Dikey geçiş sınavı nedir?

magdelena

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
924
12
318
32
İstanbul
bağyanlar muhasebe iki senelik i.ü kazanmışım tekrar hazırlansammı napsam tekrar hazırlanmakda istemiyorm dgs veya açık öğretimle de 2+2 4 senelik yapılıyomuş ggalibaa naapsam

Canım hayırlı olsun..2 yıllığını bitirdikten sonra 2.yılın sonunda dgs sınavları yapılıyo ona girerek 4 yıla uzatabiliyosun.Yada tekrar öss ye girip 2 yıllık daha okuyup 4 yıla tamamlayabiliyosun.

hayırlı olsun canım..
2 yıl okuduktan sonra dgs ye giriyorsun, en az 2 sene daha okuyup 4 e tamamlıyorsun,ama genellikle 1 yıl zorunlu intibak senesi oluyor yani toplamda 4 yılda değil 5 yılda bitiyor..bir de hazırlık okuturlarsa 6 sene..
ayrıca kazandığın bölümün hangi bölümlere geçişi var onları araştır, dgs de ne kadar kontenjan açıyorlar onlara bakmanı tavsiye ederim..

Son düzenleme:
bu yıl dgs yönetmeliği değişti. intibak kaldırıldı.
bu yüzden 2 yıllık okuduktan sonra 1. sınıftan başlayıp daha önce gördüğünüz derslerden muaf olarak 4 yıl okumanız gerekiyor.
dikey geçişin sitesi var ordan detaylı bilgi alabilirsiniz.
ben de 2 yıllık yazmıştım tercihler bittikten sonra yeni yönetmeliği öğrendim. şuanda iyi ki 2 yıllık tutmadı diye seviniyorum. 1 yıl daha hazırlanmak çok daha iyi olcak benim için.
ama siz 1 yıl daha hazırlanırsanız puan kesintisi de olcak. bunu da hesaba katarak karar verin derim.

sağolun kızlar dikey geçişide sitesini bakiim

peki acaba 2 sene sonra açıköğretimden de 2 sene okuyp 4 seneliğe tamamlanıomş bunun hakkında bilginiz var mı

acaba kaç puanım düşer canım mesela 400 puan yapsam kaç puan gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…