• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dİl Puanıyla Üniversiteye yerleşmek - Ama Nasıl?

Metruk Sahil

Yağmur'un annesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
298
15
116
İstanbul
Selam arkadaşlar,

Yardıma ihtiyacım var. 2012'de sınava girip dil puanıyla öğrenci alan bölümlere girmek istiyorum fakat aradan o kadar zaman geçti ki ne yapmam gerektiğini bile bilmiyorum. Aslında 2008 İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Ama mütercim tercumanlık, İngiliz dili ve edebiyatı ya da Amerikan dili ve edebiyatı da bitirmek istiyorum. Sınava tekrar girebilmek için hangi testleri almam geriyor. Aşamalar, sınav süresi vs nedir yardımcı olursanız sevinirim. Tahminim önce ygs de türkçe ve sosyal soruları yapılıyor. SOnra da yabancı dil sınavı. Ama mesela matematik yapmak puanıma katkıda bulunur mu pek bi fikrim yok. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

ben bildiğim kadarını anlatıyım size.
dilden hazırlandığınız için sözele ağırlık vermeniz şart öncelikle.
ygs'ye hazırlık için testler, konu anlatımlı kitaplar alın.
ygs kaç puanıyla alıyor o konuda bir fikrim yok :44:
ama sözeldir büyük ihtimalle.
yani sizin için önemli olan ygs3 ve ygs4 puanı.
bunun için türkçe ve sosyal netleriniz daha önemli.
ama elbette çözdüğünüz her soru puanınızın artmasını sağlayacaktır.
çözebildiğiniz kadar matematik ve fende çözmeye çalışın.
ondan sonrada lys'de dil sınavına gireceksiniz.
o sınavda haziranda. ygs 1 nisanda bu arada.
dil sınavı hakkında bilgim yok ama sınav sistemini anlatmaya çalıştım kısaca.

Ygs'de her dersten sorumlusun yapman gerekir ama oranları farklı tabi
Yani sen dilden gireceğin için sayısala pek perek yok ama yine de yapman gerekir
Sadece sosyal ve türkçe yapayım diye düşünme diğerleri de etkiler mutlaka yapman lazım
Nisanda ygs haziranda lys oluyor

Ygs'de matematik yapabilmeniz çok önemli aslında.
Çünkü dilden sınava girecek olanlar genelde sözelde iyidir.
Çoğunluk sözel dersleri yapabildiği için sizi diğerlerinden öne çıkaracak olan matematik ve fen netlerinizdir.
Sözel derslerde zaten iyiyseniz sayısala ağırlık verin derim.
Lys sınavı da 80 ingilizce sorusundan oluşuyor.
Siz zaten mezunmuşsunuz, Lys'de probleminiz olmayacak.
Ygs'ye çalışmalısınız bu nedenle.Özellikle matematik ve fen.
Maalesef biz dilciler genelde sayısalı sevmeyiz fakat bizim onca insanın arasından sıyrılıp iyi bir puan almamızda bu derslerin önemi çok büyük.
Kolay gelsin:34:

Anladığım kadarıyla bi özetliyim. önce nisanda ygs'ye giriyorum ve tüm soruları çözüyorum sözel ve sayısal olmak üzere. Sonra hazirandaki lys dil sınavına giriyorum. 80 ingilizce sorusu çözüyorum. Çok teşekkür ederim. Bilgiler çok işime yarıyacak.

Anladığım kadarıyla bi özetliyim. önce nisanda ygs'ye giriyorum ve tüm soruları çözüyorum sözel ve sayısal olmak üzere. Sonra hazirandaki lys dil sınavına giriyorum. 80 ingilizce sorusu çözüyorum. Çok teşekkür ederim. Bilgiler çok işime yarıyacak.

Büyük ihtimalle ygs'de bütün konulara zamanın yetmez
İlk önce en iyi bildiğin derslerden başlarsın zamanın kalırsa diğerlerine bakarsın
Hepsinden çok iyi netler yapman gerekmiyor ben fenden 5-6 soru yapmıştım birkaç yanlışım da vardı
Ama yetti bana çünkü bölümüm tm'ydi
Başarılar

tatlım ben yeditepe üniversitesinde tam burslu ingilizce öğretmenliği 2.sınıftayım. 498 puanla 1263. sıradan girdim .Öncelikle ygs ye giriyorsun sınav 160 soru 160 dakika her bölüm 40'ar soru türkçe tabii ki de iyi olmak zorunda fakat çoğu dilciler fen ve matematik yapamadığı için bunlar da bayağı sıralamada etkili oluyor benim türkçeden 8 yanlışım çıkmıştı fakat matematikten 20 net ve fenden de 15 net yaptığım için kurtardım. tarih ve coğrafya da 30 net olursa çok iyi olur. YGS puanım 360 tı . Dil sınavından ise 80 sorudan 77 net yaptım toplamda 498 oldu. Benim sana tavsiyem ELS in konu anlatımlı kitabını al ELS inside out diye geçiyor ve olabildiğince test çöz. Ayrıca Türkiye'nin En Büyük Dil Forumu - dilFORUM'a Hoş geldiniz! sitesinde de çok faydalı soru paylaşımları oluyor üstelik sadece ingilizce değil başka derslerden de sorular oluyor. Biraz karışık anlattım sanırm:26: merak ettiğin bişey olursa özelden yardımcı olabilirim

son durumlar nasıl bilmiyorum... ben 5 yıl önce girdim sınava okul bitti mezun oldummm

o yıl sistem değişmiş mat ve fen gelmişti puanımı hatırlamıyorum ama ilk 3000 e girmiştim

mat ve fen den hiçbişey yapmadım diyebilirim.. o zaman bunları yapmamız cok da buyuk bir fark yaratmıyordu

asıl fark yaratan türkçe ve yabancı dil den gelen netlerdi..

bu ikisinde full yada fulle yakın cıkaran direk katlıyodu puanı

beni ilk 3000 e sokan kesinlikle türkçe ve ingilizce netlerim olmuştu

kolay gelsin :34:

son durumlar nasıl bilmiyorum... ben 5 yıl önce girdim sınava okul bitti mezun oldummm

o yıl sistem değişmiş mat ve fen gelmişti puanımı hatırlamıyorum ama ilk 3000 e girmiştim

mat ve fen den hiçbişey yapmadım diyebilirim.. o zaman bunları yapmamız cok da buyuk bir fark yaratmıyordu

asıl fark yaratan türkçe ve yabancı dil den gelen netlerdi..

bu ikisinde full yada fulle yakın cıkaran direk katlıyodu puanı

beni ilk 3000 e sokan kesinlikle türkçe ve ingilizce netlerim olmuştu

kolay gelsin :34:

Maalesef artık fen ve matematik netleri de önemli.Siz sanşlıymışsınız,biz şimdi onlarla uğraşıyoruz mecbur...:14:

Back