Diktiklerimi ve basit resimli anlatim teknikleri buradaaa

Lentecik

Yasamak cok guzel!
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
797
11
Ben esimin thisortunu(buyuktu) kesip yaptim ama denemek amacli,,yoksa oyle gitmem ben yerimseniben
HalterTeeDress.gif

Buda cok kolay esit kesimli kumasin gogus bolumune lastik geciyosun bu kadar..goruldugu gibi yaniiyerimseniben
9pio.jpg

hjkh.jpg

sdfsdf.

uikjol.jpg

fghj.jpg

Bu hem hamileler icin hemde bol giymeyi sevenler icin + moda zaten sırnaşık şey

carftzine.com dan alıntıdır

Son düzenleyen: Moderatör:
dsc02126rv6.jpg

Bu etegim o bluzdan kalan parcalarla(bayagi almistim bu kumastan cok ucuzda soylemesi ayip olmasin :)Bu kumasin yeri ince 8 parcadan olusarak dikilmistir(yarim saatte) alt kisimlarina pul isledim 1 saatimi aldi ama 1 gun sonra ne goreyim dukkanda,,,bunlarin hazirlari var metre hesabi alip dikiliyor cok ugrasmistimsenağlama
dsc02167ts7.jpg

Bende bluzumu boyle trarif etmek isterdim ama resim koymayi yeni ogrendim ama anlatarak tarif etcem..inanin cok kolay;;Reglan modelini bilirsiniz,koltuk alti yukari dogru cikar kolla ayni hizada,,o sekilde kesiyoruz vucudu,ikiside esit sekilde(istediginiz kadar oyun yazlik model ense acikta iyi olur:)) kollarida beden koluna gore kesip,bilegimize dogru genisletiyoruz kumasi(lastikli olcakya onun icin)....Beden kisminin 1 kenarini birlestirin ve lastik dikin(bel buzulmustur) Bedeni dikin kapatin.Kollari yerlestirin dikin...Yaka kismi olustu kolda dikilince,,genis degilmi?kenarini bukup icine lastik koyabilirsiniz yada lastik dikebilirsiniz omuza yani yakaya(reglan model ya)sonra kol uclarini lastikleyin bittiiiii...ayyyyyyyyyyy biliyorum anlamadiniz ama resimi koyarsam bir yandan bu yazdiklarimi okuyarakta resimi inceleye bilirsiniz 1DK resim denicem....
78245986ym9.jpg

70734548sf1.jpg

85537997qo7.jpg

47597592yd4.jpg

66199579xu0.jpg

28460308cx3.jpg

65231158iy2.jpg

Kizlar bunun yapimi cok basit.Ben 2 tane kumas degilde evde cok ince yunlu 1 battaniye vardi onunla diktim(kece gibi kumas ama yumusacik)Cocugum olsaydi ona neler dikerdim :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
hood3.jpg

Bu sekilde kendiniz cocugunuzun herhangi bir kapisonundan olcu alabilirsiniz
4.jpg

3.jpg

1.jpg

Bundanda sekilde goruldugu gibi ikitane kesiyoruz...cok basit verilmis..artik birlestirir dikersiniz...Kendi diktigimi gostermek isterdim ama simdi modeller coook uzakta:)
Kolay gelsin arkadaslar...:kahve::kahve:

bp2.blogger.com dan alıntıdır

Patronsuz bu ama dikis hatlari belli bu pratik dikise girebilir kolay cunku
78-07-636a.jpg

Bu resim alintidir sanmayin bu benim...ben bundan daha guzelim :dilcikar:

sahra.at dan alıntıdır

yaa ben bu çocuk elbisesinden yeğenime dikmek istiyorum. 4 yaşında ölçülerini göz kararı tutturabilirmiyim cesaret edemedim.. diken varsa yardımmm....

ben cok beğendim .devamını bekliyorum.sende 1 yaşa göre cocuk elbisesi örnekleri ve yapılışlarını verirmisin canım

dikiş dikmek öyle örgü örmek kadar kolay değil

sonra sık sık soracağın biri de yok eğer marifet kabiliyet varsa yaparsın yoksa da yoktur. en ufak bir bozukluk pot yapıyor örgü esnediği için kusurları kapatıyor öyle değil mi

ellerine sağlık hepsi güzel olmuş. iyi günlerde kullan.

slm, yine ben. bu çocuk elbisesinden yapmayı denedim dün. makara lastiğini biraz sıkı şekilde sardım diktim ama büzmedi hiç lastik. bitürlü beceremedim. bi püf noktası falan varmı, nerde yanlış yapıyorum..:1no2:

slm, yine ben. bu çocuk elbisesinden yapmayı denedim dün. makara lastiğini biraz sıkı şekilde sardım diktim ama büzmedi hiç lastik. bitürlü beceremedim. bi püf noktası falan varmı, nerde yanlış yapıyorum..:1no2:

ben kızıma hamile elbisesi dikmiştim bu modelden o bakımdan yardımcı olayım size,
1- elbisenin yan dikişlerini kapatın.
2-elb. üst kısmından 2-3 parmak kadar kısmını içe kıvırn ve dikiş geçin
3-makina lastiğini sıkı sıkı masuraya sarın
4-şimdi elb. roba kısmından en üstünden başlayarak döndüre döndüre ne kadar aralıklarla büzgü yapmak istiyorsanız o kadar dikin mesela 11-15 yada 20 sıra
zaten siz diktikçe kumaş büzülmeye başlıyacaktır.

DİKİŞ, NORMAL DİKİŞ DEĞİL EN İRİ DİKİŞ KISMINA YAKIN SEYREK OLARAK DİKİLECEK PÜK NOKTASI BU

haydi kolay gelsin merak ederim yapabilecekmisin ama kesinlikle olur ben böyle diktim.

ben kızıma hamile elbisesi dikmiştim bu modelden o bakımdan yardımcı olayım size,
1- elbisenin yan dikişlerini kapatın.
2-elb. üst kısmından 2-3 parmak kadar kısmını içe kıvırn ve dikiş geçin
3-makina lastiğini sıkı sıkı masuraya sarın
4-şimdi elb. roba kısmından en üstünden başlayarak döndüre döndüre ne kadar aralıklarla büzgü yapmak istiyorsanız o kadar dikin mesela 11-15 yada 20 sıra
zaten siz diktikçe kumaş büzülmeye başlıyacaktır.

DİKİŞ, NORMAL DİKİŞ DEĞİL EN İRİ DİKİŞ KISMINA YAKIN SEYREK OLARAK DİKİLECEK PÜK NOKTASI BU

haydi kolay gelsin merak ederim yapabilecekmisin ama kesinlikle olur ben böyle diktim.

çok sağol tekrar deneyecem. makaraya biraz daha sıkı sarmam gerekiyor sanırım, birde normal dikiş ayarında dikmiştim. hiç büzme yapmadı, dümdüz oldu dikerken. senin söylediklerine uyarak deneyecem. yazarım olup olmadığını:KK66:

album.php

Bu eteklerin yapimi (yesil haric) diger eteklrimin uzerine koyup kestim sizde bu sekilde kesebilirsizni pratik yontemle yania.s

kimsenin dkişe ilgisi yoksa benim var üzülme:1hug:meraklıyım ve uğraşıyorum birşeyler yapmaya.hatta az önce makinanın başından kalktım ve birşey beceremedim.unutmuşum ya.ara verince pratiği kaybediyor insan.bu arada emeğine sağlık.devam et arkadaşım

Son düzenleme:
X