bilmiyorum doğrumu ama yine yazıcam tanıdığım dik durmam için kafana kitap koy öyle yürü demişti. kitap düşmeyene kdr dikleşiyormusuz dalga geçmediyse dogrudur heralde
mantıklı bişey öğrendim sırtına oklavayı yaslayıp kollarını geriye atınca oluyomuş bugün denedim sırtım acayip ağrıdı işe yarıcak gibi duruyo cevap verdiğin için teşekkürler bu arada :)
Bendede aynı sorun var Ve bir doktor uyardı Ve ben de bunun üzerine ortepedi uzmanına gittim röntgen çektiler ve sırtımdaki eğriliğin derecesi çok yüksek çıktı bunun üzerine bana bi korse verdiler 7 ay boyunca onu kullandım şuan son 1 ayı kaldı bitmek üzere ve baya bir etkisini de gördüm artık çok dik duruyorum. Ama sakın ihmal etmeyin doktorum bu konuda uyardı çünkü eğik durduğumuz için ciğerlerimiz de baskı hissede biliyoruz nefes darlığı gibi şeyler ve ruhsal sorunlar ortaya çıkabiliyor.Bazı egzersizler var bu konu hakkın onları yaparsanız onlarda iyi gelebilir.Ama 18 yaşınızı geçtikten sonra bir işe yaramıyormuş sanırım çünkü omuriliğimizdeki kemikler gelişmiş oluyor :))
Kızlar merhaba.Benimde taa ergenlikten bir olay bu dik duramama.Özellikle genç kızların göğüslerin saklama olayından kaynaklandığını düşünüyorum yani benim öyleydi.Şimdi yaşım 25 ve hala dik duramıyorum.Fotoğraflarıma baktığımda çok üzülüyorum.Bunun için doktora da gittim.Doktor omuriliğimden kaynaklanan bir şey olmadığını sadece benden kaynaklanan duruş bozukluğumun olduğunu söyledi.Ve ben hala dik duramıyorum.Sizce korseler nasıl memnun musunuz?Kullanana var mı?Oklavayı sırtına tutan arkadaşım nasıl tutuyorsun?Hala bir gelişme var mı?Memnun musun?
Kitap olayını bende biliyorum ve etkili olduğunuda duymuştum ama yinede bir doktora görünmekten zarar gelmez en azından için rahat eder sonuçta sağlık :)
bende yıllardır dık durmaya çalışıyorum ama zorlanıyordum yaşım 37 bu şyaşa kadar bırturlu dık duramadım dık durmaya çalışırken sanki çok güssüz kalıyo belım tekrar kambur duruyorum.10 gundur bel agrılarım başladı emar çektırdım.bel fıtıgı ve bel kayması çıktı ve bunun dişinda normal insanın belı hafıf egılımlıymış benım omurga duz gitini doktor emar cd gösterdi bel kayması ve fitık diyince dık duramamamın sebebini omurga duzlunde oldunu soramadım20 gun sonra kontrole gıdınce soracagım sebebi omu diye soracağım. eskıden pilates yapıyodum daha dikti sırtım doktora sorup önerılerını yazarım.
Bir arkadaşım pilates demiş, kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. her gün düzenli olarak bir ay yapabildim sadece ama 1 hafta sonra bile faydasını gördüm, duruşum düzeldi, daha dik hatta daha özgüvenli duruyorum artık. tavsiye ederim kızlar :)