendi veriyor ilahiyatta parayla alıyosun din kültürünün en büyük artısı bu ama alanı dar.
Ayrıca din kültürünün ilahiyat fakülterine katılması kafamda soru işaretleri uyandırdı. İstanbul ve Ankara üni. den birkaç arkadaşım din kültürünün ataması çok kolay ama din kültüründen yetişen öğretmenlerin yüzeysel bilgi sahibi olduğndan din kültürü öğretmenliği ilahiyattan da olunacak dedi araştırdım doğruymuş.

Aklımdakiler bu şekilde bilgi sahibi olanlar lütfen yardım etsin.

Eger ilahiyat okuyup ögretmen olabiliyorsanız ilahiyatı tercih edin derim hem çalışma alanı gayet çok hemde bilgilerinizi yüzeysel ögrenmezsiniz yok ögretmenlikte sorun olur diyorsanız din kültürü ve ahlak bilgisini tercih edin.

Canım ben İlahiyat'tan bu sene mezun oldum. Sen aslında her şeyin fazlasıyla farkındasın. Yalnız İlahiyatlara 1 yıl hazırlık mecburi oldu bildiğim kadarıyla 1 yıl da formasyon derken 6 yıl sonra mezun oluyorsun. Değer mi dersen tabi ki İlahiyat okumaya değer... Fakat din kültürünü tercih edersen formasyon veriliyor mu şimdi bilmiyorum. Aslında din kültürü bölümünden daha avantajlı ilahiyat tercih alanı da fazla... Bilgi bakımından da daha donanımlı olursun...

Hanigisini tercih edeceğini bilemiyorum tabi... İnşallah hakkında hayırlısı olur ;)

öğretmen olmak istersen din kültürü. diyanette ilahiyat
Hedefim öğretim görevlisi olabilmek onu başaramazsam din kültürü öğretmeni olmak..

Eger ilahiyat okuyup ögretmen olabiliyorsanız ilahiyatı tercih edin derim hem çalışma alanı gayet çok hemde bilgilerinizi yüzeysel ögrenmezsiniz yok ögretmenlikte sorun olur diyorsanız din kültürü ve ahlak bilgisini tercih edin.
Şuan ilahiyat okuyup zorda olsa formasyon alıp öğretmen olunabiliyor ama formasyonu parayla alıyorsun ve okulun 6 sene oluyor.

Canım ben İlahiyat'tan bu sene mezun oldum. Sen aslında her şeyin fazlasıyla farkındasın. Yalnız İlahiyatlara 1 yıl hazırlık mecburi oldu bildiğim kadarıyla 1 yıl da formasyon derken 6 yıl sonra mezun oluyorsun. Değer mi dersen tabi ki İlahiyat okumaya değer... Fakat din kültürünü tercih edersen formasyon veriliyor mu şimdi bilmiyorum. Aslında din kültürü bölümünden daha avantajlı ilahiyat tercih alanı da fazla... Bilgi bakımından da daha donanımlı olursun...

Hanigisini tercih edeceğini bilemiyorum tabi... İnşallah hakkında hayırlısı olur ;)
Amin canım benim ama kararımı verdim din kültürü okumak istiyorum çünkü dediğim gibi ilk hedefim öğretim görevlisi olmak onu başaramazsam öğretmen olmak..
İkisinde de yükselebiliyorum öğretim görevlisi olarak riske atamycam din külütürü formasyonu okul kendisi veriyor o yüzden bunu seçicem.

Din kültürü mü, ilköğretim din kültürü mü bölüm şu an?

İlköğretim din kültürü..

Kararınızı vermişsiniz zaten, küçük bir hatırlatma yapayım yine de.
idöb'e gidin, işleri sıkı tutup çift dal yapın, hem idöb mezunu hem ilahiyat mezunu olun ve alanınızı iyice genişletin.
Tabii araştırın önce bunu.
Yapılabilir diye düşünüyorum eğer ders çalışmayı ve yoğunluğu seviyorsanız.

Ne Din Kültürü ne İlahiyat
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni kazandım kızlar çok şükür :)

​HAYIRlı olsun canım gözün aydın inşallah çok başarılı olursun.

kesinlikle ilahiyatı seçmelisin...alanı çok geniş...biri olmazsa diğeri o olmadı başka imkanları çok yani....zaten meslek dersleri öğretmenliği çok büyük imkan....
ama din kültürü seçersen alanını daraltmış olursun...atama olursa iyi, olmadı açıkta kalırsın...
eşimin kuzeni din kültürü okuyor, keşke ilahiyat olsaydı der....benim bi akrabam da ilahiyat okuyor, o da hep din kültürü öğretmenliği isterdi :) ama pişman değil..iyikide ilahiyatlıyım der hep...
benden sana abla tavsiyesi :) ilahiyat geniş kapsamlı, din kültürü sınırlı..karar senin..

kesinlikle ilahiyatı seçmelisin...alanı çok geniş...biri olmazsa diğeri o olmadı başka imkanları çok yani....zaten meslek dersleri öğretmenliği çok büyük imkan....
ama din kültürü seçersen alanını daraltmış olursun...atama olursa iyi, olmadı açıkta kalırsın...
eşimin kuzeni din kültürü okuyor, keşke ilahiyat olsaydı der....benim bi akrabam da ilahiyat okuyor, o da hep din kültürü öğretmenliği isterdi :) ama pişman değil..iyikide ilahiyatlıyım der hep...
benden sana abla tavsiyesi :) ilahiyat geniş kapsamlı, din kültürü sınırlı..karar senin..

Arkadaş islami ilimler fakültesine yerleşmiş canım.

Din kültürü derim ama 4,5 yıl sonra şimdiki atama olur mu bilemem.....

Okulama açısından bence bi fark yok sadece din kültürü dersleri daha az olabilir...

​HAYIRlı olsun canım gözün aydın inşallah çok başarılı olursun.
Amiiin canım Allah razı olsun.. Başladık bir yola Rabbim hayırla sonuçlandırır inşallah :)

Evet canım yerleştim çok şükür ikiside olmadı ama daha kapsamlı bir bölüme yerleştim. :)

:) öylemi :) yorumum geç olmuş :) hayırlısı olsun...

Allah razı olsun canım benim cümlemizin hakkında hayırlısı olsun.. :)

Din kültürü derim ama 4,5 yıl sonra şimdiki atama olur mu bilemem.....

Okulama açısından bence bi fark yok sadece din kültürü dersleri daha az olabilir...
Bu yorum için geç kaldınız çünkü tercihleri verdim ve çok şükür yerleştim İslami İlimler Fakültesindeyim inşallah bakalım hayırlısı..

Back
X