• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları dil eğitimli kreş mi, normal kreş mi?

ilkbahar79

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
463
35
623
İstanbul
arkadaşlar kızım 3 yaşına geliyor ve kreşe göndericem en kısa zamanda ama kararsızım. şişli civarında oturuyorum.
1- sevgi yumağı kreşi var,iyi sayılabilecek 10 yıllık geçmişi ve birkaç semtte şubeleri var. yürüme mesafesinde.900 civarı fiyatı
2- neşe erberk balmumcu şubesi var,senelerin kreşi ve güvenilir buluyorum.ama arabayla götürüp getirmemiz gerekiyo.1200-1300 civarı
3- 2 dil eğitim veren,play to learn veya tav nın kreşi var. çocuk farkında olmadan ingilizce öğreniyor,2 öğretmen bulunuyor ve biri sadece ingilizce konuşuyor,çocuklar ders gibi değil de,farkında olmadan öğreniyor ingilizceyi.1500 civarı fiyatı

şimdi kafam çok karışık. 3-6 yaş arası çocukların algısı çok açık olduğu için,bu yaşını iyi değerlendirip dil eğitimi olan bi yere göndermek mantıklı görünüyo,kızımın da buna eğilimi var gibi,gözlemlediğim kadarıyla ezberi falan normalin üstünde. büyüdüğünde öğrenmeye çalışmasındansa,farkında olmadan ve ders gibi olmadan öğrenmesi daha iyi. böyle bir yere gönderebiliriz belki ama fiyat bizi biraz zorlar.bundan sonra dikkatli harcama yapmamız gerekir.çevremde insanlar bu fark parayı biriktirseniz,zaten ilerde çocuk her türlü kurslarla öğrenir falan diyo.bir de diyelim gönderdik,ilkokula başlayınca biz devamlılığı nasıl sağlayacaz,çocuğu dil unutmasın diye sürekli kurslara göndermek istemiyorum,ama dil de çok çabuk unutulan bişey. ben çocuk sıkılmadan öğrenmesi taraftarıyım. çocukların sürekli kurslarda,derslerde olmasına karşıyım.
dil eğitimi olmayan normal bi kreşe verceksem eğer,yürüme mesafesinde olan kreşi mi tercih etmeliyim? neşe erberk anaokulu arabayla 15 dk. falan sürüyo. 1.ve 2.kreşi görme fırsatım oldu. çok bi fark yok. 2. kreş daha populer diye,daha cazip geldi sanırım.
tabi fiyatlar da önemli,daha yükset ücret ödüyorsam,buna değmeli. çooook karasızım?? dil eğitimi olsun mu,yürüme mesafesi olsun mu,fiyat meselesi,güven meselesi....

Yürüme mesafesindeki kreş olsun. Hijyen ve kötü davranış problemi yoksa en iyi kreş en yakın kreştir.
Dil öğrenme konusuna gelince, bu konu uzmanlar arasında tartışmalı. Bazı uzmanlar erken yaşta öğrenilen dil ile ilgili çok olumlu konuşurken bir kısmı öğrenme süreçlerinde bölünmeye neden olduğundan bahsediyor. Tabi ki iki dili de ana dil olarak öğrenmek bu kapsamda değil. Çocukların 3 yaşına kadar öğrendiği tüm dilbilgisi beynin "ana dil" merkezinde işlem görür. Ve unutulmayacak şekilde öğrenilir. Ama bu iki dilinde ana dil gibi doğal ortamda ve evde kullanılmaıs şartına bağlıdır. Yani anne ve babanın farklı dil konuşması veya doğduğu günden itibaren yatılı bir bakıcının bir başka dil konuşması gibi... Bunun dışında dıarıdan dil öğrenimi için 3 yaş-5 yaş konusu muallakta. Zihinsel süreçlere etkisi tartışmalı.

Yürüme mesafesindeki kreş olsun. Hijyen ve kötü davranış problemi yoksa en iyi kreş en yakın kreştir.
Dil öğrenme konusuna gelince, bu konu uzmanlar arasında tartışmalı. Bazı uzmanlar erken yaşta öğrenilen dil ile ilgili çok olumlu konuşurken bir kısmı öğrenme süreçlerinde bölünmeye neden olduğundan bahsediyor. Tabi ki iki dili de ana dil olarak öğrenmek bu kapsamda değil. Çocukların 3 yaşına kadar öğrendiği tüm dilbilgisi beynin "ana dil" merkezinde işlem görür. Ve unutulmayacak şekilde öğrenilir. Ama bu iki dilinde ana dil gibi doğal ortamda ve evde kullanılmaıs şartına bağlıdır. Yani anne ve babanın farklı dil konuşması veya doğduğu günden itibaren yatılı bir bakıcının bir başka dil konuşması gibi... Bunun dışında dıarıdan dil öğrenimi için 3 yaş-5 yaş konusu muallakta. Zihinsel süreçlere etkisi tartışmalı.

