Dikisi ne kadar zamanda ogrenebilirim

isiklararasindaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2022
187
289
18
Merhaba, yeni uyeyim.

Singer dikis makinesi aldim cok buyuk hevesle insallah birkac gune gelecek nasipse. Dikisi cok az biliyorum, kayinvalidem cok iyi biliyor ama bana ogretecek soz verdi. Haftanin 2 gunu ders var dikis dersleri, insallah onlarada katilacagim.

Sorum su; ne kadar zamanda ogrenirim dikisi? Boyle guzel elbise, etek, kizima takim dikmek istiyorum. Esime de penye, tisort vs. Ne kadar zaman surer bunlari yapmam, sifirdan basliyorum gibi farz ederseniz sevinirim. Tesekkurler.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun makineniz, insanın bir şey üretip kullanması kadar keyifli şey nadir şu zamanda. Sorunuza gelince bu iş pratik yapa yapa ilerler ama analitik becerileriniz varsa çok daha kısa sürede de çözebilirsiniz. Burda dergileri ve kalıpları yeni başlayanlar için çok yararlı oluyor. Ben sizin yerinizde olsam bir tane alıp başlangıç düzeyindeki kalıplardan birini alelade pamuklu dokuma bir kumaşla denerdim. Ben moda tasarım mezunuyum. Bize ilk verilen ödev etekti. Sonra bluz, elbise, pantolon, gönlek diye gitti. Şimdi işin nahoş kısmını anlatayım, kızınıza takım eşinize tişört yazmışsınız bu tip işler için temelin en azından biraz üzeri düzeyde beceri kazanmanız şart. Küçük ürünler ve penye gibi esneyen, saten gibi kayan kumaşları dikmek çok kolay değil çünkü. Bir de hazır konfeksiyon gibi görünmemeleri olası. En basitinden tişört kolunun ucunu dikmeniz için çift iğne gerekecek hazıra benzemesi için.

Eklemeden geçmeyim, makinelere uyumlu ama beraberinde gelmeyen kıvırma, büzme, biye gibi ayaklardan da bence edinin. Dahil olan ayakları da youtubetan inceleyin nasıl kullanılıyor, onları deneyin. Bu aparatlar sayesinde 2 saatinizi alacak işleri 10 dakikada yaparsınız. Ben okurken bu kadar videolu anlatım falan yoktu şimdi anlatımlı güzel hesaplar var sosyal medyada. Beğendiklerinizi de takip etmeniz işinize yarar.

Kolay gelsin, sağlıkla giyinin.

Gelinlik abiye filan diksek tam süper olacak

Tebrik ederm
Bu dikiş sektörunde devam ediyo musunuz peki
Yok kariyer değişikliğine gittim çünkü moda işini kaprisli ve yıpratıcı yorucu buluyorum. Her müşteri ayrı bir beden ayrı bir ruh. Evde sökükleri dikmek gibi minimal çalışmalarım oluyor anca haha.

Ya cok tesekkur ederim ayrintili cevabiniz icin. Zaten hemen dikemem pratik gereklidir muhakkak. Soylediklerinizi not aldim arada sıkıstikca size soru sorarim artik cok cok cok tesekkur ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…