dikkat! Düşük Belli Pantolunun Sakıncaları

segucay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2006
70
0
86
İstanbul
Genç kızların rağbet ettiği göbeği açıkta bırakan düşük belli kot pantolonların sağlık açısından zararlı olduğu açıklandı.

ABD’de yayımlanan New York Post gazetesinin haberine göre, genç kızların yaygın şekilde giydikleri düşük belli ve göbeği açıkta bırakan kotlar, belkemiğinin altındaki sinirlere baskı yaparak kalçalarda “paresthesia” adı verilen bir yanma hissine neden oluyor.

Gazetedeki habere göre, Kanada’da yayınlanan Canadian Medical Association Journal isimli tıp dergisine bir makale sunan Dr. Malvinder Parmar, göbeği açıkta bırakan kot giyen genç kızları uyararak, eski moda yüksek belli pantolonlara yönelmeleri çağrısında bulundu. Düşük belli kotların sinirlere baskı yaparak ağrıya neden olduğunu, kalçalarda yanma hissi yarattığını ve belkemiğinde hassasiyete yol açtığını belirten Kanadalı doktor, özellikle arka cepte taşınan kalın cüzdanın bu ağrıyı daha da arttırdığını kaydetti.

Dr. Parmar, kısa süre önce kendisine kalçalarda yanma ve ağrı hissiyle başvuran hafif kilolu 3 genç kadının da 6 ila 8 ay süreyle düşük belli kot giydiklerine dikkat çekerek, bu hastaların 4 ila 8 hafta bol kesimli pantolon giydikten sonra hiçbir şikayetleri kalmadığını belirtti.

Fazla ciddiye almadılar
Tüm dünyanın yanı sıra New York’ta da son derece moda olan düşük belli kotları satan mağazalar ise Kanadalı doktorun uyarısını fazla ciddiye almadılar. New York’un Broadway caddesindeki Jean Outlet mağazasının yöneticisi Michelle Hachey, “Genç kızlar belki biraz acı çekiyorlar ama bu kotlarla çok da güzel oluyorlar” diye konuştu.

ABD’de hip-hop türü müzik yapan şarkıcıların yanı sıra Mariah Carey, Christina Aguilera ve Gwyneth Palthrow gibi yıldızların da katkısıyla düşük belli kot pantolonlar, genç kızlar arasında yaygın olarak giyiliyor.

kızlar napcaz simdi ? ne diosunuz bu işeeeee:(

VALLA HERKES KENDINE YAKISANI GIYSE BOYLE PROBLEMLER YASANMIYCAK
ZATEN ZAYIF KIZLARA YAKISIYO DUSUK PANTOLONLAR
TOPLU HANIMLARDA ORTASINI BULUVERSINLER
:tomato:

Bel alti Jeans pantolonlarinin saglik acisindan zararini okumustum. Ayrica bir de dikkatinizi cekmistir eminim, bel alti jeans giyenlerde bellerinde asiri yaglanma görülüyor ve bu da cok cirkin bir görüntüsü var.
Bundan bir kac yil öncesina kadar, fzikler gayet düzdün bir görünüme sahipti ama simdi fizigi cok düzgün olanlarda bile belde yaglanma görülüyor.
Ne hikmetse millet göbegini, tangasini göstermeye cok merakli olsa gerek ki hala ayni sekilde giyinmeye devam ediyor.(tabiki zevk meselesi)

ben de yüksek bellilerle rahat edemiyorum,midemde gaz yapıyor ve reflüye neden olouyor. ama ne çamaşırımı ne de göbeğimi gören olur...