öğrenme sürecinde bölünme durumu kafamı karıştırdı açıkçası. aslında eşimde yakın kreşden yana. ama kızımın algı ve ezberinin yaşıtlarına göre fazla olduğunu düşündüğüm ve çocuğun bu yeteneğinin değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm için dil eğitimini düşünüyorum.her çocuk farklı, gözlemlediğim kadarıyla kızım bu konuda yaşıtlarına göre biraz önde,mesela hareket becerileri de biraz geride.

Ablam kızını göndermişti Sevgi Yumağına , dil vb. dersleri yok ama onun haricinde iyi bir yer olduğunu söylüyordu. İlk yılsonu gösterisine ben de gitmiştim ve beğenmiştim organizasyonlarını. Gerçi bir gösteri ile birşey belli olmaz tabii. Sonra evlerini değiştirdiler ve yeni eve yakın olduğu için oğlunu Neşe Erberk e gönderdi , şimdi oradan da memnun .

Aslında bu tamamen sizin görüşünüze kalmış bir durum , dil eğitimi olsun veya olmasın tercihi. Ablam ileride nasıl olsa derslerden kafayı kaldıramayacaklar bari doyana kadar oynasınlar diye düşünüyor , onun için kızını Sevgi Yumağına gönderdi. Oğlunuda yakın olduğu için Erberk e gönderdi.

Ben küçük yaşta dil olayına önem veriyorum . Oğlum 6 yaşına girecek ve 3 yıldır İngilizcesi de olan bir yere gidiyor. Bu yıl ek olarak rusça da öğreniyorlar. Sıkılmadan , zorlanmadan öğrenme şansı var ise ileriki yaşlarda bununla uğraşmanın ne gereği var diye düşünüyorum. Bu eğitim sistemi ile başları zaten yeterince dertte olacak bir de dil derdine düşmesinler mantığındayım. Dil öğrenmenin zeka gelişimine de yararı var , onlara hiç girmiyorum.

Araba ile 15 dk. yazmışsınız ya , çok da uzak gelmedi bana , siz mi götüreceksiniz eğer öyle ise bunu her gün yapabilecek misiniz onu düşünün. Bir de fiyatlar için yüz yüze görüşmede belki indirim alabilirsiniz. Yapmazlar diye düşünmeyin , artık heryer indirim yapabiliyor. Kontenjanları varsa boş kalmasındansa indirimli öğrenciyi doğal olarak tercih ediyorlar. Ablam Neşe Erberk ten fena sayılmayan bir indirim almıştı oğlunun kaydını yaptırırken. Ben olsam sadece ingilizce konuşan öğretmenin olduğu kreşi zorlardım öncelikle direkt bütçemi söyleyip 500 TL indirim isterdim. Diğerlerine de aynı yöntemi uygulayıp sonuçlara göre karar verirdim. Bu arada SevgiYumağından da indirim almıştı ablam , aklınızda olsun.

Kolay gelsin :)

Ablam kızını göndermişti Sevgi Yumağına , dil vb. dersleri yok ama onun haricinde iyi bir yer olduğunu söylüyordu. İlk yılsonu gösterisine ben de gitmiştim ve beğenmiştim organizasyonlarını. Gerçi bir gösteri ile birşey belli olmaz tabii. Sonra evlerini değiştirdiler ve yeni eve yakın olduğu için oğlunu Neşe Erberk e gönderdi , şimdi oradan da memnun .

Aslında bu tamamen sizin görüşünüze kalmış bir durum , dil eğitimi olsun veya olmasın tercihi. Ablam ileride nasıl olsa derslerden kafayı kaldıramayacaklar bari doyana kadar oynasınlar diye düşünüyor , onun için kızını Sevgi Yumağına gönderdi. Oğlunuda yakın olduğu için Erberk e gönderdi.

Ben küçük yaşta dil olayına önem veriyorum . Oğlum 6 yaşına girecek ve 3 yıldır İngilizcesi de olan bir yere gidiyor. Bu yıl ek olarak rusça da öğreniyorlar. Sıkılmadan , zorlanmadan öğrenme şansı var ise ileriki yaşlarda bununla uğraşmanın ne gereği var diye düşünüyorum. Bu eğitim sistemi ile başları zaten yeterince dertte olacak bir de dil derdine düşmesinler mantığındayım. Dil öğrenmenin zeka gelişimine de yararı var , onlara hiç girmiyorum.

