Merhaba, öncelikle hayırlı olsun makineniz, insanın bir şey üretip kullanması kadar keyifli şey nadir şu zamanda. Sorunuza gelince bu iş pratik yapa yapa ilerler ama analitik becerileriniz varsa çok daha kısa sürede de çözebilirsiniz. Burda dergileri ve kalıpları yeni başlayanlar için çok yararlı oluyor. Ben sizin yerinizde olsam bir tane alıp başlangıç düzeyindeki kalıplardan birini alelade pamuklu dokuma bir kumaşla denerdim. Ben moda tasarım mezunuyum. Bize ilk verilen ödev etekti. Sonra bluz, elbise, pantolon, gönlek diye gitti. Şimdi işin nahoş kısmını anlatayım, kızınıza takım eşinize tişört yazmışsınız bu tip işler için temelin en azından biraz üzeri düzeyde beceri kazanmanız şart. Küçük ürünler ve penye gibi esneyen, saten gibi kayan kumaşları dikmek çok kolay değil çünkü. Bir de hazır konfeksiyon gibi görünmemeleri olası. En basitinden tişört kolunun ucunu dikmeniz için çift iğne gerekecek hazıra benzemesi için.
Eklemeden geçmeyim, makinelere uyumlu ama beraberinde gelmeyen kıvırma, büzme, biye gibi ayaklardan da bence edinin. Dahil olan ayakları da youtubetan inceleyin nasıl kullanılıyor, onları deneyin. Bu aparatlar sayesinde 2 saatinizi alacak işleri 10 dakikada yaparsınız. Ben okurken bu kadar videolu anlatım falan yoktu şimdi anlatımlı güzel hesaplar var sosyal medyada. Beğendiklerinizi de takip etmeniz işinize yarar.
Kolay gelsin, sağlıkla giyinin.