Dikiş makinesi alacağım, adayları sıraladım, fikri olan esirgemesin lütfen.

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.265
48.183
Hanımlar şimdi evde kullanmak üzere, çok profesyonel olmasına gerek olmayan fakat sorunsuz çalışan, ekonomik ve servisi düzgün dikiş makinesi arıyorum. Fiyat aralığı 200 - 350 TL arası. Nette yaptığım araştırmaya göre 4 çeşit makinede karar kıldım. Bunlar:

Singer Promise yada Tradition: Singer eski bir marka fakat yeni makinelerinin üretimini Çin de yaptığı için kalite sorunu yaşıyormuş çoğu kimse. Eskiden beri kullananlar memnun fakat yeni alanlar sık sık arıza yaptığını söylüyorlar.

Janome TR1018 yada 3016:
Kullanan herkes memnun, hiç sorunlu bir yoruma rastlamadım fakat tanınmış marka olmadığından (belki ben tanımıyorum) nasıl güvenirim bilmiyorum.

Sinbo SSW-812:
Sorunlu müşteri sayısıyla memnun müşteri sayısı eşit. Tek bir yerde hemfikirler, teknik servisin ilgili olması. Ama makine arıza çıkardıktan sonra napiyim teknik servisi...

Brother LS2125:
Tanınmış, köklü, kaliteli bir marka olduğunu düşünüyorum, fakat bu makineyle ilgili hiç yorum bulamadım. Yani kimse almamış mı bu makineyi?

Şimdi hanımlar, bu makinelerle ilgili bilgisi olan, olmayan (şakaydı tabi), kullanan, çevresinde kullanan birini gören varsa o değerli yorumlarınızı rica ediyorum. Biliyorsunuz bu tür şeyler bir kere alınıyor. Hani araba alırsınız ufak tefek sorunları olur ama gitmesine engel değildir. İşte bu dikiş makinesinin gitmesine engel... Yürümüyor kardeşim. Yıllar önce annemde Singer Yoknaz vardı, döküm makineydi, ben böyle kullanışsız, böyle sorunlu, böyle kalas bi makine görmedim! Garip annem de evde makine var diye yenisini aldırmazdı. :96:

Neyse derdimi anladınız umarım, sizin yorumlarınıza göre makine alacağım ona göre kıymetinizi bilin :KK34:

bende bu sene dikiş kursuna gitmeyi düşünüyorum o yüzden banada dikiş makinesi lazım ama senin gibi bende bilmiyorum hangi marka almalı .benim eski makine singerdi onunda birtürlü ayarını tutturamadım.evleninice makinemden ayrılmak zorunda kaldım vermediler:KK43:

bende bu sene dikiş kursuna gitmeyi düşünüyorum o yüzden banada dikiş makinesi lazım ama senin gibi bende bilmiyorum hangi marka almalı .benim eski makine singerdi onunda birtürlü ayarını tutturamadım.evleninice makinemden ayrılmak zorunda kaldım vermediler:KK43:

Benimde evlenmeden önce Zenith marka kara makinem vardı. Kotmuş penyeymiş hiç acımaz dikerdi namussuz. Bir tek sürfileyi elimle yapardım. Deli gibi nakış yaptım ben onunla. Kurstakiler makinelerinden sürekli şikayetçiyken (iplik kırma, ip toplama, ipi altına almama, sim ipi dikmeme vs.) bende bir kere bile sorun olmadı. Ben yokken gizli gizli makinemde nakış yapıyorlarmış :KK66: Evlenince annemde bıraktım onu ben, sürfile yapabilecek makine alacağım için.

Janome TR1018 yada 3016 tavsiye edebilirim tamire gelen ustamız yeni bir marka ama japon malı kesinlikle alın diye tavsiye etmişti

Arkadaşlar Singer Simple 3116 aldım. İnşallah pişman olmam. Birbirinden bağımsız iki tane iğnesi var, çapraz dikiş yapabiliyorum. Fiyatı 420 TL. Yarın elime geçecek. Bununla ilgili yorumlarımı yazarım. Umarım pişman olmam :26:

Arkadaşlar makinem geldi, şimdilik bir sorun yok. Önemli olan uzun dönemde sorun çıkmaması. İplik kesme yeri var, ipliği iğneye otomatik geçirebiliyor.

selam efendım su anda janome 1018 dıkıs makınası cok tutulan ve gerı donusu olmayan bır makına tavsıye edebılırım hepsibayiden.com sıtesınde her urunde bır hedıye alma ımkanıda saglıyor gırıp bakmanızı tavsıye ederım

Son düzenleyen: Moderatör:
X