• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Diktatör bozuntusu, bunun hesabını sen vereceksin, sen"

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.haberdar.com/siyaset/diktator-bozuntusu-bunun-hesabini-sen-vereceksin-sen-h9724.html
"Diktatör bozuntusu, bunun hesabını sen vereceksin, sen"
18450-icerik.jpg

Kılıçdaroğlu: Eğer demokrasi diyorsak, eğer özgürlükler diyorsak, bunun mihenk taşı medyadır. Basındır. Basının özgürlüğünün olmadığı bir ülkede toplum da özgür değildir.
15 Aralık 2015 Salı 14:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün aralarından bulunduğu 32 gazetecinin tutuklu bulunmasına tepki göstererek, "Gazeteci yazdığı haberden dolayı hapse atılıyorsa, 'Neden bu haberi yaptın?' diye baskı kuruluyorsa, oturup hep beraber düşünmemiz lazım" dedi. MİT TIR'larındaki görüntüleri yayımladığı gerekçesiyle Can Dündar için “Bunun hesabını verecek” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Diktatör bozuntusu" nitelemesi yaptı ve "Bunun hesabını sen vereceksin, sen" ifadesini kullandı.

"17-25 Aralık aynı zamanda yolsuzlukları anma haftası" diyen Kılıçdaroğlu, "Birileri sanıyor ki biz yolsuzlukları unutacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak bizim namus borcumuzdur. Onun hesabını sormadan bu işin peşini bırakmamız mümkün değildir. Her yurtseverin boynunun borcudur" dedi.

"Sanki Suriye’deki sorunumuz azmış gibi bir de Irak’a girdik" diyen Kılıçdaroğlu, "Asker gönderiyorsanız kendi bakanın, müsteşarın, yetkilin, 'Biz daha önce asker göndermiştik, şundan dolayı sayıyı artırmak istiyoruz' dersiniz. Kahramanlık edebiyatı yaptılar, şimdi geri çekiyorlar. Türkiye’nin saygınlığını ayaklar altına almak için sana bu yetkiyi kim verdi" diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bunun hesabını verecekler, diyor bir diktatör bozuntusu"

Gazetecilerin tutuklanması.... Hafta sonu Silivri’ye gittim. Keşke Silivri’ye değil de herhangi bir gazeteye kahvaltıya gitseydim. İki gazeteci arkadaşımı ziyarete gittim. Eğer demokrasi diyorsak, eğer özgürlükler diyorsak, bunun mihenk taşı medyadır. Basındır. Basının özgürlüğünün olmadığı bir ülkede toplum da özgür değildir. Toplumun bilgi edinme kanalları tıkanmış demektir. Gazeteci yazdığı haberden dolayı hapse atılıyorsa, “Neden bu haberi yaptın?” diye baskı kuruluyorsa, oturup hep beraber düşünmemiz lazım. Bunun olmadığı bir ülkede demokrasi yara almış demektir. Eskiden 69’uncu sıradaydık, 72’ye geriledik. Lübnan, Kosta Rika ve İran önümüz geçti. Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Türkiye’nin uluslararası saygınlığına kim gölge düşürüyor? Özgürce yaşamak istiyoruz. Eğer siz medyaya baskı uygular, haber yapmasını engellerseniz, “Bunun hesabını verecekler” diyor bir diktatör bozuntusu. Bunun hesabını sen vereceksin, sen.

Oy toplama zamanı geçti başkan.
Yani bu dediklerin artık seni daha bir figüran yapar.
Allasen daha ciddi şeyler yap artık.

Elinde o imkan yokken ülke adına neyi değiştirebilir ya da iyileştirebilir?

Yedi haziran seçimlerinden önce chpde yapılan değişikliklere göz atabilirsin.
Yapılan değişimler onları ilerletmiyorsa denizin ortasında 1 mil dahi ilerleme kaydettirmiyorsa neye yarar sevgili Sephoraa.

Chpli hiç bir kuruma belediyeye topluluğa ödenek çıkmadığı gibi bir de sürekli köstek olunursa kendi çabalarıyla bu kadar oluyorsa demek..

Yapılan değişimler onları ilerletmiyorsa denizin ortasında 1 mil dahi ilerleme kaydettirmiyorsa neye yarar sevgili Sephoraa.

İlerlemeyi oy oranı olarak görüyorsan eğer evet chp ilerlemiyor diyebilirsin.
Ama oy oranı penceresinden bakmayan bizler için chp kitlesiyle beraber ilerlemeye çalışıyor ve küçük adımlarla da olsa başarıyor.

İlerlemeyi oy oranı olarak görüyorsan eğer evet chp ilerlemiyor diyebilirsin.
Ama oy oranı penceresinden bakmayan bizler için chp kitlesiyle beraber ilerlemeye çalışıyor ve küçük adımlarla da olsa başarıyor.
en azından realitede öyle.
Düşün deli divane sınava hazırlanıp ama kafası almayan çakan bir öğrenciye sonunda da bölümden atılana ama çok çalıştı kendini geliştirdi diyebilir misin?
Hatça değil; netice önemli.

en azından realitede öyle.
Düşün deli divane sınava hazırlanıp ama kafası almayan çakan bir öğrenciye sonunda da bölümden atılana ama çok çalıştı kendini geliştirdi diyebilir misin?
Hatça değil; netice önemli.

Sende şöyle düşün deli divane sınava çalışan kafası da alan ama başkalarının çektiği kopyalar, bulduğu torpiller yüzünden başarı sıralamasında geride kalan bir öğrenciye başarısız ya da kendini geliştiremedi diyebilir misin?
Bazen neticeye giden yol da önem teşkil eder.

