Dil?

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
27
İyi geceler güzel kadınlar
Bu sene Uluslararası İlişkiler bölümüne başlayacağım. Çok büyük hedeflerim var
İngilizce seviyem iyi diyebilirim. Babam iyi ingilizce konuşur ve işinde çoğunlukla konuşması gerekiyor bu yüzden küçüklükten aşinalığım var. Okul ile kalmadım dil eğitimi de aldım.
Yabancı dizileri ve filmleri altyazısız izlediğimde anlayabiliyorum, çeviri yapmışlığım da var. Turistlerle falan da konuşuyorum. Ama ben bu ingilizceyi en ileri seviyeye taşımak istiyorum. Devamlı olarak dizi seyrediyorum zaten iyice alışayım diye, şarkıları dinlerken aklımdan çeviriyorum bir yandan. Ama muhteşem, hiç teklemeden konuşabileceğim, hatta ingilizce düşünebileceğim gibi olsun istiyorum. Kısacası ana dilim gibi olsun istiyorum.
Fakat şimdi dil kursuna gitmek istemiyorum çünkü 3 yıldır çok yoruldum bu yaz bana kalsın istiyorum evde bir şeyler yapmak istiyorum. Neler yapabilirim?
Okurken yurt dışına çıkma imkanım olacak, bunu yapacağım zaten. En iyi orada öğrenebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bunun dışında İngilizce'yi tamamen bitirdiğimde ikinci dil olarak ne önerirsiniz? O da aklımda bulunsun.

Ana dil gibi öğrenmek için sırf o dilin konuşulduğu ülkede yasamak gerek bence. İstanbulda yasiyorsan Fatih Belediyesi'nin "Ask me" projesi var ona katilabilirsin. Gerci hala devam ediyor mu bilmiyorum. Çabanı cok takdir ettim bu arada insallah gönlünce olsun ikinci yabancı dil de ispanyolca veya Fransızca olabilir.

Çook teşekkür ederim
Bence de en iyi yurtdışında öğrenilir ama ilk önce Work And Travel yapmak istiyorum bunun için de okulun başlaması lazım. Erasmus yapma düşüncem de var inşallah başarabilirim. :) İspanyolca öneriyor çevremdekiler de, teşekkür ederim tekrardan

Dil öyle öğnenip biten bir şey değil. Ömür boyu öğrenirsin. Benim anadilim Türkçe, ben mesela yeni yeni deyimler, kelimeler duyuyorum bu yaşımda. Kimse bir dili tamamen öğrenip bitirmez, dil zenginleşen bir dil. Öte yandan, bir dilde çok akıcı, güzel konuşabilirsiniz, iyi bilebilirsiniz. Ama bir dili anadil gibi konuşabilmek sadece o dilin ülkesinde uzun yıllar geçirilerek olur. Hele ki İngilizce gibi kelime haznesi, deyim haznesi geniş bir dil için. Yani bana göre yurtdışına taşınmaktan başka çareniz yok anadil seviyesi için. :)

Sanırım öyle ama o da ancak okulumu bitirince olabilir. O zamana kadar elimden geleni yaparak geliştirmek en iyisi sanırım. Çok teşekkür ederim :)

site önermede bi sakınca yoktur umarım
şurayı biliyor musunuz? https://www.italki.com/home

bu sitenin özelliği, native speakerlarla online konuşma üzerinden dilinizi geliştirme imkanı sunması. biraz karıştırın, bence sizin gibi advanced seviyesinde biri için gerekli olan şey tam da bu: akıcı konuşmak.

ikinci dil olarak da almanca öneriyorum. ingilizceden sonra avrupa birliği ülkelerinde en çok konuşulan 2. dil çünkü.

Çok teşekkür ederim hemen bakıyorum verdiğiniz adrese

Anladigim kadariyla dil kursuna gitmek istemiyorsunuz ve evden Ingilizceni gelistirmek istiyorsunuz. Yalniz dizileri izlemekle ve ya sarki dinlemkle olmaz derim. Yeterli olmaz yani. Benim tavsiyem bolumunuzle ilgili Ingilizce kitaplari okuyun ve Inglizcede makaleleri yazmaya ya da okudugunuz konulari yazarak anlatmaya calisin.

Anladığım kadarıyla ingilizce durumunuz biraz listening ve speaking üzerine..Filmleri rahat anlıyor ve konuşurken zorlanmıyorsanız normal bir Türk değilsiniz demek :) Ne güzel, tebrik ederim..

Diğer yandan önünüzde üniversite hayatı olacak. Henüz tanışmadığınız sınavlar var. Mesela Erasmus için sınavını kazanmak gerekiyor. Bunun için kağıt üzerinde İngilizcenizin iyi olması lazım ki kazanabilesiniz.. Ya da ileride bir çok yerde sizden YDS isteyecekler Türkiye'de.. YDS oldukça zor bir sınav..Bundan dolayı gramatik olarak altyapı çalışması yapmanızı öneririm.En önemlisi bol bol kelime öğrenin..

İnternet üzerinden online dersler oluyor. Evin içinde rahatça izleyip, temel atabilirsiniz.

Yazımım daha iyi konuşmamdan. :) Konuşmam kötü sayılmaz sadece pratik yaparak telaffuzumu geliştirmem lazım. Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Online derslere bakacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…