• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Dil Siddetti

DIL SIDDETTI

• DAHA KÖTÜ

OY: 21 46,7%
  • AYNI

OY: 23 51,1%
  • IKSIDE UNUTULUR

OY: 0 0,0%
  • DAYAK TERCIHI

OY: 1 2,2%

• Ankete Katılan
    45

huysuz-citir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
116
Yer
Almanya
Dobra dobrayi seyrediyordum konu kaba kuvet Dayak.
Bence dayak olmayan evde cogunlukla Dil siddetti uygulaniyor bu bence dahada yikici , sizce ....

Bence her ikiside cok kötü, dayagin izleri gecince eger aliskanlik varsa zaman unutturur bir dahaki daya kadar, ama bence dil yarasi hic nasirlanmaz .
Dil siddetti gün icinde cogu kez tekrarlana bilindigi gibi cogumuzunda algilamadi bir sekil olabilir,ama actigi yara seneler sonra bile kanaya bilcegini düsünüyorum....

Dil siddetti ne oldugu bilinmiyor herhalde
Sade dayak deyildir aileyi sarsan ,agizdan cikan sözlerde bir tokat kadar acitici olabilir sizlerin düsüncesini merak etmistim bu konuda.....

dıl sıttedı daha kotudur bence unutulmaz hıçbır zaman bazı sozler vardırkı bazen dayaktan daha agır basar....

Bir fikir oldugumuza sevindim canim sabahtan beri yanidobra dobrayi seyrettigimden beri bu konu beni cok meskül etti hemen buraya gectim ama fark ettimki bu gibi konular pek ön planda deyil, fikrini yazdigin icin sagol canim.

kötü,kötü,en kötü şey..sözcükler ağırsa asla unutulmaz..yarası büyük olur

Dil Yarasi Isledimi Yürege Cikabilmesi Cok zordur gibi!!! Insanin Özrü Binlerce kez dahi Olsa yürek unutamaz onu!!! Her ne kadar unutmus gözüksede!!! Kirmayalim Kirilmayalima.s.

dil yarası kadar acı bişey yoktur bence en kötülerden biridir agır sözler heleki hak etmediginiz lafları söylüyorsa aman allahımmmmmmmmmmm

fiziksel şiddet ya da sözlerle uygulanan şiddet...İkisi arasında hiçbir fark göremiyorum.İkisi de insanın onurunu kırar,silinmeyecek yaralar bırakır.O nedenle kendimize elimize ,kolumuza,dilimize sahip çıkmalıyız.

bence fiziksel şiddetten daha kötü.fixiksel olarak aldığımız yaralar zamanla kapanır ama bir lafın açtığı yaralar ömür boyu kapanmaz içimizde bir köşede kalır ve en ufak bir olayda akla gelir.

bence kaba kuvvet aciz insanın yaptığı çirkin bir harekettir.dil şiddeti ise karşındaki insanı rencide etmek,onuruyla dalga geçmek gibi geliyor bana ..tek bir kelime bile dünyanızın başınıza yıkılmasına neden olabiliyor.allah herkesi ikisinden de korusun diyorum...

Evet arkadaslar ,bazen düsünmeden cocugumuza bile tek bir kelimeyle dil siddetini kulana biliriz, bosuna dememisler dilin kemigi yok diye.

bence bedensel uygulanan şiddetle aynı yıpratıcılığa sahip;

sonuçta karşındakinin sana saygı ve sevgi duymadığını gösteren öğeler bunlar...

dil şiddeti ...başa bir deyimle dili ile dövmek ki okadar acıtırki inasanı ömür boyu unutamaz kalbini deler ve orda kalır ve akla geldikçe o yara kanar..

sözlerle dövmek daha acıdır.
insanın gurunu kırar. acaba ben söylediği gibi miyim diye düşündürür..

el yarası geçer ama dil yarası geçmez..

bencede söylenen sözler hic unutulmuyor ne derlerse desinler yıllar bile gecse insanın icinde kalıyor ben herseyi unuturum diyen insanlara inanmıyorum ben

dil yarası asla geçmez.. belki tatlı diliyle ilgi sevkat merhametle dayak acısı haiffleyebilir.

Back