Mutfak Püf Noktaları Dikdortgen borcamda elmali turta tarifi istiyoomm

Gulperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
471
18
Slm arkadaslar evimde bi kabalaik olcak cesit olarak su cevizli elmali turta var ya ondan yapmayi istiyorum. ama tarifler ya elde sekillendirilmis yada yuvarlak tart kalibi bullanilmis.kalabalik olcagimiz icin tek seferde yapmak istiyorum. var olan tarifleri iki kati malzeme koyarak mi denesem yada bana buyuk dikdortgen borcam icin tarif veren cikarmi diye sormak istedim.hic boyle deneyen varmi aramizda
tesekkurler simdiden.:1hug:a.s.

canım benım bir tarıfım var garantı veriyorum hatta yaptıktan sonra kalanı dondurucuya atabalırsın mısafırın gelmeden 2 saat once cıkartığında servıse hazır....
1paket margarın oda sıcaklıgında olucak 1,5 c.b pudra sekeri 1 adet yumurta 1 paket vanılya 1paket kabartma tozu
bunların hepsını karıstırıp yumusak bır hamur elde edıyosun.hamurdan bır parca ayırıp bu parçaya biraz un ılave edip buzluğa koyuyoruz.diğer kalan hamuru ıstedığın bır kalıba yayıyoruz ince bir şekilde olucak.sonra bu tabaka uzerine iç harçı yayıyoruz.(4 elma rendesı 4 y.k şeker.ceviz.tarcın)sonra donrucuya attığımız hamuru karısımın uzerini ortucek şekılde rendelıyoruz.180 derecede pişiriyoruz.biraz dinlendikten sonra kesiyoruzz.

iç harıcımızı biraz tavada pembeleştiriyoruz......kolay gelsın

nazmik arkadasim tarif icin cok tesekur ederim. kizma ama emin misin bu malzeme dikdortgen tepsiye yeticekmi. verdigin olcu genelde yuvarlak olculer icin sanirim benim dedigim 27*40 mm lik dikdoertgen tepsi borcama gore bi tarif ekleyebilirsem resim assagidaki linkde. ama tarifini denicem cok sag olasin

canim bu tarif az gelir.. benimde bir tarifim var ama o bile az geliyor,ancak hamurunu inceltecegim ki tam sigsin..

miktarlarini biraz daha cogaltirsan olur canim

canım verdığım olculerı 2 katına cıkarabılırsın ben denedım:) takıl bana ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…