Araba ile 15 dk. yazmışsınız ya , çok da uzak gelmedi bana , siz mi götüreceksiniz eğer öyle ise bunu her gün yapabilecek misiniz onu düşünün. Bir de fiyatlar için yüz yüze görüşmede belki indirim alabilirsiniz. Yapmazlar diye düşünmeyin , artık heryer indirim yapabiliyor. Kontenjanları varsa boş kalmasındansa indirimli öğrenciyi doğal olarak tercih ediyorlar. Ablam Neşe Erberk ten fena sayılmayan bir indirim almıştı oğlunun kaydını yaptırırken. Ben olsam sadece ingilizce konuşan öğretmenin olduğu kreşi zorlardım öncelikle direkt bütçemi söyleyip 500 TL indirim isterdim. Diğerlerine de aynı yöntemi uygulayıp sonuçlara göre karar verirdim. Bu arada SevgiYumağından da indirim almıştı ablam , aklınızda olsun.

siz tam benim aradığım kişisiniz. 3 kreş hakkında da bilginiz var.zorunlu olarak her kreşte haftada bellli saatler ing. veriliyor. ama dil eğitimli kreşte her an ing. konuşan bir öğretmen var,yani ders olarak algılamıyor çocuk. sizin oğlunuz hangi kreşe gitti,ve şu anda ingilizcesi ne durumda,konuşma ve anlama olarak? bir de ablanız sevgi yumağı ve neşe erberk in hangi şubelerine gönderdi? bilgi verirseniz sevinirim.

Sevgi Yumağı na Şişli dekine gitti büyük yeğenim , Feriköy de oturuyorlardı o dönemde. Sanırım sizin bahsettiğiniz ile aynı şube. Bir apartman katı idi , sahibi bayanın ilgili ve iyi olduğunu anlatmıştı ablam. Neşe Erberk e Kemerburgaz daki şubesine gidiyor şimdi ufaklık. :)

Benim oğlum şimdi Merterde Ufuklar Kolejine gidiyor. Kreş bölümünde başlamıştı , şu an 6 yaş grubunda yani ilkokul hazırlık bölümüne gidiyor. Bu yıl 3. yıılı. Bu zamana kadar yoğunlukla kelime yüklüyorlar çocuklara , bol bol şarkı çizgifilm ile devam ediyorlar. Oxford un bir kitap serisini takip ediyorlar. Kelime haznesi oldukça iyi durumda ve temel kalıp cümleleri kullanıyor. Çocuklar için hazırlanmış şarkıları anlayabiliyor , yine izletilen çizgifilmleri birebir olmasada sıkılmadan izleyebilecek kadar anlıyor. Bu yıl sonu için İngilizce tiyatro gösterisi yapacaklarmış , konusu velilere gizli :D süpriz olacakmış. Farkında olmadan öğreniyorlar , dolayısı ile ne biliyorsun ne öğrendin dediğimde sayamıyor ama basit ingilizce cümleler kurduğumda anladığını görüyorum. Bu arada hergün 1 saat ders alıyorlar. Yazın tatile gittiğimizde yabancılar ile derdini anlatabilmek için en basit hali ile bile olsa konuşabildiğini görmek beni çok mutlu etmişti :)

Oğluma bakarak yorum yapıyorum ; günde bir saat ile bu kadar alabilmişse sadece ingilizce konuşan süreli bir öğretmenin elinde olsaydı ne kadar gelişirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Daha önce Divan Pastanelerinin üretim binasında çalışıyordum , bir kreş gezisi olmuştu. Gelen çocukların başında sadece ingilizce konuşan bir öğretmen vardı ve bütün yönergeleride ingilizce idi. Çocuklar hepsini yerine getiriyorlardı , Türkçe soru soran çocuklar ingilizce alıyorlardı cevaplarını ve anlıyorlardı.

Umarım yeterli bilgi verebilmişimdir. :)

öğrenme sürecinde bölünme durumu kafamı karıştırdı açıkçası. aslında eşimde yakın kreşden yana. ama kızımın algı ve ezberinin yaşıtlarına göre fazla olduğunu düşündüğüm ve çocuğun bu yeteneğinin değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm için dil eğitimini düşünüyorum.her çocuk farklı, gözlemlediğim kadarıyla kızım bu konuda yaşıtlarına göre biraz önde,mesela hareket becerileri de biraz geride.

Tabi ki her ikinize de katılıyorum. Ben sadece literatürde aslında dil eğitimine başlama yaşı ile ilgili kesinlik kazanmış bir yaklaşım olmadığını vurgulamak istedim. Elbetteki farkında olmadan dil öğrenmek güzel birşey ama koşullara göre de değerlendirmek lazım biraz herşeyi. Kreşin eve yakın olmasının çok avantajı var bazı yönlerden. Karar aşamasında farklı bir bakış açısı ile de bakmanız için bir öneriydi benimki. Sevgiler.

Back