canım bilgi için tesekkurler. ancak aklıma bişey takıldı. bizler evlenene kadar korunmuş sayılıyoruz. örneğin 30 yasında bile hamile kalan var. onların rahmi 30 yılda kurumuyor mu. bilmiyorum ama bana biraz tuhaf geldi
herkesin yumurtlama günü süresi farklıdır,genel olan 14.gün denir ama bu kişiden kişiye değişir,öyle olmasaydı herkes takvim hesabına göre korunur,diğer korunma yöntemlerine ihtiyaç duyulmazdı
yukarıda söylenilenlerin bilimsel hiç bir açıklması yok
canım bu doktorun arkadaşıma söylediği şey doktora gidip günlerini belirleyip o günlerde korunmasız ilişki olması lazımmış....ya ilaç kullanımında ben de karşıyım ama pezervatifin zararlı olacağını düşünmüyorum. şimdi rahim kurumasın diye onu da mı kullanmıycaz??
doktor kontrolü olmadan yapılan şeyler tabiki yanlıştır
ama korunma rahimi kurutur diye birşey olamaz,benim söylemek istediğimde buydu,örneğin yıllarca spiralle korunanlar,10 yıl sonra spirali çıkarttırıp tekrar sağlıklı bir şekilde gebe kalabiliyor,yada kd.hapları da aynı şekilde,gebe kalmayı önleyen muhakkak başka sağlık sorunlarıdır.
prezarvatif iyi bir koruyucudur aslında ,kaliteli bir kondom gebelikten korunma dışında başka cinsel hastalıklardanda korunmada etkili bir alternatiftir
kadın doğum haplarının salgıları azalttığı doğrudur ama kullanılan süre için geçerlidir ,çünki gebeliği önleyici mekanizmaya sahiptir aynı zamanda,ama kullanım bırakıldığında normal olan salgılanma tekrar eski haline döner.
Nasıl kurutuyormuş, bana bu tabir hiç doğru gelmedi hem kısırlık sorunlarının çok büyük bir kısmı yumurtlama sorunlarından kaynaklanıyor.Hiçbir drun korunmak rahimi kurutuyor diye bir cümle kullanacağını sanmıyorum.Bence size doğru aktarılmamış
idilcim sen hangi korunma yönetmiyle korunuyorsun
boş yere kendini strese sokma
yok öyle birşey
bazı hormon düzenleyici iğneler (korunma için kullanılan) bunlardan şikayetçi olan çok,iğne sonrası düzensiz adet görme ve aşırı kilo alma şikayetleri var ama spiral ve k.d. haplarının gebeliği bu şekilde önleyici bir etkisi yok ,bilhassa k.d hapları rahimde görülen birçok rahatsızlığı tedavi edici özellikte olduğundan gebe kalınmaya imkan sağlar,için rahat olsun,her duyduğun şeye inanma,en sağlıklı cevabı doktorun vericektir.