yüksek belli jean pantolon kaldımı ki?
ben aslında yüksek bel severim ama şimdikilerin en yüksek bellisi bile eskiye göre oldukça düşük.
eee mecburen giyiyoruz ama yaşasın alttan çıt çıtlı body atletler.
onlar sayesinde oramız buramız açılmadan giyiyoruz.
sinirlere gelince, onada çok dar olmayanları pantolonları tercih edersek sanırım çok fazla sorun olmayacak.
bu arada yüksek belli pantolon modasını dört gözle bekliyorum, hiç değilse göbeği falanda topluyorda daha fit bir görüntü oluyor.
yaşasın yüksek belli pantolonlar!!!!!!!!!!!!!!!!

katılıorum sana serayy...bende cok dusuk bel kot pantolon sevmirorum.acıkcası rahat edemiorum.ama artık moda dusuk bel pantolonlar,kapriler,sortlar...ee guselde duruo napalım alıoruz ..dedgin ibi iiki var o cıt ıtlı atletler...artık renk renk cokda kullanıslı.ama işte bu pantolonların saglıksız oldgunu okuyunca insanın keyfi kacıooo:(

Kesinlikle yüksek bel giymem.Düşük bel herşeye rağmen tercihimdir..

Düşük belde giyerim yüksek belde,pantalon alırken özellikle düşük olsun diye bir tercih yapmam ama yüksek belli pantalonun rahatlığıda düşük belli olanda yok valla hele kışın belini sarıyor sımsıcak tutuyor.

:kızgın:
hiç sevmiyorum düşük bel pantolon zaten ban da yakışmaz yandan yağlar çirkin durur bu yüzden hep yksek bel almaya çalışıyom ama nerdeeeeeee
samanlıkta iğne aramaya döndü pantolon bulmak
aslında üreticileri şikayet etmek lazım protesto etmek lazım biraz da yüksek belli güzel modeller yapsınlar bu ne yaaa hep düşük hep düşük

bişeyide itiraf etmem lazım yakışana da süper oluyo düşük belli pantolonlar :)))

Seviyorum düşük belli pantolonları giyiyorum ve önlemimide alıyorum yani sırtım açılmıyor , göbeğim açılmadıktan sonra hiç bir önemi yok , giyen giysin bence;)

valla ben zaten yüksek belli paltolon göremiyorumki piyasada hep düşük bel:sm_confused:

walla zor bulması yüksek bellileri ama var hala en azından göbek hizasında olanlar bulunuyo raatça.. ben uzun olduum için uzun üst yani body bulmakta zorlanıyorum standart bedenlerde kısa gelio o yüzden düşük bel giyinmiyorum çok mecbur kalmadıkça... yakışana yakışıyo ama sağlık elden gittikten sonra geri gelmiyo biraz da yarını düşünmek lazım;)

ben de seviyorum düşük beli de, bazıları çok abartı ya. çıtçıtlı atletlere rağmen popo çizgisi görünenler var. sanki poponun yarısında kalmış gibi duruyo bazıları. o kadarı da abartı buluyorum. ben rahat edemem öyle.

ben çok seviyorum düşük bel ama iç çamaşırı gözükenler gerçekten çok kötü duruyor alttan çıt çıtlı badiler harika yüksel beller rahat değil ama yinedede poposu buyuk olanlar giymesin çok kötü duruyor

düşük pantolonda giyerim çıtçıtlı bodyimide giyerim ne tenim gözükür nebişeyopuyorumnanaktan

düşük belli pantolon giyenlere genelde aman giyme iz kalıyo ilerde falan diyolar ama bedenin 28se ve sen 26beden daracık düşük belin içine girmek için zorladıysan ve becerdiysen o iz haliyle kalıcı olur ve bel kemiğine baskı yaparak rahatsızlıklara yol açar hani varya kenarlarda iğrenç yağlar hiçmi aynaya bakmazlar çıkarken bilmem nasıl bi çirkin görüntü bi kadında en haz etmediğim şeydir
ben düşük bel giyerim ama bedenim 26ysa 27giyerim yıllardır ne belimde o kalıcı iz vardır nede belkemiği sinirlerime baskı

iide normal ben olan pantolon bulamıorumkii.heryerde düşük bel

Back