Dikkat ! Porselen Di yaptranlara bir sorum var?

NEFERTARi

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!!
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
702
158
323
İstanbul
Arkadaşlar dün porselen dişlerim takıldı ancak konuşmamda değişiklikler oldu,bazı harfler tam çıkmıyor(ç,z ve özellikle s)senağlama Doktorum ve etrafımdakiler zamanla geçeceğini ve konuşmamın düzeleceğini söylüyorlar ama sabah gelirken bile kimseyle konuşmamak için debelendim durdum:çok üzgünüm: Şimdi daha önce porselen diş yaptırıp özellikle ön dişlerinin hepsine yaptırıp ilk başlarda konuşma zorluğu çekenler daha sonradan konuşmanız düzeldimi? Ne kadar sürdü? Tamamen eski haline döndü mü? gibi sorularım olacak...

bende 3 dişimi yaptırdım ama konuşmamda herhangi bir değişiklik olmamıştı. ancak annem dişlerinin tamamını yaptırdığında çok feciydi konuşması. ama konuşa konuşa alışıyor insan sanırım. sende bu şekilde aşabilirsin bu sorunu. başkalarıyla konuşmak istemiyosan bile yüksek sesle kitap oku, yalnız başınayken söyleyemediğin harflerden oluşan cümlelerle kendi kendine konuç alışırsın sende zamanla

canım benım ust dısler komple porselen konusmamı fazla etkılemedı ama zamanla gecer canım uzulme şutarafagitti

Biz seni her halinle seviyoz hemşo üzülme dişlek de olsan,ç,s,z yi çıkaramasan da:asigim:tatlicadiarzu

Evet Avrupa Yakasında Burhan'a çok gülmüştüm:roflol::roflol::roflol: Gülerkende hissettim başıma geleceğini ama naaparsın iştesüprizzzzzBende sesli kitap okumayı düşündüm aklın yolu bir işte...Ama herkeste çok fazla olmamış sanırım gidip törpületmem lazım Allah'tan geçici olarak yapıştırıldı... Tabi ben takıldığı gün muayehanede ağlayıp zırlayınca anladı su koyvericeğimi geçici yapıştırdı diş hekimim:roflol:

ön dişleriniz tamamen porselen yapıldıysa bi müddet sorun yaşamanız çok normal.zamanla geçiyor. umarım o zaman kısa olur:)

merak etme şeker kısa zamanda geçer. annemde yaşadı azıcık bu problemi ama geçti gitti.. üzülme

yaklaşık 4 yıl önce öndeki gülma mesafesindeki 11 di yanlış hatırlamıyosam dişimi porselen yaptırdım, senin bahsettiğin şeyler nerdeyse olmazsa olmaz yani alışma sürecindesin ama o harf takılmaları çok kısa sürede geçiyo, yalnız çok önemli bişey var oda diş doktorunun profösyonelliği bu ne demek yani porselen dişlerin ne kadar ince veya kalın ... bazen çevremde görüyorum dişleri çok kalın yapılmış, acayip yapay duruyo ve konuşurken zorlandıklarını hissediyorum, ama seninki umarım öyle değildir.Bi dee sıcak soğuk hassasiyeti ve ön dişlerinde metal ısırıyomuş hissi bir süre devam ediyo sakın endişelenme, normal yani :)))

ön dişleriniz tamamen porselen yapıldıysa bi müddet sorun yaşamanız çok normal.zamanla geçiyor. umarım o zaman kısa olur:)
Harfler tamamen çıkmıyor canım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Eksik dişin yerine yaptığı dişinde içi boş sanki "s" harfleri ordan fırlıyorÇok üzgünüm çoook
merak etme şeker kısa zamanda geçer. annemde yaşadı azıcık bu problemi ama geçti gitti.. üzülme
Anneninde ön taraf komple porselenmiydi canım?

Evet haklısın ben o konuda biraz hata yaptım galiba:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Seninkiler metal destekli mi canım?

Canım korkma bende üst ön dişlerimi yaptırmıştım aynı şey oldu, çok korktum anaaa yanlış yaptı peltek oldum diye ama:roflol: düzeldi sonra. Geçici birşey geçmiş olsunŞeniz

canım öncelikle hayırlı olsun benimde ön dişlerim porselen ilk bir ay bende senin sıkıntılarını yaşadım ama zamanla bu problemlerim ortadan kalktı konuşmada zorluk çekmen normal alışana kadar sıkıntısı var ama sonra kendi dişin gibi oluyor canım bilgine

Temmuz 2006 da üst kısımda 11 , alt kısımda 4 tane gıcır gıcır porsonelim var.
Ben de yaptırmaya karar vermeden çok düşündüm.ş ve s sorunu yaşar.2. seda seyan versiyonu olurmuyum diye.
Ama hiç bir sorum yaşamadım.Herşeyim çok normal ve hatta eskiden çok daha iyi.
Hatta doktorum uyrmıştı bile.Bir kaç hafta zorlanırsın diye..İlk gün bile zorlanmadım.
Sormak istediğim komplemi çekildi dişlerin yoksa mercimek kadar küçültülüp mü oldu.?
Herşey çok güzeldi bir haftada tamamlandı hepsi.Ama o kalıp alma olayı öldürdü beni ne iğrenç bir kokuydu Allahım o öyle.
Dişlerine takılma yani düşünme kendini başka şeylere odakla.
Süper olduğuna eminim.Hepp hepp güle güle kullan.

Çekilmediler canım tabi çekimiş olanlarda var ama 2 tane diğerlerini kesti ama bu hafta sonu üç hafta olmasına rağmen hala konuşmamda tam olarak düzelme yok...:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: Etrafımdakiler özellikle kocacım benim çok sorun ettiğimi söylüyorlardı ama geçen akşam ön dişlerinin arkasına bir parça sakız yapıştırınca benim koca da aynı benim gibi peltek konuşmaya başladı:roflol::roflol::roflol: Bilmiyorum ne yapacağımı,fikir almak için başka bir doktora gittim ve adamın çıkardığı işlere hayran kaldım doğrusu ama çooooook para;7,5 milyar istedi...Tabi benim için dişlerimi ona yaptırmak şu an için hayal...Anca piyangodan para çıkarsa...jeyyar Dişçimle tekrar konuşucam durumu anlatıcam sonunda insan rahat etmek için diş yaptırır benim burnumdan geldi valla...

1,5sene oluyo porselen yaptıralı
hiç problem yaşmadımjeyyar

canlarm bişiy sorucam ben..bnm dişlerımde biraz görüntü problemim var yandaki 2 diş hafif geride..yaşımn 22 sizce yaptırmalımıyım kızlar lütfen yardım edin..zorluk oluyomu acaba

benimkileri yaptıralı nerdeyse 3 sene olacak
s z ş seslerinde hala problem var ve alt dudağımda sağa doğru kayma oldu
bazı zamanlarda ne oluyorsa artık problemlerde artma oluyor
ben çürüme nedeniyle yaptırmıştım
asla asla gerçek dişin yerini hiçbirşey tutmuyor

yaa biliyorum belki kimse cevap vermiycek ama bende yaptırdım ve bendeee konuşamıyorum. şuan geçici protezlerim var ama gerçekleri takılıncada böyle konuşcam diye çok korkuyorum :18::18::18: düzelen yada yada konuşması düzelmeyen var mı (50:

Benim bir tanıdığım yaptırdı porselen diş. Protezler takılıyken o da konuşmakta zorlandı ama şu an porselen dişlerinden çok memnun. Her şey yolunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…