Diliniz Kaba Vicdanınız Taş

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.904
Yalan söylüyor”

“Kocasını da kayınpederini de kandırmış”

“Görüntüsünü getirin”

“Vücudundaki morluklar bir şey ifade etmez”

“Şahit göstersin”

“İnandırıcı değil”

Ve hatta utanmadan “fantezisini dile getirmiş” bile dediler.

O masum! Gezi olayları sırasında Kabataş’ta saldırıya uğrayan kadına yönelik sözleri böyleydi bizim “hormonlu” aydınlarımızın ve takipçilerinin.

Şimdi o pilavı yeniden ısıtıyorlar.

Geçen Habertürk ekranlarında izledim. Solculuğunu Aydın Doğan sponsorluğunda yapan Enver Aysever ağzından köpükler saçarak “Kabataş yalanı” teranesini sürdürüyordu.

Ama bir farkla. Bu kez ayrımcılık yaparak.

Hatırlayalım. Kabataş’ta saldırıya uğrayan mağdur kadın yaşadıklarını bazı gazetecilere anlatmıştı. Elif Çakır, Balçiçek İlter, Halime Kökce bunlardan bazılarıydı. Görüşmediği isimlerden İsmet Berkan da saldırının görüntüsünü bile izlediğini söylemişti. Hatta Ayşe Arman görüşmek için kimleri araya koymamıştı ki?

Sonuçta kadınla görüşen isimler bu röportajı haberleştirdi ve yaşananları kamuoyuna duyurdu. Masum! gezi şiddetini en çarpıcı anlatan röportajlardı.

Kadına pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen “hormonlu” aydınların topyekûn saldırısı da o zaman başladı. Yazının başındaki ifadelerin en ağırını, en galiz küfürlerini Elif Çakır’a, Halime Kökce’ye, Balçiçek İlter’e ve İsmet Berkan’a söylediler. Balçiçek ve İsmet dayanamadı geri adım attı, ama Elif ve Halime dik duruşa devam ettiler.

Tek amaçları bu iki ismi, özellikle de Elif Çakır’ı insan içine çıkamaz hale getirmekti. Öyle ya. Sesleri çok çıkarsa başarabileceklerini sanıyorlardı. Geçtiğimiz gün CNNTürk’te Şirin Payzın’a konuk olan Elif Çakır’a yine küfür ettiler.

İşte o gece, Habertürk’teki o yayında da Enver Aysever benzer “boğma” çabasına girdi. Balçiçek İlter ve İsmet Berkan’ı ayrı tutarak. Çünkü onlar iddialarından vazgeçmişlerdi. Ağlamaklı sesiyle “Balçiçek sana söylemiyorum, seni ayrı tutuyorum” diyen Aysever’in hedefinde sadece yayının bir diğer konuğu Halime Kökce vardı.

Saçmaladı Aysever.

Halime Kökce ve diğer konuklardan cevabını aldı almasına ama bu zihniyet karanlıklardan çıkmaya gönüllü değil.

Yeni Türkiye’de, demokrasinin, insan hak ve hürriyetinin daha da genişlediğini söylüyoruz ya. Bu ilkeler bizim mahalle için geçerli. Onların mahallesi hala karanlık, hala ötekileştiriyor, hala bu mahallenin kadınını 28 Şubat döneminde olduğu gibi “irade yoksunu” görüyor.

Bu ülke size rağmen yenileniyor.

Bu KABA dilinize TAŞ vicdanınıza rağmen. Bunu da unutmayın.

#dilinizKABAvicdanınızTAŞ

PES...

Siz ne söylerseniz söyleyin.

Mağdur musunuz?

Bunu ifade etmeden önce başı açık “modern” olmanız, eski Türkiye’yi savunmanız, marjinal medya tarafından desteklenmeniz gerekiyor.

Bu kriterlere sahip değilseniz karşı taraf için bir anlam ifade etmiyorsunuz.

Bir başka avukat da Kabataş meselesi için “niyet okuma” seansları düzenliyor.

Saldırıya uğrayan kadının aslında masum bir yalan söylediğini ama bu yalanını sürdürmek zorunda kaldığını iddia ediyor. “Hadi ifade yalan, şiddet emareleri ne oluyor” diye sorduğunuzda da “o da başka şekilde oluşmuştur” diyerek dikkatleri başka tarafa çekmeye çalışıyor.

İnanmıyorsan “inanmıyorum” de geç.

Mağdur üzerinden senaryo gayretine girme nedenin ne?

Aynı yere mi çalışıyorsunuz?

http://haber.star.com.tr/yazar/diliniz-kaba-vicdaniniz-tas/yazi-1006442

Bunu ifade etmeden önce başı açık “modern” olmanız, eski Türkiye’yi savunmanız, marjinal medya tarafından desteklenmeniz gerekiyor.

Bu ne oluyor allasen? Ne kadar igrenç tabirler? Bu ayrica "inanmiyorsaniz susun" diye bir olay degil. Ayrica masum bir yalan attigin da iddia etmiyoruz. COK BUYUK BIR YALAN oldugunu iddia etmiyoruz, söylüyoruz!