Sende şöyle düşün deli divane sınava çalışan kafası da alan ama başkalarının çektiği kopyalar, bulduğu torpiller yüzünden başarı sıralamasında geride kalan bir öğrenciye başarısız ya da kendini geliştiremedi diyebilir misin?
Bazen neticeye giden yol da önem teşkil eder.
dediklerind doğru olabilir ama honour/high honour listesi asla kopyacılardan çıkmaz.

Son düzenleme:
Bu devirde çıkar... Gözümüzle görüyoruz.
Ne olduğu belli olmayan okullarda çıkar ama bilek gücünün geçtiği yerlerde hiç görmedim şahsen.
ODTÜ de hiç ala vera dala vera yaparak honour olanı görmedim mesela.
Bir yerde batar onlar sen merak etme.
İyi her yerde iyidir.
Bir de hep kötülerle karşılaştırmamak lazım çıtayı yükseltirken.

İkinizde haklısınız kızlar ama sanki BenIpek BenIpek daha haklı.
Biz ülke olarak bu haldeysek bu adam gibi muhalefet olmayışındandır.
AKP ye her oy veren ayıla bayıla oy vermiyor.

İkinizde haklısınız kızlar ama sanki BenIpek BenIpek daha haklı.
Biz ülke olarak bu haldeysek bu adam gibi muhalefet olmayışındandır.
AKP ye her oy veren ayıla bayıla oy vermiyor.

Iste bu'da Kilicdaroglundan cook daha önce baslayan birseydir. Chp neredeyse tek sol parti oldugu icin, birsey yapmadan alevilerin ve solcularin oy'unu almak istediler ve aldilar da, nede olsa baska partiye oy vermezler diye. Git gidede halktan uzaklastilar ve aslinda kendi elleri ile akp'ye yer acmislardi.

Bunlari tahamir etmek iste hic kolay degil. Kilicdaroglu ilk basta yeni bir rüzgar estirdi chp icinde ve kendisi gercekten cok zeki biri. Yani icisleri bakani olmak tam ona yakasacak olan birsey fakat Türkiyenin su durumundada chp genel baskani olamiyor.

Artik chp'ye genc, zeki ve dinamik insanlarin basa gelmesi gerekiyor. Stratejilerine daha profesyonel bir sekilde yerine getirmeleri lazim.

Iste bu'da Kilicdaroglundan cook daha önce baslayan birseydir. Chp neredeyse tek sol parti oldugu icin, birsey yapmadan alevilerin ve solcularin oy'unu almak istediler ve aldilar da, nede olsa baska partiye oy vermezler diye. Git gidede halktan uzaklastilar ve aslinda kendi elleri ile akp'ye yer acmislardi.

Bunlari tahamir etmek iste hic kolay degil. Kilicdaroglu ilk basta yeni bir rüzgar estirdi chp icinde ve kendisi gercekten cok zeki biri. Yani icisleri bakani olmak tam ona yakasacak olan birsey fakat Türkiyenin su durumundada chp genel baskani olamiyor.

Artik chp'ye genc, zeki ve dinamik insanlarin basa gelmesi gerekiyor. Stratejilerine daha profesyonel bir sekilde yerine getirmeleri lazim.
parti içinde çok kaliteli çok temiz insanlar var ve çoğunluktalar da üstelik .
Çok isterdim CHP nin tek başına iktidara gelmesini ki zaten 40 yaşındayım bu yaşıma değin başka partiye oy vermedim.
Bazen pasif kaldıklarını düşünsem de şu kötü gidişatta hiç bir katkım olmaması adına oy vermekten de şaşmadım.

Ne olduğu belli olmayan okullarda çıkar ama bilek gücünün geçtiği yerlerde hiç görmedim şahsen.
ODTÜ de hiç ala vera dala vera yaparak honour olanı görmedim mesela.
Bir yerde batar onlar sen merak etme.
İyi her yerde iyidir.
Bir de hep kötülerle karşılaştırmamak lazım çıtayı yükseltirken.

İpek metafor mu yapıyoruz yoksa gerçekler üzerinden mi konuşuyoruz? Ben kendi adıma metafor yapıyorum. Sen de öyle başlamıştın ama şimdi gerçek hayattan, gerçek okullardan bahsediyorsun.
Şöyle ki honour başbakan hıgh honour da cb olsa diyelim cb akademik olarak bb den daha başarılı, daha eğitimli, daha kültürlü olmalıydı. Ama değil...

parti içinde çok kaliteli çok temiz insanlar var ve çoğunluktalar da üstelik .
Çok isterdim CHP nin tek başına iktidara gelmesini ki zaten 40 yaşındayım bu yaşıma değin başka partiye oy vermedim.
Bazen pasif kaldıklarını düşünsem de şu kötü gidişatta hiç bir katkım olmaması adına oy vermekten de şaşmadım.

Iste su boldladigimdan dolayi chp kisir döngüye girmisti. Ben yurt disinda kaliyorum, oy kullanmiyorum fakat Türkiyede olsa bazen sorguluyorum oy verirmiyim diye. Hic bir parti tam anlami ile beni temsil etmiyor cünkü.

Iste su boldladigimdan dolayi chp kisir döngüye girmisti. Ben yurt disinda kaliyorum, oy kullanmiyorum fakat Türkiyede olsa bazen sorguluyorum oy verirmiyim diye. Hic bir parti tam anlami ile beni temsil etmiyor cünkü.
bir ara Vatan Partisi'ne oy vereceğim bu kez dedim ama yok yine kıyamadım.

Back