cuma günü doktora gittik.doktor muayne ederken dedi ki bebeğinizin dilinin altında perde var.bunun kesilmesi gerekir dedi.en uygun zaman ilk kelimeyi söylediği zamandır dedi.bunun nasıl bir probleme neden olacağını sorduk o da hiç bişeye %1 oranında belki konuşmada etkisini görürsünüz dedi.sadece estetik olduğunu söyledi.biraz araştırma yaptım ve şunları öğrendim.bebek eğer dilini çıkarabiliyorsa dilini yukarı kaldırabiliyorsa bu zamanla kendiliğnden düzelebilecek bir durummuş.çünkü dil zamanla uzar alttaki perdede zaten kısalırmış.ben şimdi bu doktorlra nasıl inanyım.bana söyleyin.bu forumda daha önce inanmadığımı söylediğim zaman arkadaşlar aaa olsun doktora götürmelisin demişlerdi.şimdi sadece aklım karıştı.bize başka hiç bir faydası olmadı
canım bence mutlaka başka bir doktorun görüşünü al.araştır internetten bu konuda uzman birini bulursun.özellikle bebeklerde bir doktor keselim biçelim derse başka doktora mutlaka göstermek gerek..Allah acil şifalar versin....:Saruboceq:
benim oğlum 2,5 aylık ondada var doktor önemli değil dedi ama kayınvalidem eşimdede görümcemdede olduğunu küçükken kestirdiklerini söyledi. görümcemin konuşmalarında özellikle s harfinde bi pelteklik var eşimin konuşmasında sorun yok. ben kestirmek istemiyorum işe yarasaydı görümcemdede yarardı.