Halen bu yalanda niye bozuk plak gibi israr ediyorlar? Onu anlamadim. Bu ülkede milyonlarca hakikatten magdur kadinlar var. Özgecan gibi, Serpil ögretmen gibi, daha bak geçen bir davada adam güya tahrik olmus diye cezasi müebbetten, 18 yil'a indirilmis. Digeri ise esi tayt giymis diye, makjaj yapmis diye cezasindan indirim aldi.

Bunlar Türkiyenin magdur kadinlari. Politik nedenlerden dolayi yalan söyleyen bir kadin degil! Gerçekten hangi mantigini sigdiriyorlar, 100 kisi yari çiplak kadina saldiriyor, kadinin üstüne idrihalini yapiyorlar, kadin sadece eli, kolu morariyor. Yani delil olmazsa bile bunu bilmek bile, yalan oldugunu öne çikartiyor. Üstelik yalan olduguna dair delil var, kamera görüntüleri var ama onlar montajmis bunlara göre

Eh madem öyle, madem gazeteciler görüntüler görmus bu kadinin saldirdigini belgeleyen, hadi onu çikarsinlar o zaman? Hadi camide içki içtiler diye görüntuleri çikarsinlar o zaman?

Gerçekten hayatta en çok nefret ettigim sey yalan dolandir!

Ben böyle lafı dolandırarak kendilerini yine mağdur ama mağrur göstermeye çalışmalarına gıcık oluyorum.

"Tacize uğrayan her kadından mobese görüntüsü mü isteyeceksiniz?" diyerek olayı basitleştirmeye çalışıyor aklınca, bir kendileri akıllı çünkü. Bu inandırıcılık sınırlarını zorlayan, "80 deri eldivenli üstü çıplak kişi Kabataş'ın orada üzerime işedi, bebeği yerlere attı, cinsel organını kafama sürttü" iddiasına "ha tamam doğrudur tabii" diye mi yaklaşılacaktı? Herhalde bu kadar saçma bir olaydan şüphelenip kanıt istenecek yani. Kabataş dağ başı mı nasıl böyle bir olay olur da kimse görmez, müdahale etmez? 80 deri eldivenli üstü çıplak insanın Kabataş'ta ne işi var? Mobese kamera görüntüleri de belirtilen tarihte ve yerde böyle bir olayın olmadığını doğrularken üstelik, bu ne biçim bir yalancılık hala devam edebiliyorlar ya?

Hayir bide velev ki mobese kamera görüntüleri montajmis. Anladigim kadari ile, bu yazarlar güya kadinin saldiriya ogradiginin görüntülerini görmüsler. Onu niye yayinlamiyorlar?

Ve evet, hukuk sistemi kanit ile çalisiyor. Bunu daha yeni mi fark ediyorlar? Yoksa ne ala memleket, bende gidip soktaktan biri için "bu beni taciz etti, tecavüz etti" diye söyleyim. Hiç bir kanit olmasin, hiç bir tanik olmasin. Bende öyle magdurum da magdurum rolu oynayabilirim ve tazmanitmi istiyebilirim?

Bide bu hikayeye gerçekten inanan var Duka. Yani bu sitede bile bu konuda insanlar ile tartismisligim var. "Nereden biliyorsun kadinin günahini almadigini, magdur olmadigini?" Yada bu konudan dolayi irite olan insanlar var. Yalan olduklarini biliyorlar hepsi tabi, fakat yinede ayni partiye oy veriyorlar. Gerçekten inanilmaz bir durum

Arsizlikta son nokta! Goruntuleri izledik olay cok vahim diye yalan atip insanlari birbirine dusma. ettikleri yetmiyor bir de yalanciliklari ortaya cikinca demogojiyle isi kurtarmaya calisiyorlar. Utanmazlar reziller iste asil vatan hainleri bunlar. Yeter ki iktidari kaybetmesinler halk arasinda ayrisma falan umurlarinda mi?

Yalniz Abdulkadiri kiniyorum sinerjiyi bozmus

Ya hepsini geçtim kabataş gibi yoğun bir yerde bu deri kıyafetli şahsiyetleri gören hiç mi vatandaş yok? Otun b.kun fotoğrafını çekeriz. Böyle tipler görseniz çekmez misiniz

Madem yalan değil çıkar görüntüleri. Bıktık vallahi bu mazluma yatmalarınızdan.

Yok canim, delil'e ne gerek var. Söz konusu basörtülü kadin ise, delile melile gerek yok. Kadin bir çit desen haklidir ve magdurdur daima

Yahu zaten bu memlekette 80 tane deri eldivenli deri pantolonlu ustu ciplak adam sokaklar dolasamaz ki hele hele Kabataş Başbakanlık ofusine cok yakin bi yer. Birak 80 adami bir tanesi o tipte oralarda dolassa herkesin dikkatini ceker polis de gel arkadas der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…